*Kaupallinen yhteistyö, Skiexpo & Vuokatin Hiihtokeskus

Ollaanko siellä jo hiihtoloman vietossa? Meillä lapset ovat vielä huomisen päivän hoidossa ja sitten he pääsevät lomailemaan, tosin meillä on silti Miikan kanssa molemmilla kädet aivan täynnä töitä, mutta eiköhän tästä jotenkin selvitä.

Onko siellä linjoilla Vuokatissa lomailevia? Tässä postauksessa jaan vielä neljä eri ravintolakokemusta meidän muutaman viikon takaiselta Vuokatin lomaltamme.

Rinneravintola À la Katti

vuokatti_ravintolat1vuokatti_ravintolat2vuokatti_ravintolat4vuokatti_ravintolat3

Me syötiin melkeinpä joka päivä lounasta rinneravintolassa laskettelun lomassa. Siinä säästää aikaa, kun ei tarvitse lähteä erikseen syömään minnekään kauemmaksi. Pohjoisrinteiden À la Katin lisäksi rinteiden lähistöltä löytyy ainakin Hesburger, Pirtti (Länsirinteet) ja Ripa’s Kuppila, josta saa kuulemma herkullisia hillomunkkeja.

Söimme tällä kertaa vain À la Katissa, välillä otettiin lounasbuffet ja vaihtelun vuoksi välillä tilattiin burgereita, pitsaa (ja kerran salaattiakin), lomalla kun oltiin, haha! Palvelu oli tosi ihanaa ja ystävällistä, safka taas ihan perustasoa, mutta en mitään superihmeellistä odottanutkaan. Lounasta on tarjolla klo 11-16 ja tämän kuluvan viikon lounaslistan voit tsekata tästä.

À la Katti
Veikontie 5
88610 Vuokatti
P. 08-619 4145

 

Ravintola Messi

Vuokatin ravintolat, Messi, Vuokatti, Ravintola Messi, Sotkamovuokatti_ravintolat6Vuokatin ravintolat, Hirvi, Sotkamo, Ravintola MessiVuokatin ravintolat, restaurant Vuokatti, burgervuokatti_ravintolat10vuokatti_ravintolat12

Ravintola Messi on rennohko lounas- sekä á la carte -ravintola Sotkamon keskustassa, kävimme siellä istumassa iltaa ja syömässä. Menusta löytyy tyyliin jokaiselle jotakin. Alkuruuaksi valikoimme Talon tapas ”päreen”, josta juustot ja viikunahillot hävisivät minun suuhuni, Miikan keskittyessä enemmän lihoihin. Hyvä combo siis meille. Pääruuaksi Miika valitsi ylikypsää hirven rintaa, joka oli kuulemmma erinomaista, itse söin talon maissikanaa lasten ottaessa perus pitsat ja hampparit. Jälkkäri, suklaata neljällä tavalla, oli yllättäen kaikkien suosikki.

Pitkän laskettelupäivän päätteeksi kaikki olivat jo väsyneitä ja syömisen jälkeen pienin meistä väsähti kesken ruokailun pöytään. Messiin kannattaa sesonkiaikana tehdä pöytävaraus!

Ravintola Messi
Kainuuntie 14
88600 Sotkamo
p. +358-86660600

 

O’Leary’s  Katinkulta

vuokatti_ravintolat13vuokatti_ravintolat15Vuokatin ravintolat, Olearys, Katinkulta, Vuokatti, burgervuokatti_ravintolat15_1

Monelle varmasti tuttu sporttiravintola O’Leary´s löytyy Vuokatissa Holiday Club Katinkullasta. Tarjolla perus pubiruokaa sekä urheilua laidasta laitaan. Tämä kohde on saattaa olla Vuokatissa matkaavan miesväen suosiossa.

Kylpylästä ja urheilemasta on helppo siirtyä suoraan O’Learysiin syömään. Miika etenkin piti paikasta, koska pystyi illallisen lomassa katsomaan futista telkkarista. Itse asiassa et pystynyt katsomaan mihinkään suuntaan näkemättä lähetystä. Pubiruuan (hampparit, siivet, nugetit ym.) lisäksi listalta löytyi onneksi myös kevympi vaihtoehto itselleni, joten päädyin tällä kertaa ihan perus salaattiin.

O’Leary’s
Holiday Club Katinkulta
Katinkullantie 15
88610 Vuokatti
p. 043-8248514

 

Ravintola Kippo

Vuokatin ravintolat, Kippo, Ravintola Kippo, Sotkamo, lähiruoka, restaurant Vuokattivuokatti_ravintolat17

Ravintola Kippo on tunnelmallinen elämys, tätä paikkaa voin suositella pariskunnille yhteiseen illanviettoon. Tarjolla on laadukasta lähiruokaa, järvien, peltojen ja metsien antimia lähialueilta.

Meillä ilta ei mennyt tällä kertaa ihan suunnitelmien mukaan lasten ollessa (taas!) väsyneitä jo valmiiksi. Tästä syystä ei ehditty oikein nappaamaan kuviakaan Kiposta, vaikka se olikin  yksi suosikkiravintoloitamme reissulta.

Lastenlistalta löytyi kuitenkin mieluista syötävää ja onneksi väritysvihkot tulivat pelastamaan, niiden parissa vierähti hetki. Sillä aikaa me tyhjensimme rauhassa luvattoman nopeasti lautasemme. Tilasin Saamamiehen kuhaa ja Miika otti Parhaat lankulta -annoksen, jotka olivat molemmat kyllä maukkaita. Kuten jo aikaisemmin mainitsin, paikka on kokemisen arvoinen pariskunnille tai ystäväporukalle, mutta väsyneiden lasten kanssa ehkä pitäytyisin jossakin muualla. Hämyinen tunnelma voi myös olla pienille liian jännittävä, vaikka henkilökunta kohteli lapsia kovin kauniisti ja niitä väritysjuttujakin löytyi.

Ravintola Kippo
Kidekuja 2
88610 Vuokatti
p. +358-107831805

Siinäpä muutama vinkki nälkäisille lomailijoille :)
Tästä pääset tsekkaamaan, mitä kaikkea touhusimme Vuokatin lomallamme – ja täältä löytyy asiaa majoituksesta ja sisäaktiviteeteistä.

Ihanaa hiihtolomaa kaikille!

-Maj

10 Comments

 1. minna brandt 27.2.2017

  Parhaillaan Vuokatissa lomaileva perhe ilmoittautuu :)
  Tänään kävimme ravintola Messissä lounaalla ja voin suositella. Hyvä salaattipöytä ja erilaisia leipiä, osa lämpimiä. Ruoka maukasta ja hinta helmikuussa vain 7,90 :)

  Vastaa
  • Maj 28.2.2017

   Mahtava saada tähän postaukseen lisää vinkkejä ja kokemuksia, kiitos! Ja hei, ihanaa lomaa teille kaikille :)

   Vastaa
 2. Inkeri 27.2.2017

  Minulla herahti vesi kielelle kaikista kuvista, nam!

  Vastaa
 3. Heidi Vuokatista 27.2.2017

  Ihana lukea näitä sinun postauksia Vuokatista :) ei sitä osaa/muista aina arvostaakaan, että mitä kaikkea kivaa ihan tästä läheltä löytyy.

  Vastaa
  • Maj 28.2.2017

   No totta! Monesti olen pitänyt itsekin joitain asioita niin arkisina ja tavallisina, kunnes olen jälleen havahtunut arvostamaan niitä, jonkun toisen havainnon kautta :) Ääh, ymmärsitkö yhtään mitä selitän? :D Kaikkeen tavallaan tottuu esim. vaikka omasta keittiönikkunasta avautuisi maailman hienoin näkymä, mutta jos katselet sitä vuodesta toiseen, niin unohdat sen upeuden. Pätee myös parisuhteisiin :DD

   Vastaa
 4. Enni 28.2.2017

  Täällä körötellään juuri Vuokattia kohti! :) Kiitos vinkeistä!

  Vastaa
  • Maj 28.2.2017

   Moi! Voi vitsit, hyvä jos tästä oli hyötyä ja nautinnollista & rentouttavaa lomaa <3

   Vastaa
 5. Katja 1.3.2017

  Minä suosittelin omassa blogissa kahvila Makeaa, oli aika suloinen ja herkullinen kahvila Sotkamossa. A la Katissa en koskaan syönyt, mutta join teen klo 19 illalla ja katselin, että lounassalaatit seisoivat siellä esillä edelleen. Mietiskelin, että noinkohan niitä vielä tarjotaan. :P

  Vastaa
 6. Mirko Peltonen 7.3.2017

  Kiva lukea näitä Vuokatti vinkkejä. Ensi perjantaina lähdetään Turusta kohti Vuokattia. Kiitos blogista ja kivoista kuvista. Mukana 7v poika, joten samat jutut lähes tehdään.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *