*Kaupallinen yhteistyö, Sisustusmaailma ja Asennemedia

Sisustusmaailma sijaitsee ihan Helsingin keskustassa, Stockmannin Akateemisen Kirjakaupan alakerrassa. Ulkopaikkakuntalainenkin löytää perille K-1 kerrokseen helposti opasteita seuraamalla.

Saman katon alta löytyy kaikki sisustajan toivomat palvelut, aina maaleista & verhoilusta kalusteiden asennus- ja kotiinkuljetuspalveluihin asti. Sisustusmaailma koostuu neljästä myymälästä, sisustajaa palvevat Vallila, Värisilmä, Isku ja Niemi – jotka kaikki sijoittuvat tosiaan kätevästi samaan tilaan, tehden sisustuskokonaisuuksien suunnittelun mahdollisimman helpoksi.

Pidemmittä höpinöittä toivotan teidät tervetulleiksi kanssani ”virtuaalikierrokselle” Sisustusmaailmaan!

vallila7vallila1vallila6
Ensimmäisenä suuntasin tutkimaan Vallilan kevään uutuuksia. Tarjolla on valtavasti erilaisia pussilakanoita, pyyhkeitä, verhoja ja muita kodintekstiilejä jokaiseen lähtöön ja makuun. Valmistuotteiden vierestä löytyy myös Vallilan verhosuunnittelu- sekä ompelupalvelu.

vallila3
Hillitympien värien ja kuosien ystäville Vallilan Ajaton-sarja on nappivalinta. Mallistosta löytyy maltillisia kuoseja ja harmonisia sävyjä, jotka toimivat sisustuksessa vuodesta toiseen nimensä mukaisesti.

vallila4
vallila5

Kaunis, harmoninen kokonaisuus, josta löytyy kuitenkin vähän väriä, on omaan makuuni juuri täydellinen. Sisustusmaailmassa on ehdottomasti parasta se, että voit kävellä osastolta toiselle vertaillen kangastilkkuja ja maaliliuskoja huonekaluihin ja muihin elementteihin, sekä suunnitella yhteensopivaa kokonaisuutta alan ammattilaisten kanssa yhdessä. Palvelun pystyy räätälöimään itselleen juuri sopivaksi. Toiset haluavat käyttää ammatilaisia ihan kaikessa, osa vain tiettyyn pisteeseen asti ja sitten on taas niitä ihmisiä, jotka tekevät kaiken itse, silloin voikin vain ostaa kalusteet, kankaat sekä maalit (tai vain yhden edellä mainituista) ja laittaa tuulemaan.

vallila8
vallila9 Verhot (saati sitten ihan verhoilu) ovat aina teettäneet ainakin itselleni päänvaivaa – ja nytkin olin aivan pyörryksissä kaikista vaihtoehdoista. Valmisverhojen lisäksi tarjolla on varmastikin satoja kankaita mistä valita.

vallila10
Vallilan valikoimasta löytyy värikkäiden ja räiskyvien kuosien ystäville sopivat verhot…

vallila11
Mutta niin kyllä myös mustavalkoisten ja hillitympien sävyjen ystäville.

vallila12
Ihastuin tähän kevyen oloiseen kankaaseen, jota itse asiassa taitaakin löytyä myös yhden ystäväni kodista. Vallilan uutuusverhot on nyt saatavilla hyvään hintaan, sillä myymälöistä ja verkkokaupoista tipahtaa hinnasta pois -25%! Tarjous on voimassa 19.2.2017 saakka.

vallila14

En ollutkaan aikaisemmin kuullut Vallillan edustusbrändeihin lukeutuvasta Designers Guild -merkistä, mutta vierailullani pääsin tutustumaan valikoimaan, tässä yläpuolella osviittaa sen laajuudesta. Kansioita selailtuani teki samantien mieli alkaa verhoilla oman kodin huonekaluja uusiksi. Haaveilen meidän eteiseen eräästä penkkiratkaisusta, jonka päälle olisi niin ihana teetättää nuden sävyisellä kankaalla verhoiltu pehmike. Designers Guildilta löytyy tilauskankaiden lisäksi huonekaluja, maaleja, tapetteja, tyynyjä, peittoja, lakanoita yms.

vallila16
vallila17

Muuttopalveluita myyvä Niemi hoitaa varsinaisen muuton lisäksi paljon muutakin. He tarjoavat  pakkaustarvikkeita, tuotteiden kierrätyksen, varastoinnin sekä kuljetus- ja asennuspalvelut. Tarjousta voi kysyä ihan vaikka pienimpiin asennuksiin tai vaikka yritysmuuttoon. Sisustusmaailmassa voi tehdä muuttopalveluiden sekä muuttolaatikoiden ja -tarvikkeiden tilaukset – ja myös tilattujen muuttotarvikkeiden nouto onnistuu halutessasi paikan päältä.


vallila19vallila18
Muuttopalveluiden luota matka jatkuu kohti Värisilmän Color Café Showroom -myymälää, josta voi ostaa koko remontin, suunnittelusta toteutukseen asti. Valikoimasta löydät mm. tapetit, keraamiset laatat, kylpyhuonekalusteet, lattiapinnat ja tietenkin ne maalit.

vallila20
Keskityin katselmaan meille ajankohtaisia juttuja eli maalit ja tapetit kiinnostivat eniten. Tikkurilalla on sävylupaus; kun valitset heiltä sisäseinämaalin ja se sävytetään Tunne Väri -kartan sävyyn, voit olla varma, että valitsemasi väri toistuu kotisi seinässä täsmälleen samanlaisena kuin värilastussa – kaikissa valaistusolosuhteissa.

vallila21
Tikkurila valitsee joka vuosi ”vuoden värin”, johon kiteytyy aina sen vuoden trendejä, ilmiöitä ja tunnelmia. Viime vuoden väri oli sykähdyttävä Vuono ja tänä vuonna se on Angora H466. Mielestäni molemmat aika upeita, nappasin värimallit mukaani – ja kieltämättä Angora tuntuu tällä hetkellä ihan superhoukuttelevalta sävyltä.

vallila22
vallila23

Kuuntelin myös korvat höröllä ammattilaisen jakamia sisustustrendejä! Vedenvihreät ovat nyt kovassa nousussa, vitivalkoisten kotien aikakausi alkaa olla hiipumassa hiljalleen ja seinät alkavat saada taas väriä pintaan. Mielestäni ensin jopa ihan liian villeiltä vaikuttavat tapetit alkoivatkin näyttää sisustuskuvissa tosi mielenkiintoisilta, ehkä vaan kannattaisi uskaltaa?

Nykyään kuulemma tapetit ovat laadukkaita ja ne on niin helppo vaihtaa, jos alkaa kyllästyttämään. Ihmiset myös vaihtavat tapetteja ja maalaavat seiniänsä paljon tiuhempaan tahtiin nykyään kuin muutamia vuosia sitten.

vallila24

Päätin kierrokseni Iskun myymälään, mutta siellä sitten vierähtikin tovi jos toinenkin. Iskun valikoimiin kuuluu heidän oman mallistonsa lisäksi muitakin laadukkaita brändejä; Tempur, Carpe Diem, HT-Collection sekä Pohjanmaan -mallistot. Huonekalujen lisäksi bongailin kauniita piensisustus-juttuja ja tutkiskelin vähän sänkytarjontaa, ainakin uusi patja tulisi tarpeeseen meillekin.

vallila25
Iskun osastolle tultaessa, ihan liukuportaiden vieressä ”vahtia pitävät” kauniit Tanskalaisen KEBE -merkin tuolit. Valkoinen tuoli näyttää supertyylikkäältä, mutta siihen on kuitenkin piilotettu modernin lepotuolin ominaisuudet.

vallila29
vallila28
vallila26Sänkyosastolla jumituin tuijottamaan tätä Carpe Diem -merkin luksussänkyä – huh, miten upea. Sängyn jalkoihin saa valot, kyyyylllä! Carpe Diemin sänkyjen lisäksi ihastelin Tempur moottorisänkyjä ja Svanen jenkkisänkyjä. Jos suunnitelmissa on uuden sängyn hankinta, niin kannattaa tehdä se nyt helmikuussa, kun Iskun sängyt myydään kampanjahinnoin.

vallila27
Siitä vaan valkkaamaan sopivia jalkoja sänkyyn, mitä pidätte esimerkiksi noista ruusukullan sävyisistä sängynjaloista?

Toivottavasti viihdyitte kanssasi kierroksella? Vierailu Sisustusmaailmassa aiheutti ainakin itselleni ihan valtavan sisustuskuumeen. Kotimatkalla pursusin sisustusideoita ja tulipas muutama ahaa-elämyskin koettua, etenkin liittyen verhoiluun ja tapetteihin, jotka ovat tuntuneet aikaisemmin meille ehkä vähän kaukaisilta asioilta.

Laitelkaahan viestiä kommenttiboksiin, jos heräsi jotain kysymyksiä – ja toki muutenkin vain :)

-Maj

6 Comments

 1. Inkkari 6.2.2017

  Oi, miten ihania vinkkejä. Pakko päästä käymään!

  Vastaa
  • Maj 7.2.2017

   No jooo! Uskon, että tykkäisit varmasti Sisustusmaailmasta :)

   Vastaa
 2. Westend Mum 7.2.2017

  Tuo sisustusmaailma on kuin karkkikauppa – aivan ihana paikka. Siellä kannattaa piipahtaa! Tikkurilan vuoden väri angora on mielestäni todella kaunis, mutta myös tuo esiintuomasi vedenvihreä kuulostaa houkuttelevalta ja raikkaalta.
  http://westendmum.fi

  Vastaa
  • Maj 7.2.2017

   No kyllä ja mielestäni konspeti on ihan supertoimiva! Ei tarvitse juosta ympäri kaupunkia tsekkaamassa esim. maaleja ja verhoja eri myymälöistä ja sitten tuskailla niiden yhteensopivuutta… Sisustusmaailmassa voi konkreettisesti siinä paikan päällä tuumata, tai ihan käytännössä verrata kangasta maaliinsävyyn ja saa samalla ammattilaisen mielipiteenkin :)

   Vastaa
 3. Talvi 7.2.2017

  Mikä on tuon harmaan Vallilan kankaan nimi, johon ihastuit?

  Vastaa
 4. ps 8.2.2017

  Oispa Tampereellakin tuollainen! Rautakaupoissa on jotakin vastaavaa, mutta paljon pienemmässä mittakaavassa.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *