Häpeissäni tunnustan heti kärkeen; en ole tullut koskaan käyneeksi Vapriikissa ennen viime viikonlopun ”museopäiväämme”. En, vaikka olen asunut Tampereella jo luoja ties kuinka kauan, kohta 15 vuotta. Lapset ja Miika kävivät ihmettelemässä Jääkauden Jättiläiset -näyttelyä, mutta harmikseni itselläni oli silloin jotain muuta menoa.

vapriikki1

Vapriikki on siis museokeskus, johon kaikenikäiset vieraat ovat tervetulleita. Vapriikki sijaitsee siis täällä Tampereella, ihan siinä Tammerkosken rannassa, Tampellassa. Museokeskuksessa on aina monta eri näyttelyä meneillään, joista osa vaihtuu ja osa on pysyviä. Saman katon alta löytyy myös museokauppa sekä lounasravintola, jos vaikka kesken vierailun nälkä yllättää.

Museokeskuksessa pääsee vierailemaan mielestäni aika kivaan hintaan, aikuisten pääsylippu maksaa 12 euroa ja alle 7-vuotiaat lapset pääsevät ilmaiseksi. Yhdellä ja samalla lipulla pääset vierailemaan kaikissa näyttelyissä.

vapriikki2

Tänä vuonna Vapriikkiin avautui uutuutena Suomen Pelimuseon näyttely. Pelimuseossa pääsee tutustumaan sataan suomalaiseen peliin – ja mikä parasta, suurinta osaa pääsee itse pelaamaan.

vapriikki3vapriikki4

Pelimuseo oli ehkä kaikista näyttelyistä kiinnostavin, Miika oli ihan liekeissä – ja aikoi vielä tulla uudelleen ilman lapsia pelailemaan. Siinä pelien keskellä tuli  niin nostalginen fiilis, moni peli muistutti jostain tietystä ajasta elämässä. Testailin  omasta lapsuudesta tuttuja pelejä, Hugoa ja vaikkapa Commodore 64:n pelejä.
vapriikki5

Shadow Cities! Olin ihan pissat housussa, kun bongasin tämän pelin, mitä ystäväni Saara takoi aikoinaan niin tohkeissaan. Muistan, kuinka me Juulian kanssa pyöriteltiin silmiämme Sapen ”loitsupelille”.  No, taisimme Juulian kanssa myös molemmat kirota Pokemon GO!:n – ja myöhemmin jouduimme syömään sanamme.

vapriikki6Ja siis Sapen koristelema ponikin, ja kaikkea!

vapriikki7
vapriikki8

Kävimme pelimuseon lisäksi myös Kivimuseossa, Nukkekekkerit-näyttelyssä, Jääkiekkomuseossa ja Luonnontieteellisessä museossa. Täältä voit kurkata kaikki Vapriikin näyttelyt. Kakkoskerroksen Luonnontieteellinen museo oli tosi ihana paikka lapsille, siellä sai haistella, tunnustella ja kuunnella. Puunrungon sisällä oli jännittävää ryömiä, Tammerkosken pohjaakin pitkin pääsi kulkemaan ja täytetty hirvi näytti valtavan isolta.

vapriikki9

Lopuksi vielä piipahdimme alakerrassa ihastelemassa modernia tekstiilitaidetta. Näyttelyn työt tulkitsevat ja kommentoivat ajan ilmiöitä, kannattaa pyörähtää katsomassa.

vapriikki10
vp2Lapsille jaettiin lippujenoston yhteydessä suunnitusseikkailu -tehtävät. Ideana oli löytää kuvissa paikat tai kohteet, lopuksi salapoliiseja odotteli infossa pienet palkkiot.

Olen vinkkailut täällä blogissa  monesta kivasta lapsiperheille suunnatusta jutusta ja seuraavaksi tarkoituksenani olisi kerätä ne postaukset yhden tägin alle, niin teidän on helpompi selailla – tai etsiskellä jotain tiettyä. Kaikki blogin Tampere-aiheiset postaukset löytyy tuolta Tampere tärpit – tägin alta :)

-Maj

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *