*kaupallinen yhteistyö, Vaasan RuisNacho ja Asennemedia
Oloni on ollut kevyempi ja pirteämpi, vaikka sokerinhimo onkin ollut välillä kieltämättä sietämätöntä. Herkuttelua ei silti ole tarvinnut jättää, se vaan on muuttunut terveelliseksi. Olemme koko perhe, lapsia myöten, kokeilleet erilaisia vaihtoehtoja, joista yksi erityisen pidetty on ollut Vaasan RuisNachot. Rebekka ja Samuel vetävät näitä suoraan pussista – ja vaikka pussitolkulla. RuisNachoja saakin surutta napostella, sillä ne on terveellisiä ja leivottu 100 % täysjyvärukiista. RuisNachot sisältävät runsaasti kuitua ja niistä löytyy neljä eri makua; Seesami & Merisuola (lempparini), Tomaatti & Rosmariini, Valkosipuli & yrtit ja Paahdetut siemenet.
Tammikuussa olemme tarjonneet meidän vieraillekin terveellisiä herkkuja kahvipöydässä, eikä kukaan ole valittanut – itse asiassa useimmat kamutkin olivat vain hyvillään. Nachojen kaveriksi suosittelen muutamaa testailemaani lisuketta. Salsa on napattu suoraan kaupan hyllystä, mutta avokadomössö eli guacamole sekä kesäkurpitsatsatsiki valmistuvat keneltä tahansa nopeasti ja helposti.
Kesäkurpitsatsatsiki
1 kesäkurpitsa (pieni)
1,5 dl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulin kynsi
1 tl suolaa ja ripaus mustapippuria
Kuori kesäkurpitsa ja tee siitä raastetta. Laita raaste siivilään, ripottele päälle suola ja anna maustua 15 minuuttia. Painele ylimääräinen neste pois ja sekoita raaste jogurtin, valkosipulin ja mausteiden kanssa. Anna seoksen olla jääkaapissa maustumassa ennen tarjoilua.
Guacamole
2 avocadoa
1/2 punasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 punainen chili
loraus sitruunan mehua
pippuria & suolaa
Kuori avocadot ja mössää ne haarukalla kulhossa – jos haluat sileämpää mössöä, niin käytä sauvasekoitinta. Pilko muut ainekset ja lisää ne seokseen. Mausta pippurilla ja suolalla oman maun mukaan. That’s it.
Jos jäitte vielä kaipailemaan lisää dippivinkkejä, niin kurkatkaa Natan suosittelema resepti vuohenjuusto-jogurttidippiin sekä Jonnan testaama aurinkokuivattutomaattihummus, nam!
Näitä eväitä voi herkkulakkolainen napostella hyvällä omallatunnolla, enkä tosiaan usko, että vieraatkaan pistävät pahaksensa terveellisempiä tarjottavia. Voin omien kokemuksieni perusteella taata Ruisnachojen katoavan kahvipöydästä nopeasti!
Meidän perheen herkkulakko taitaa muuttua tammikuun jälkeen kerran viikossa pidettäväksi karkkipäiväksi ja tietenkin liikuntaharrastukset jatkuvat totuttuun tapaan. Testailen mielelläni uusia lajeja, uinnistakin olen innostunut pitkästä aikaa todenteolla. Pakko vielä vinkata, että useasti uimahalleissa aamu-uimarit pääsevät polskuttelemaan edullisempaan hintaan ja mikä parasta, me ollaan ystäväni kanssa saatu välillä saunoa ihan kahdestaan ja altaalla on riittänyt kaistaa. Suosittelen, kerran se vain kirpaisee ;)
-Maj
It looks really yummy and like a try worth!
xx from Bavaria/Germany, Rena
http://www.dressedwithsoul.com
Kiitos vinkeistä!
Heh, minä syön kotona aina niin terveellisesti (eikä pidetä edes ikinä karkkipäiviä), mutta nyt lomalla on lupa ottaa jälkkäri ja ulkoilu tekee sen, että ajatus jostain pullasta nousee mieleen, mitä ei ikinä tapahdu kotona. :D Issikkavaelluksen jälkeen piti ostaa runebergintorttu kolmeen pekkaan, mutta kohta lähden testaamaan millainen attack-ohjaaja täällä on, josko se sinne sulaa.
Ruisjutut ovat kyllä hyviä ja meidän tyttö pitää näitä ihan ”normaalisipseinä”, kun ei muita ole ostettu. Kivaa kun sait sivut taas toimimaan!
Haluaisin oppia käyttämään kvinnoa esim.salaattina. Olisiko sinulle vinkkejä mitää hyvää kvinnosta voisi valmistaa?