*kaupallinen yhteistyö, Skiexpo ja Vuokatin Hiihtokeskus

Palaillaan ajassa takaisin meidän parin viikon takaiseen Vuokatin lomaamme. Sain vihdoinkin käytyä kuvat läpi ja ajattelin jakaa ne muutamaan eri postaukseen yhden kilometripostauksen sijaan. Aloitetaan tärkeimmästä, uskoisin kaikkia kiinnostavan eniten mitä siellä Vuokatissa voi ja kannattaa tehdä?

Lasketteleminen sekä hiihtäminen (ja lumi!) on varmasti asioita, mikä saa ihmiset lähtemään Vuokattiin. Mekin viihdyttiin rinteessä joka päivä, mutta voi vitsit, kuinka paljon tarjolla on muutakin koko perheelle sopivaa puuhastelua, joista osa ei rajoitu edes pelkkään talviaikaan. Seuraavassa muutamia harrastamiamme talviaktiviteetteja.

Huskyajelu Vuokatti Safaris

vuokatti_aktiviteetit19

Heti Vuokatti Safariksen pihalle päästyämme koirat tervehtivät haukulla ja ystävällinen isäntäväki otti ensikertalaiset vastaan kovin lämpöisesti. Saimme ensin kunnon opastuksen koiravaljakkojen saloihin ja muutaman testikierroksen jälkeen pääsimme itsekin (ihan ensimmäistä kertaa) ajamaan oikeaa koiravaljakkoa. Lapset ihastuivat suloisiin koiriin ja nauttivat tietenkin valjakon kyydissä vauhdin hurmasta. Koiravaljakolla on vain yksi vaihde ja se on täysiä eteenpäin – ohjastajan tärkein tehtävä on huolehtia jarruttamisesta.

vuokatti_aktiviteetit20vuokatti_aktiviteetit21

Meille oli etukäteen varattu Nupun ja Nallon kierros, joka on nimenomaan lapsiperheille tarkoitettu lyhyempi lenkki, joka kyllä ajellaan useamman kerran ympäri. Rekeä vetää kuusi Huskya yhden aikuisen ohjastaessa. Kyytiin mahtui aikuisen lisäksi kaksi pientä lasta suhteellisen helposti.

Olin ihan varma, että en kykyne itse ajamaan ollenkaan, mutta mitä vielä? Se oli niin mahtavaa, että päätettiin lähteä pidemmälle reissulle vielä myöhemmin iltapäivällä.

vuokatti_aktiviteetit22vuokatti_aktiviteetit23
vuokatti_aktiviteetit27

Lähdimme käymään lounaalla ja palasimme sitten takaisin Huskyjen luokse. Matkaan lähti yhteensä neljä valjakkoa, joita vetivät 6 tai 8 koiraa. En löydä oikeita sanoja kuvailemaan rekiajelua, mutta se oli jotenkin niin ihanaa, liikuttavaa ja koukuttavaa. Nähtiin muitankin safarilla olleita tyyppejä ja kaikki palasivat takaisin naamat Naantalin aurinkona loistaen. Huskysafari pitää varmasti kokea itse ymmärtääkseen sen hienouden?

vuokatti_aktiviteetit24vuokatti_aktiviteetit25

Me ollaan kaikki tosi koirarakkaita, joten oli ihanaa temmeltää vielä ajelun jälkeen tovi vapaina juoksevien koirien kanssa. Vuokatti Safaris tarjoaa erilaisia retkiä aina perheille suunnatusta tutustumissetistä (Nupun ja Nallon kierros) pelkille aikuisille tarkoitettuihin viiden tunnin safareihin asti – ja vähän kaikkea siltä väliltä. Lyhempiin ajeluihin sisältyy  kuumat juomat talon vierastuvassa ja pidemmillä reissuilla pysähdytään välillä haukkaamaan retkieväitä ja ehkä paistelemaan makkaroita.

vuokatti_aktiviteetit26

Täältä siis erittäin lämmin suositus Huskysafarille, kannattaa ehdottomasti ainakin kokeilla. Meille kaikille kokemus oli ikimuistoinen juttu – ja lähetelläänkin terveisiä Husky Safarin koirille ja ihanille ihmisille.

Laskettelu – Vuokatinrinteet

vuokatti_aktiviteetit1

Laskettelu ja lautailu olivat meidänkin perheen suosituin aktiviteetti, joka päivä piti tietenkin päästä rinteeseen. Vuokatista löytyy yhteensä 13 eritasoista rinnettä, joista pienimmille laskijoille sopivia on tietenkin tenavarinteet. Alle 7-vuotiaat kypäräpäiset lapset eivät tarvitse omaa lippua laskiessaan aikuisen kanssa yhdessä. Hupikukkulalta löytyy kaksi mattohissiä, karusellihissi sekä pulkkamäki ja ne ovat kaikille ilmaisia.

vuokatti_aktiviteetit2vuokatti_aktiviteetit3

Ensimmäisenä loma-aamuna tsekattiin välineet kuntoon kaikille. Säilytimme itsellämme vuokrattuja lasketteluvälineitämme koko loman ajan, joten oli helppo lähteä rinteeseen kun siltä tuntui. Minä ja Miika vuokrattiin laudat, Samuel ja  Rebekka laskivat suksilla. Viimeisenä päivänä Rebekka intoutui vaihtamaan vielä sukset lumilautaan!

vuokatti_aktiviteetit4

Rebekka on jo kahtena aikaisempana talvena lasketellut, joten hänellä oli homma osittain hallussa, ankkuri- ja tuolihississä kulkeminen oli suurin haaste. Samuel on muutaman kerran kokeillut viime talvena laskettelua, mutta hänen kohdallaan lähdettiin liikkeelle käytönnössä nollasta. Molemmat lapset saivat hyvän startin laskutouhuille Vuokatin hiihtokoulun opettajien opastuksella.

vuokatti_aktiviteetit5vuokatti_aktiviteetit6

Samuel aloitti kaikista pienimmästä mattohissistä, hän harjoitteli Oulan kanssa ihan perusjuttuja, jarruttamaan eli auraamaan on hyvä oppia, ennen kuin lähdetään kerryttämään vauhtia. Kaksikko siirtyi myöhemmin sompahissille ja ekan opetussession päätyttyä poika hallitsi hienosti hissiin menemisen ja jarruttamisen. Viimeisenä päivänä päästiin pojankin kanssa jo isoihin rinteisiin, pienet oppivat nopeasti.

vuokatti_aktiviteetit7
vuokatti_aktiviteetit8

Rebekka meni pari kertaa mattohissillä – ja sen jälkeen hiihdonope, Jari, totesi, että on aika lähteä isompiin rinteisiin. Harjoittelu jatkui, Rebekka selitti tohkeissaan, miten Jari meni edeltä ja hän matki tätä ja sitten toisinpäin. Rebekka  oli niin tyytyväinen, kun laskeminen sujui loistavasti. Hänen kanssaan voi nyt laskea kaikkia rinteitä ihan huoletta, tekniikkaa voi tietenkin seuraavaksi alkaa hiomaan.

vuokatti_aktiviteetit9

Lasten ollessa hiihtokoulujen maikkojen tarkan valvonnan alla pääsimme Miikan kanssa laskemaan muutamat mäet ihan kaksin. Yhtänä päivänä otimme laskun treenin kannalta, testatessamme uutta personal training -tyyppistä treeniä. Personal Skiing -treeni tehdään open johdolla, aina alkuverkasta ja sykemittarin asennuksista saakka. Kuinka moni muistaa lämmitellä ennen laskemista? Niinpä! Kannattaa joskus kokeilla, ei tarvitse värjötellä kylmissään ekojenkaan laskujen hissimatkoilla.

vuokatti_aktiviteetit11

Mäet Vuokatissa olivat todella hyvässä kunnossa, viikolla ei ollut laskijoitakaan paljoa, joten saimme rauhassa päästellä sydämen kyllyydestä. Mutta mitenkäs se Rebekan lumilautailu? Suksilla laskeminen sujui jo niin hyvin, että tyttö uskoi myös lumilautailunkin olevan hanskassa. Mutta temperamenttinen (äitiinsä tullut) tyttö jaksoi harjoitella muutaman laskun, kunnes kiukuissaan myönsi lautailun olevan vaikeampaa, ja päivän päätteeksi olisi toivonut jatkaneensa suksilla, koska se oli niin helppoa. Vuokrasuksien vaihto lautaan kesken vuokrauksen maksaa viisi euroa, joten kynnys testailla uutta välinettä ei ole iso.

Moottorikelkkailu – Vuokatti Safaris

vuokatti_aktiviteetit28vuokatti_aktiviteetit29vuokatti_aktiviteetit31

Vuokatista löytyy myös aktiviteetteja moottoriurheilusta kiinnostuneille. Samuel on pitkään haaveillut moottorikelkan kyytiin pääsemisestä, hän on jopa istunut autotallissa siskoni miehen kelkan päällä ja kuvitellut ajavansa. Saapuessamme moottorikelkkayrityksen pihaan, unelma oli toteutumassa, mutta poika yllättyi vielä enemmän kun selvisi, että hän pääsisi itse ajamaan lasten moottorikelkalla.

Henkilökunta opasti tarkasti miten kelkkaa käytetään, ja joku kulki kokoajan vierellä kun Samuel kiersi rataa, myöhemmin Rebekkakin innostui testaamaan kelkkaa. Kuusivuotiaalta ajaminen sujui jo hieman varmemmin kuin pikkuveljeltään.

Vuokatti Safaris järjestää moottorikelkkasafareita Vuokatin maastoissa, heidän kauttaan pääsee myös jo aikaisemmin mainituille huskysafareille. Ohjelmistossa on lisäksi lumikenkä -ja revontuliseikkailuita ym. talvella ja kesäisin myös omat ohjelmansa.

vuokatti_aktiviteetit32vuokatti_aktiviteetit33

Aika paljon ehdimme muutamassa päivässä kokemaan, toivottavasti saitte tästä jotain vinkkejä oman lomanne suunnitteluun :) Seuraavassa postauksessa selviää, mitä Vuokatissa voi tehdä jos säät eivät suosi, tai jos kaipaa lasketteluun tms. ulkona touhuamiseen jo vähän vaihtelua.

-Maj

 

2 Comments

 1. Inkkari 10.2.2017

  Makeeta menoa teillä. Miksihän sitä monesti ajattelee talvilomalla vain pohjoista, näyttää lähempääkin
  löytyvän monipuolista hommailua! Ihanat kuvat!

  Vastaa
 2. Maj 13.2.2017

  No totta, tästä Tampereelta meni reilu viitisen tuntia autolla Vuokattiin, ei paha ollenkaan :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *