Olin moneen otteeseen tiiraillut erään myymälän näyteikkunasta turkkilaisia hamam-pyyhkeitä ja tullut siihen tulokseen, että ne ovat ehkä vähän liian hippimäisiä meille (tai ainakin omaan makuuni), kunnes tajusin niiden kätevyyden! Olimme viime keväänä lomailemassa Krabilla, kun Henna tempaisi matkalaukustaan kaksi rullattua hamam-pyyhettä, joita sitten käytimme joka päivä ja moneen eri tarkoitukseen.

hamam1

Hamam-pyyhe on matkailijan paras kaveri, se on kevyt, menee rullattuna tosi pieneen tilaan ja kuivaa supernopeasti. Rantareissuille on kätevä ottaa mukaan pari kevyttä hamam-pyyhettä tavallisten froteepyyhkeiden sijaan. Etenkin kun tulevalla reissullamme pitää pakata yhden ihmisen sijaan neljän tyypin kamat mukaan. Lasten kanssa reissatessa kannettavaa on muutenkin, kun pitää varustautua kaikkeen vähän huolellisemmin.

hamam2

haaaa
hamam3

Isoa hamamia voi käyttää pyyhkeenä tai vilttinä ja sen voi tarvittaessa kietoa hiuksiin tai vaikka pukea päälle sarongin tapaan. Toki hamam-pyyhkeen voi laittaa vaikka päiväpeitoksi tai pöytäliinaksi  ja uskoisin sen toimivan myös majan rakennuspuuhissa loistavasti? ;)

hamam4
hamam6

Harkitsin ensin valkoisia pyyhkeitä, mutta ehkä kuitenkin harmaa on käytännöllisempi väri? Nämä kauniin harmaat hamamit on valmistettu Turkissa 100 % puuvillasta ja pyyhkeen mitat ovat 90 x 180 cm. Pyyhkeet eivät näytä enää yhtään liian hippimäisiltä, vaan tosi näteiltä.

Hankin harmaat hamamit Kettukarkki Shopista ja täytyypä vielä kiitellä putiikkia nopeasta toimituksesta, pyyhkeet olivat postissa jo heti tilausta seuraavana päivänä.

hamam7

Pyyhkeet ja aurinkovoiteet on jo heitetty matkalaukun pohjalle, mutta juuri muuta ei sitten olekaan vielä pakattu! Ihan varmaan menee taas viime hetken paniikkipakkaukseksi, mutta onneksi hyvin suunnitteltu on puoliksi tehty.

Löytyykö teidän kotoa jo hamam-pyyhkeet? Innostuitko yhtään? Itse olen niin ihastunut hamameihin, että saatan yllättää rantalomilla viihtyvän siskonikin uusilla pyyhkeillä.

-Maj

5 Comments

 1. Sara // housefive 11.3.2017

  Hihii olen edelläkävijä; meillä on ollut noita kolme jo vuosia. Tilasin ne aikoinaan ebaysta ihan pilkkahintaan ja ne ovat nähneet jo vaikka mitä ja monet keittopesut ja silti ihan upouuden näköisiä. Meillä on perinteinen sininen, vaalean harmaa ja sitten vähän hipimpi persikkaisen oranssi. Päästäispäs mekin käytäämään niitä rantalomalle … <3

  Vastaa
  • Maj 12.3.2017

   No todellakin olet, hahah! Ja voii, toivottavasti pääsette! No, onneksi kesän on ihan kohta taas täällä :) Millaisia suunnitelmia teillä, meinaatteko tulla Suomeen?

   Vastaa
 2. Marie 12.3.2017

  Oi, nyt innostuin! Kiitti vinkistä :)

  Vastaa
 3. […] Monikäyttöinen hamam-pyyhe – MagicpoksOlin moneen otteeseen tiiraillut erään myymälän näyteikkunasta turkkilaisia hamam-pyyhkeitä ja tullut siihen tulokseen, että ne ovat ehkä vähän liian …Siirry kotisivulle […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *