*Kaupallinen yhteistyö, Arabia ja Asennemedia

Me vietettiin yhtä erittäin harmaata, mutta suloista, iltapäivää tyttöpainotteisella porukalla ystäväni Even luona. Ensi tiistaina, virallisena ystävänpäivänä, ei ehditä näkemään tai kahvittelemaan, joten tehtiin se jo ennakkoon – vaikka joka päivähän se on ystävänpäivä, eikö niin?

Eve oli kattanut ruuan ja me Rebekan kanssa pamahdettiin kukkien ja muutamien tarvikkeiden kera suoraan valmiiseen pöytään. Ei ole Even kotitekoisia burgereita voittanutta, nam! Syömisen jälkeen otettiin tytöt mukaan keittiötouhuiluun. Herkuttelu kun on taas sallittua mullekin näin tammikuun jälkeen ;)

arabia2
arabia1arabia8

Leipomisesta ei voi ehkä tällä kertaa puhua, mutta lapset saivat osallistua herkkujen ”tekoon” eli Rebekka pääsi dippailemaan vaahtokarkkeja suklaaseen ja koristelemaan niitä. Pikkuinen Inna oli kaikessa touhuamisessa yleisesti läsnä, hänelle taidettiin vaihtaa vaatettakin ennen kuin nappasin nämä kuvat, sillä neidin paita näytti siltä, kun oltaisiin leivottu vähän enemmänkin.

arabia3

Tätähän se oikeasti useimmiten on, en malttanut olla nappaamatta kuvaa aidosta hetkestä. Oman elämäni ruoka- tai kahvihetkissä on ollut kaatuneita juomalaseja (enemmän ja toisinaan vähemmän) jo yli kuusi vuotta. Muutamia vuosia sitten päivieni tähtihetki oli kahvittelu lasten nukkuessa päikkäreitä, nautin hiljaisesta tuhinasta ja siitä ettei laseja sisältöineen kaatunut pöydälle tai ruokaa lentänyt lattialle.

Jokunen astiakin on hajonnut vuosien saatossa, mutta se kuuluu elämään. Harvemmin kahvipöydässä istuskellaan ihan vaan seesteisesti pikkuväen ollessa paikalla. Kattauksen voi silti tehdä kivasti ja nätisti, vaikka se ei olisikaan aivan tiptop ja viimeisen päälle.

arabia4arabia5

Onni on ystävät, jotka ymmärtävät kaiken ruokapöydän ympärillä tapahtuvan tohinan – oli heillä sitten omia lapsia tai ei. Olen aina ollut sitä mieltä, että juuri minulla on kaikista parhaat ystävät, täydelliset. Eve etenkin on niin upea, hän jaksaa touhuta keittiössä pienen Inna-tyttärensä kanssa. Ihailen Even pitkää pinnaa, Inna saa aina halutessaan osallistua ja pieni tyyppihän nauttii saadessaan tehdä itse, oli se sitten tunnustelua tai maistelua.

arabia6

Pöytä oli katettu Arabian astioilla, tietysti vähän ystävänpäivän teeman mukaisesti. Vaaleanpunaiset mukit ovat Arabian Koko -sarjan herkkupaloja. Ne yhdistyvät ihan mutkattomasti valkoisiin 24h-sarjan pieniin ”vateihin” sekä monikäyttöisiin Arctica-sarjan lautasiin.

arabia7
arabia9

Useimpina aamuina päädyn juomaan aamukahvini juurikin näistä vaalenpunaisista mukeista, ne jotenkin tekevät kahvihetkestäni astetta lempeämmän, vähän paremman.

arabia10

Jumituttiin Even kanssa istumaan pöydän ääreen, jos nyt ei tunneiksi, niin pitkäksi aikaa kuitenkin. Tiedättehän sen kavalan iltapäivän väsymyksen, mikä iskee kun istahtaa alas koko päivän touhuamisen jälkeen.

Tajusimme kahvittelun jälkeen, että meillä oli vielä keksitikkarit tekemättä, ou nou! Innan piti lähteä jo päiväunille. Jaettiin hommat, niin että kaikki olivat tyytyväisiä; Rebekka ja Eve keskittyivät tikkareihin, minun kuuratessa keittiötä puhtaaksi.

arabia14

Cake Popsit eli kakkutikkarit on nopeita ja helppoja valmistaa. Taikinaan tarvitaan vain dominokeksejä ja tuorejuustoa. Herkkumassasta pyöritellään suklaaseen dipattavia palleroita – testasin itsekin pyörittelyä ja dippailua siivoustouhujeni lomassa. Rebekka tuumasi, että näitä voitaisiin tehdä synttäreillekin, ihan ehdottomasti joo!

arabia11
Isot kiitokset vielä Evelle, sillä tästä harmaatakin harmaammasta talvipäivästä jäi vaan vaaleanpunaiset muistot. Ylihuomenna vietetään virallista ystävänpäivää, muistakaa rakkaitanne!

-Maj

12 Comments

 1. Iina / MouMou 12.2.2017

  Aah, rakastan Arabian astioita. Tuo vaaleanpunaisen sävy on ihan justiinsa. <3

  Vastaa
  • Maj 13.2.2017

   No niin on! Tänä keväänä tekisi mieli täyttää keittiönkaapit (ja vaatekaapit) kokonaan vaaleanpunaisella <3

   Vastaa
 2. Milla 12.2.2017

  Ihana päivä teillä, ja mahtavat herkut! Ja noi Arabian astiat on herkullisen näköisiä!!Täytyy laittaa hankinta harkintaan.

  Vastaa
  • Maj 13.2.2017

   Voi vitsit, meillä oli kyllä ihana päivä <3 Ja peukku astiahankinnoille myös :*

   Vastaa
 3. Inkkari 12.2.2017

  Oi että, nuo harmaat astiat on ihania. Ja mitkä herkut, kateeks käypi.

  Vastaa
  • Maj 13.2.2017

   No samaa mieltä, niin herkuista kuin astioistakin! Arctican Graniitti on jotenkin niin raikas harmaa, voiko niin sanoa? Väriä on myös kiva yhdistellä muidenkin astioiden kanssa. Niin ja miten tästä koko viikonlopun vaivanneesta herkkuhimosta pääseee!

   Vastaa
 4. Ida 12.2.2017

  Niin somat kuvat <3 Inna on kasvanut niin paljon viime kesästä :'-) iso tyttö!

  Vastaa
  • Maj 13.2.2017

   No jooo, Innanen on kyllä hujahtanut ja puhuukin jo ihan älyttömästi kaikkea <3

   Vastaa
 5. Elina 12.2.2017

  Ihania ystävänpäiväherkkuja! Vaaleanpunaiset Koko astiat on kyllä ihania, ne on hankintalistalla! Kaunis nimi pikkutytöllä Inna, onko se hänen oikea nimensä vai lempinimi?

  Vastaa
  • Maj 13.2.2017

   Moikka! Samaa mieltä, Inna on kyllä niin kaunis nimi – ja se on myös tytön oikea etunimi :)

   Vastaa
 6. Westend Mum 13.2.2017

  Kakkutikkarit hyvä idea! Ja nuo vaaleanpunaiset kupit ovat niin södet!
  http://westendmum.fi

  Vastaa
  • Maj 13.2.2017

   No jep, uskoisin kakkutikkareiden olevan paljon enemmän lasten mieleen, kuin se perinteinen kakku. Nyt vaan mietin, että miksihän en ole tätäkään aikaisemmin hoksannut? :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *