Pakkanen huitelee reippaasti miinuksen puolella ja aurinko paistelee kauniisti. Juuri tämänkaltaiset päivät on kevättalven parasta antia, ei pidä valittaa, vaikka (köhköh) talveen olisikin jo vähän kyllästynyt.

Ikkunoista tulviva kirkas valo paljastaa armotta kotona jokaisen keittiökaapin tahran ja lattioiden pinnoissa pyörivät pölyhiukkaset. Luvattoman monta kuukautta me ollaan myös taaperrettu tuolla pimeässä ja kääriydytty toppavaatteisiin ja nyt kun tarkistelen ihoani tässä kirkkaudessa, niin siltä se kyllä kieltämättä näyttääkin.

Kroppani iho on rehellisesti sanottuna kuivan kalpea ja vähän jopa hilseilevä, mutta koska on talvi, niin paljasta pintaa ei tarvitse paljoa vilautella ja arkisessa kiireessä tingin vartalon ihonhoidosta. Ei kannattaisi. Kohta me suunnataan lämpöön ja tiedättekös sen ensimmäisten päivien fiiliksen, kun pitää saa kuoriutua vaatteistaan ja pukea biksut päälle? Niin ihanaa, mutta samalla kamalaa, sillä vitsit mikä karhea talvi-iho sieltä vaatteiden alta paljastuukaan.

Nyt ajattelin kerrankin vähän ennakoida (ja lievittää sitä ekojen päivien fiilistä) hoitamalla ihoa etukäteen huolellisesti. Se tarkoittaa kohdallani ihon säännöllistä kuorimista, kuivaharjausta, (teho)kosteutusta ja myös vähän itseruskettavien levitystä. Toki olen näitä edellä mainittuja tehnytkin, vaikka en ehkä niin säännöllisesti. Kuitenkin jo sen verran ”reipas” olen ollut, että yksi pullollinen Khadin selluliittiöljyä on pakaroihini imeytynyt tämän talven mittaan ”:D

Postauksen tuotteet on saatu testiin.

nkd_selftan1

Itseruskettavien tuotteiden Mersu lempparini Vita Liberata on saanut rinnalleen pikkusiskon. NKD SKN -itseruskettavat on pakattu nuorekkaasti ja sarja on myös isosiskoaan hinnaltaan hiukan huokeampi, joka ei varmasti ole huono uutinen kenellekään? NKD SKIN -tuotteiden hinnat liikkuu alle kahdessakympissä, mutta laatu on kuitenkin tuttuun tapaan erittäin priimaa ja muutamien testailujen jälkeen uskallan näitä teillekin suositella.

nkd_selftan2

Pre-shower Tan & Gradual Glow

Pre-shower Tan on kosteuttava ja hoitava tuote, joka antaa iholle kevyesti sävyä eli kyseessä on asteittain ruskettava tuote. Sopiii sellaiselle, joka kaipaa hienovaraista päivetystä hipiälleen – ja tämä toimii juuri talvituotteena hyvin. Pre-shower levitetään puhtaalle iholle, annetaan vaikuttaa n. 10-15 minuuttia ja pestään lämpimässä suihkussa pois. Rusketus alkaa hiljalleen kehittyä suihkun jälkeen ja on ns. valmis vuorokauden aikana.

Gradual Glow on asteittain päivettävä ja kosteuttava tuote. Se ei sisällä hajusteita, parabeeneja eikä alkoholia ja valmistus tapahtuu 100 % luonnollisesta DHA:sta. Mielestäni tämä käy hyvin vaaleahkolle iholle tai jos et ole aikaisemmin käyttänyt itseruskettavia, sillä lopputulos ei missään nimessä ole liian tumma. Jos toiveena on kuitenkin vielä vähän ruskettuneempi lopputulos, niin käytä useampana päivänä peräkkäin, jolloin iho tummuu tasaisesti. Levitykseen ehdottomasti silti kinnas!

nkd_selftan3nkd_selftan4

Dark Mousse ja Tinted Tan Liquid

Dark Moussella saakin jo sitten ruskeampaa lopputulosta. Tuote levitetään puhtaalle iholle kinnasta käyttäen. Levitän itse vaahdon aina pyörivin rivakoin liikkein ja lopuksi käyn vielä nihkeällä pyyhkellä läpi kyynärpäät ja polvet yms., joihin ajattelen tuotteen imeytyvän helpoiten. Käytän ihan oikeasti usein lasten vanhoja (mutta puhtaita) sukkia tähän hommaan, käytön jälkeen heitän ne sitten pois. Ranteet ja jalkapöydät kannattaa myös tsekata huolellisesti. Luonnollisesta DHA:sta valmistettu Dark Mousse sisältää mm. aloe veraa, melonia ja litsiä.

Jos vaahto ei ole sinun juttusi niin kannattaa kokeilla Tinted Tan Liquidia, joka on nestemäinen spray  –  mutta levittyy myös parhaiten kintaan avulla. Levitetään tuttuun tapaan puhtaalle, kuoritulle iholle ja annetaan vaikuttaa 8-12 tuntia ennen ensimmäistä suihkua.

nkd_selftan5NKD SKN -sarjasta löytyy tuote myös hätähousuille! En ole vielä itse testannut, mutta Superfast Tan Moussen kerrotaan kehittävän iholle rusketuksen jo ensimmäisen tunnin aikana. Rusketus syvenee hiljalleen aina kahdeksan tunnin ajan, mutta sen voi pestä pois 1-6 tunnin kuluttua, riippuen ihan siitä, kuinka tummaa lopputulosta toivotaan. Paniikkitilannetuote, jota tarvitaan poikaystävän ehdottaessa yllättäen yhteistä kylpyläviikonloppua ja haluat siltä istumalta vähän väriä ihoon – tai hyvä vaihtoehto muuten vain malttamattomalle.

Rusketus tai päivetys ei ole tietenkään kaikkien juttu, eikä todellakaan mitenkään must. Vaalea iho on erittäin kaunis, siinä missä päivettynyt, tumma tai minkä tahansa värinen. Omasta ihostani vain satun pitämään eniten, kun siinä on vähän sävyä, joko aitoa päivetystä tai sitten purkista saatua hehkua.

Kasvoille käytän edelleen Vita Liberatan Self Tanning Anti Age Serumia, jota hehkutin tässä postauksessa. Nelisenkymppiä maksava puteli on erittäin riittoisa ja seerumia on vieläkin jäljellä, vaikka olen käyttänyt sitä ahkerasti koko syksyn/talven ajan kasvoilleni.

 

-Maj

 

 

8 Comments

 1. Juuli 7.2.2017

  Onko tuosta selluliittiöljystä ollut apua?

  Vastaa
  • Maj 13.2.2017

   Moikka Juuli! No, eihän mikään aine selluliittiä tuosta noin vaan poista, mutta mä koen, että Khadin öljy on toiminut ja ajattelin ostaa toisenkin purkin sitä.

   Vastaa
 2. Elina 8.2.2017

  Hei kävitkö pigmentoimassa kulmia,vai näinlö unta? :D Onko täällä blogissa ollut siitä jo juttua? Itsekin kovasti suunittelen asiaa,joten kiinnostaisi kuulla asiasta!
  Toisena postaustoiveena olis niinki villi asia kun lasten välikausivaatteet! Mistä merkistä itse olet pitänyt lapsillanne jne. Itse päkäilen esim softshellin ja normi ”tuulipuvun” väliltä.. onko sulla,kokemusta lasten softshell vaatteista? Kiitos jo etukäteen :)

  Vastaa
  • Elina 8.2.2017

   Pahoittelen kirjoitusvirheitä, tässä 8viikkoisen vauvan kanssa on vielä vähän silmät ristissä…:D

   Vastaa
   • Maj 9.2.2017

    No höpöhöpö, en edes huomannut mitään virheitä :D Et oo nähnyt unta, kulmakarvoista on postausta varmasti luvassa, koitan saada liveksi ensi viikolla tai viimeistään sitä seuraavalla – eli hetki pitäis sitä venailla vielä :) Ja hyvä postaustoive, voisin tehdä hyvin välikausivaatteista juttua, monenlaisista vermeistä meilläkin on kokemusta! :D

    Vastaa
    • Elina 9.2.2017

     Jee kiitos! <3

     Vastaa
 3. Emilia 27.5.2017

  Osaatko arvioida onko tuo mousse millaista verrattuna St. Moritzin ja Vita Liberatan mousseen? Onko eroa esim. pysyvyydessä ja/tai värissä?

  Vastaa
  • Maj 28.5.2017

   St. Moritzista en osaa sanoa mitään, mutta Vita Liberatasta on kyllä kokemusta. Mä olen osannut valita aina jotenkin juuri sopivan tumman värit itselleni, mitään ylilyöntejä ei ole tullut kummallakaan sarjan tuotteella. Pysyvyys on mielestäni myös aika samaa luokkaa :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *