Huh-huh, eilisistä synttärikemuista selviydyttiin kunnialla, vaikka valmistelut jäivätkin ihan viime tinkaan. Oltiin merkattu kutsuun kekkereiden kestoksi 2,5 h – ja se on kyllä ihan maksimiaika kuudentoista lapsen kanssa. Muutama vanhempikin virnuili lapsia tuodessaan, että tsemppiä vaan, haha!

Tärkeintähän tietenkin oli se, että lapsilla oli hauskaa. He saivat herkutella ja touhuilla keskenään kaikenlaista ja onneksi selvittiin ilman haavereita. Onhan se aina tietenkin vähän jännittävää olla vastuussa muiden lapsista, etenkin kun meillä oli tällä kertaa enemmän porukkaa, mitä koskaan aikaisemmin.

ab1

Joku siellä jo huikkasikin, että eikö Angry Birdsit ole jo vähän ”last season”, mutta synttärisankari aiheen halusi valita ja kuulkaa, ihan täydestä meni – ainakaan yksikään juhlavieras ei valittanut. Oltiin piiloteltu lintuja vähän ympäri kämppää, ne kurkkivat mm. telkkarin ja sänkyjen takaa ja pikkuväki oli innoissaan aina niitä bongatessaan. Ohjelmassa oli sankarin toiveesta aarteenmetsästystä ja niitä väritystehtäviä, mutta ei sen enempää ohjattua puuhaa järjestetty – ehkä olisi voinut, sillä sen verran villiä meno oli välillä.

Jos itse saisin päättää synttäreiden teeman, niin ei se varmastikaan olisi Autot, Frozen, Ninjago tai Angy Birds, mutta yleensäkään lasten kaverisynttäreitä ei järjestetä aikuisia varten, enkä haluaisi juhlien olevan muutenkaan mikään kilpailu. Olisi kieltämättä erittäin surullista kuulla, jos 5-vuotiaat lapset puhuisivat jonkun kamun synttäreiden olleen niin last seasonia – ja oikeastaan kyllä se aikuistenkin sanomana voisi ikävältä tuntua, jos ymmärrätte mitä tarkoitan?

ab2ab3

Angry Birds -teema oli ainakin siitä loistava, että kakun päällystäminen oli aivan iisiä ja oikeastaan ihan superhauskaa. Taidan nyt vähän ymmärtää, miksi jotkut ovat niin innostuneita näpertelemään vaikka millaisia kakunkoristeita sokerimassasta, sehän on todella koukuttavaa puuhaa.

ab4
Muutama vieras saapui paikalle vasta vähän myöhemmin ja nämä 14 ensimmäistä mahtuivat juuri ja juuri jatketun keittiönpöydän ympärille herkuttelemaan yhtäaikaa.

ab5ab7
Voisi ehkä sanoa kakun tehneen kauppansa, jopas jotakin? Aika usein lasten kemuilla kakkua jää ihan valtavasti, mutta tätä meni loppujen lopuksi reippaasti yli puolet, hienosti urakoitu.

ab6

Ihania pieniä neitokaisia siinä rivissä. Samuel tykkää leikkiä oikeastaan kaikkien, eri-ikäisten tyttöjen ja poikien  kanssa, mistä olen niin iloinen. Naimisiinmenostakin on jo sovittu muutaman leidin kanssa.

Jos mietitte missä on kuva sankarista, niin tiedättekö mitä? En oikeasti ehtinyt kuvaamaan juuri yhtään, nämä pari hassua räpsyä on koko kemujen saldo. Se kertoo ehkä juhlien railakkuudestakin jotain? Kiitos vielä ihanille juhlavieraille ja heidän vanhemmilleen, Samuel on edelleen ihan onnensa kukkoilla <3

-Maj

14 Comments

 1. T. 7.3.2017

  Hei ihan mahtavan näköiset kekkerit! Ei kai joku ihan tosissaan arvostele lasten synttäriteemoja last seasoniksi, huh. Ikään kuin sillä olis yhtään mitään väliä lapselle itselleen <3
  Ja miten nopeesti on mennyt aika! Muistan vielä postauksesi Pajutilalta kun Samuel oli vauva 😍

  Vastaa
  • Tiina 7.3.2017

   Niinpä, huutelija on tainnut itse olla last season! Joku törkee muija. :D

   Vastaa
  • Maj 8.3.2017

   Ei sitten mitään väliä <3

   Vastaa
   • Maj 8.3.2017

    Eihän lähdetä haukkumaan ketään? <3

    Vastaa
 2. emma 7.3.2017

  Voi video, kylläpä on älytöntä että jonkun mielestä lastenjuhlat voi olla last season. :D Huolestuttavaa että jollain edes tulee mieleen jotain tollaista ja vielä huolestuttavampaa että se pitää jossain kirjoittaa tai ääneen lausua.

  Jokainen lapsi ja aikuinen saa juhlia juuri sillä teemalla kun tahtoo eikä hyvät hahmot mene koskaan ”pois muodista” (vaikka ei sillä ole väliä). Tosi kivan näköiset juhlat, kyllä lastenjuhlissa saa sankarin maku ja värit näkyä!

  Vastaa
  • Maj 8.3.2017

   No totta, jos miettii vaikka jotain klassikkohahmoja, Muumeja, Aku Ankkaa jne..? Cars-leffakin on ilmestynyt joskus 2006 – ja edelleen se jaksaa pikkutyyppejä kiinnostaa. :)

   Vastaa
 3. HannaH 7.3.2017

  Ainakaan meidän 4v.n mielestä angybirdsit eivät TODELLAKAAAN oo sou läst siison!!

  Vastaa
  • Maj 8.3.2017

   No joo – me toiset kato vaan sytytään hitaammin :D No ei vaan, läst siisonit on tässä yhteydessä ihan höpöhöpö-juttuja <3

   Vastaa
 4. Tikru 7.3.2017

  Meillä ainakin 3-vuotias fanittaa lintuja ihan kympillä!😊 Toki myös Ryhmä-Hau toimii. Mutta mitäs sillä on väliä kuinka vanha juttu on, jos kerran lapsi tykkää. Hiukan outo ajatus tuo last season noissa lasten jutuissa minunkin mielestäni. Makeen näköset synttärit teillä ollut!😊

  Vastaa
  • Maj 8.3.2017

   Moikka! Ja kiitokset :) Ihan pienille tyypeillehän kaikki on uutta ja hienoa – mitään liian nähtyä ei ole heille vielä olemassakaan!

   Vastaa
 5. Enni 8.3.2017

  Taidan yrittää tehdä samanlaisen kakun pojan synttäreille muutaman viikon päästä :) Kiitti ideasta!

  Meillä poikien suosituin aihe on tällä hetkellä juurikin Angry Birdsit! Tänäänkin piirtelivät kovasti lintuja.

  Vastaa
  • Maj 8.3.2017

   No joo, Vihainen lintu on ainakin helppo muovailla sokerimassasta, lasit toimivat meillä silmän muotteina :D

   Vastaa
 6. Jenni 8.3.2017

  Meilläkin änkkärit ihan in. Joka päivä rakennellaan possulinnoja ja muutenkin fanitetaan:) Teidän synttärit näyttää tosi kivoille!

  Vastaa
  • Maj 8.3.2017

   Jee, kiitos, lapsilla ainakin vaikutti olevan kivaa ja haha, ihana tuo ”änkkärit” lyhennys! Meillä Samuel käyttää sinisestä lyhennystä sinkku. Sinisten ryhmä päiväkodissa on siis luonnollisesti ”sinkut” :D

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *