Näsijärvellä kiemurtelee noin 10 kilometriä pitkä luistinrata, joka starttaa Kaupinojan Bikini Baarilta – ihan siitä UKK Instituutin ja vedenpuhdistamon takaa. Reitille pääsee myös Rauhaniemestä, Lapinniemestä, Mustalahdesta ja Onkiniemestä. Varmasti vähän keleistä ja aurauksesta riippuu paljonko tai kuinka pitkälle luistinrataa on käytettävissä? Paikan päältä Hiking Travelin Bikini Baarista voi vuokrata myös retkiluistimia, lumikenkiä, retkipotkukelkkoja yms.

Pakkasimme luistimet sekä vähän evästä reppuun ja lähdimme testaamaan luistinrataa koko perheen voimin. Laitoin matkalta viestiä parille ystävälle, jotka liittyivät myöhemmin myös seuraamme. Monilla muillakin oli samat suunnitelmat, sillä jäällä riitti jengiä. Vaikka rata on tehty ensisijaisesti luistelijoille, niin ihmisiä oli liikenteessä myös kävellen – rattaiden ja koirien kanssa. Pidettiin välillä myös taukoa luistelusta ja käytiin ostamassa Bikini Baarista kuumaa juomaa ja munkkeja, ai että!

nässy1nässy2
nässy3

Rebekka on tänä talvena luistellut tosi paljon ja homma alkaa sujua hienosti. Kovin pitkää reissua ei silti lasten kanssa pysty vielä tekemään, vaikka Samuel saikin välillä istahtaa pulkan kyytiin huilailemaan. Lapinniemestä rata poikkeaa Siilinkarille, jossa ulkoilijoita palvelee talvikahvila. Lueskelin juuri Hiking Travelin FB-sivuilta, että Siilinkarin talvikahvila palvelee hiihtolmaviikot (8, 9 ja 10) joka päivä, noin puolilta päivin iltahämäriin asti.

nässy4nässy5
nässy6nässy7

Anna ja Rebekka tekemässä kärrynpyöriä! Anna veresteli vanhoja taitoluistelutunneilla opittuja juttuja ja opetti Rebellekin pari uutta temppua. Ihania olivat nuo kaksi!
nässy8
nässy9
nässy10

Tänään aurinkoisesta säästä huolimatta tuolla järvenjäällä kävi tosi viileä tuuli, kannattaa siis pukeutua lämpimästi :)

-Maj

2 Comments

 1. Westend Mum 26.2.2017

  Huikea talvipäivä, luotu luistelemiselle :)
  http://westendmum.fi

  Vastaa
  • Maj 27.2.2017

   Todellakin, oli niin huippua! Pakko päästä joskus ehkä ihan vaan aikuisten kesken tuonne luistelemaan :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *