Ystäväni Hennan koti Turussa on niin inspiroiva. Ihan sama minne sitä katseensa kääntää, niin silmiin osuu harkittuja, kauniita ja etenkin kiinnostavia yksityiskohtia ja samaan aikaan kokonaisuus on jotenkin huolettoman boheemi. Hassua, että ihan samalla tavalla voisin kuvailla Hennaa itseään. Hän on isolla sydämellä varustettu Hilda Henna Huoleton, joka ajattelee kaikista ihmisistä varauksetta pelkkää hyvää – ja se on kyllä niin kaunis piirre ihmisessä.

cocosweetdreams_koti1cocosweetdreams_koti2

Aamiaisella croissantit kärysivät ja kahvinkeitinkin oli epäkunnossa, mutta ei se mitään. Kaapista löytyi kahvijauhetta ja heinäkuussa mua varten ostettu puurohiutalepakettikin oli entisellä paikallaan. Siinä missä minä mietin usein hankinnoissani käytännöllisyyttä ja järkevyyttä, niin Henna miettii ehkä enemmänkin esteettisyyttä ja nautintoa. Vuosien varrella olemme varmasti oppineet toisiltamme paljon asioita ja tulemme vielä oppimaankin.

cocosweetdreams_koti5

Ihastelin ystäväni loihtimaa aamiaiskattausta, siellä ne palaneet croissantit olivat sulassa sovussa kaiken muun kauniin kanssa. Arabian lähettiläänä kiinnitin huomiota tietysti myös kattauksen astioihin; Piilopaikka-sarjan astiat sointuvat niin kivasti vanhoihin ruskeisiin Arabian kahvikuppeihin ja kattauksesta löytyi Artica-sarjan kermakkokin.

En osaa yhdistellä asioita (tai astioita) niin kekseliäästi kuin Henna. Naisella on sellainen magic touch, sillä onhan se nyt taito, että mikään ei näytä liian mietityltä tai asetellulta ja silti harmonia säilyy, ymmärrättekö mitä koitan selittää?

cocosweetdreams_koti4
cocosweetdreams_koti6

Turussa oli kyllä taas niin huippua. Sain nauraa vedet silmissä, sillä omat vitsit = parhaat vitsit. Eilen, ennen lähtöäni, käytiin vielä Tom Of Finlandin ennakkonäytöksessä. Mielenkiintoinen ja todellakin katsomisen arvoinen leffa. Menisin katsomaan jo ihan pelkästään Lauri Tilkasen takia ;)

cocosweetdreams_koti7
cocosweetdreams_koti8
Yksi vahva minua ja Hennaa yhdistävä asia on huumori, siis vaatemaun lisäksi. Varmasti naureskelemme yhdessäkoetuille seikkailuille vielä sittenkin kun tönötämme vanhoina muoreina rollaattoreissamme (peruukit päässä) ja epätoivoisesti yritämme tilata vanhainkodin ruokalan linjastolta Proseccoa. Henna-muorilla on leopardikuosiset legginsit ja ihan liikaa kultakoruja, itse olen vähintäänkin piiloutunut nopeiden aurinkolasien taakse. 

Lyhyesti: Ystäväni koti on upea. Meillä oli hauska päivä ja Suomen Turku on mahtava paikka, meiltä kysyttiin henkkarit skumppaa tilatessamme. Joskus on ihan ok olla vasta 30+.

-Maj

8 Comments

 1. Inkkari 17.2.2017

  Kiva kirjoitus!

  Vastaa
 2. Hanne 17.2.2017

  Hei! Ihana blogi ja kiva tuo hupparimekko, mistä olet ostanut sen?

  Vastaa
  • Maj 17.2.2017

   Moikka Hanne – ja kiitos, mukavaa, jos tykkäät. Huppari on H&M:n :)

   Vastaa
 3. Westend Mum 17.2.2017

  Huoleton täydellisyys – se on upea taito oppia :)
  http://westendmum.fi

  Vastaa
  • Maj 20.2.2017

   No sepä se, toisilla se tulee vaan NIIN luonnostaan ”:)

   Vastaa
 4. Helmis 17.2.2017

  Tämä on yksi asia miksi tykkään blogistasi hirveästi, musta on ihanaa miten kirjoitat ystävistäsi. :) Eihän sillä periaatteessa oo tuikituntemattomalle mitään väliä, mutta on sillä kuitenkin! :D

  Ihana koti ja varmasti ihana ystävä, kiitos hyvästä mielestä!

  Vastaa
  • Maj 20.2.2017

   Mukava kuulla – ja onhan sillä väliä. Mulle ystävät ovat ihan mielettömän tärkeitä! Perhe ja ystävät, tulevat aina ensimmäisenä. Kiitos mukavasta kommentista :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *