*Kaupallinen yhteistyö, Skiexpo & Vuokatin Hiihtokeskus

Lupasin edellisessä lomapostauksessani kertoa mitä Vuokatissa voi puuhailla, jos rinteet on jo koluttu. Tässä postauksessa vähän infoa sisätiloista löytyvistä aktiviteeteistä, mutta sitä ennen kuitenkin muutamalla sanalla majoituksesta. Perinteiselle vuokramökille löytyi haastaja laadukkaasta huoneistohotellista.

MajoitusHotelli Vuokatti & Suites

vuokattisuites1

Hotelli Vuokatti & Suites on Vuokatin uusi ja tyylikäs huoneistohotelli. Me majoittauduttiin Suites-huoneistoon, jossa pakettiin kuuluu mm. maisemasaunan eli Honkasaunan sekä ulkoaltaan (avanto) käyttö, astetta mukavammat vuoteet, oma varasto laskettelu- ym. ulkoilukamoille sekä kuntosalin käyttöoikeus. Huoneistoissa on myös kaksi wc:tä, sauna ja keittiö, josta löytyy hyvä varustelu. Lapsiperheen näkökulmasta myös pyykkikone, sekä kuivauskaappi olivat todella tarpeellisia.

vuokattisuites11

Näki selvästi, että monissa sisustusvalinnoissa on panostettu laadukkuuteen. Sijainti oli ainakin omiin menoihimme sopiva, Vuokatin länsirinteille on matkaa noin 700 metriä ja päärinteillekin vain reilut 1,5 km. Katinkullan kylpylään ja harrasteiden pariinkin ajoi muutamassa minuutissa.

vuokattisuites2vuokattisuites4vuokattisuites5

Aamupala oli katettu hotellin päärakennukseen, mutta toki huoneistossa pystyy tekemään itsekseenkin aamupalaa. Mulle ainakin on luksusta päästä valmiiseen aamupalapöytään, joten ehdottomasti hyödynnettiin mahdollisuus. Buffet-aamiaisen voi varata etukäteen, jolloin se maksaa 12 euroa ja paikan päältä hinta on pari euroa korkeampi.

vuokattisuites6vuokattisuites12
vuokattisuites7vuokattisuites10
vuokattisuites8vuokattisuites9Hotelli Vuokatin alue oli rauhallinen ja kaunis Honkasaunoineen ja avantoineen. Vierestä löytyi myös uimaranta – ja voin vaan kuvitella, miten kaunis tämä paikka on myös kesällä.

AktiviteetitHotelli Club Katinkulta

vuokattisuites14

Katinkullassa voi harrastaa vaikka mitä, aina kylpemisestä tai kuntouimisesta futisgolfiin saakka. Harrastusmahdollisuudet ei koske ainoastaan hotellin asukkaita, vaan kaikki muutkin ovat tervetulleita.

vuokattisuites13

Osa harrasteista sijoittuu vain kesä- tai talviaikaan, mutta sisätilojen aktiviteetit on tietenkin toiminnassa ympäri vuoden. Varmasti useimmat lapsiperheet suuntaavat ainakin kylpylään, siellä mekin käytiin kahtena iltana – lapset olisivat tietenkin mielellään menneet vaikka joka ilta pulikoimaan. Kävimme vuorotellen Miikan kanssa ihan yksiksemme Saunamaailmassa rentoutumassa kaiken kylpyläilakoinnin keskellä, suosittelen lämpimästi pientä hengähdystä omassa rauhassa, niin jaksaa paremmin taas menoa ja meininkiä.

vuokattisuites18

Ennen kylpyläkäyntejä haimme pienen hien pintaan pelikentiltä. Kävimme pelaamassa sulkista, keilaamassa ja testattiin pingistäkin. Tennis- ja sulkiskenttien vierestä löytyy kunto- ja jumppasalit ja squashiakin on mahdollista mennä lätkimään. Pelivuorot ja ohjatut jumpat kustantavat vähän aktiviteetista riippuen 8-25 euroa, voit tsekata hinnat tarkemmin täältä.

vuokattisuites15vuokattisuites16vuokattisuites21vuokattisuites22

Liikuntapaikkojen vierestä löytyy myös lapsille oma puuhahuoneensa, jossa voi purkaa suurimmat energiat tarvittaessa. Ainakin meidän lapset viihtyivät siellä muiden harrasteiden välissä ja heidät uskalsi siihen jättää keskenään leikkimään parin sulkkispelin ajaksi. Lähellä olevassa Lastenmaailmassa oli myös tarjolla valvottua lastenhoitoa tiistaista lauantaihin.

HemmotteluaHarmony Spa

vuokattisuites19

Kävin pitkästä aikaa kasvohoidossakin, voi vitsit oli ihanaa. Valitsin kiinteyttävän ja hemmottelevan hoidon. Jos ihan rehellisiä ollaan, niin nukuin melkein koko hoidon ajan. Olin unohtanut miten ihanaa kasvohieronta on!

vuokattisuites20

Me haluttiin kokea mahdollisimamman paljon muutamassa päivässä, joten ohjelmaa riitti.  Kasvohoito oli täydellinen rentoutushetki kaiken tohinan keskellä, pötkötellessäni tuolla hoidettavana, niin sillä aikaa Miikalla ja lapsilla riitti tekemistä. He olivat muutaman metrin päässä leikkimässä ja pelailemassa. Katin Kullan Harmony Span hoidot löydät täältä – myös lapsille on tarjolla ”hipsutteluhoitoja”.

ElämyspuistoAngry Birds Activity Park

vuokatti_aktiviteetit12

Angry Birds Activity Park oli yksi reissumme odotetuimmista kohteista, ainakin lasten mielestä. Puistosta löytyy Angry Birds-seikkailuratoja -ja liikennepuisto, erilaisia pelaus- ja lajientestaamisareenoita, Freestyle-halli, jossa voi mm. skeittailla, sekä Golf Arena lajiin hullaantuneille.

vuokatti_aktiviteetit13

Vuokatin Angry Birds Activity Park on maailman suurin Angry Birds-puisto ja meillä vierähtikin siellä paljon aiottua pidempään. Iltapäivän ohjelmassa oli vielä kylpyläreissu ja illallinen, joista kyllä selvittiin, mutta Samuel ainakin nukahti istualtaan ravintolan pöytään.

vuokatti_aktiviteetit18

Activity Parkissa riitti touhuamista, niin lapsille kuin aikuisillekin. Sillä välin kun Miika ja Samuel kävivät mm. skeittaamassa Freestyle hallissa, testaamassa lämäritutkaa Game Arenalla ja ajamassa polkuautoilla me Rebekan kanssa pelattiin tanssipeliä sekä hauskoja digipelejä. Mun lemppari oli sellainen kiipeilyseinä, johon sai valita erilaisia pelejä – me taottiin niitä Reben kanssa niin kauan, että saatiin sen päivän paras pistelukema taululle :D

vuokatti_aktiviteetit15vuokatti_aktiviteetit16vuokatti_aktiviteetit17Tästä pääset tsekkamaan Angry Birds -puiston aukioloajat sekä hinnaston.

Tulipas valtavasti asiaa, toivottavasti jaksoitte lueskella? Vuokatti on hyvä lomanviettopaikka lapsiperheille ja miksei muillekin. Tyttöporukallekin varaisin ehdottomasti huoneiston mm. sen avannon sekä keskeisellä sijainnin takia.

Tekemistä ainakin riittää ja itseasiassa meidän huoneistokin oli niin viihtyisä, että sielläkin viettäisi mielellään aikaa enemmänkin. Viikko menisi ihan helposti, siinä ehtisi touhuamaan rauhassa, etenkin jos  suunnitelmissa on laskettelun lisäksi muitakin harrasteita.

Koko Vuokatin alue on sopivan pieni, joten välimatkat kohteiden välillä ovat lyhyitä. Husky Safariltakin Katinkultaan ajaa autolla vain muutaman hassun minuutin. Tampereelta Vuokattiin hurauttaa alle kuudessa tunnissa, riippuen vähän pysähdyksistä, ei paha ollenkaan :)

-Maj

5 Comments

 1. Inkkari 18.2.2017

  Voi miten ihana paikka! Oliko tuo avanto omasta huoneistosta?

  Vastaa
 2. Oliviah 26.2.2017

  Oliko tuo aamupalan hinta lapsiltakin 12 euroa? Ollaan menossa tuonne, mutta meidän lapsille ei yleensä maistu aamupala kovin hyvin, joten ihan 12 euroa ei siitä puolikkaasta sämpylästä kannattaisi maksaa:)

  Vastaa
  • Maj 27.2.2017

   Voi vitsit, ymmärrän kyllä! Koitan tarkistaa asian sulle :)

   Vastaa
  • Maj 28.2.2017

   Hei! Toivottavasti info ei tule liian myöhään; ennakkoon varattuna 4-12-vuotiaan lapsen aamupala maksaa 7€ :) Ihanaa lomaa teille <3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *