Viikon viimeinen postaus pitää sisällään meidän lapsilta kuultuja juttuja, sellaisia letkautuksia, että ainakin minulla on ollut  välillä pokassa pitelemistä. Monet aikuisille itsestäänselvät asiat ovat pienille tyypeille jotain ihan uutta ja sitä on välillä tosi vaikea muistaa.

vimmakids1

Samuel on miettinyt itsekseen eroamista. Hän kiteytti sen näin: ”Jos vaikka toinen kuorsaa ja siihen kyllästyy, sitten sitä vaan muuttaa pois ja tulee ero.” Tavallaan niin. Hän itse aikoi heti isona ottaa eron siskostaan, sillä Rebekka kuulemma käy välillä vähän hermoille.

Hän on myös miettinyt omaa mahdollisesti tulevaa avioliittoaan ja kysellyt neuvoja minulta tulevaisuuden varalle, ”Voiko kolmea rakastaa yhtäaikaa?” Tytöistä kun on vähän vaikea valita ja toisaalta naapurintytön ihastuminenkin stressaa ”Eihän naimisiin tarvitse mennä, jos toinen ei suostu?”

vimmakids2

”Anna ne kuulottimet” kävi käsky, kun kuulokkeita kaivattiin lentomatkalla.

”Nyt pitää olla porkkanavahtina!” Tiedättehän sanonnan ”tarkkana kuin porkkana”? Samuel on vaan muunnellut tätä lausahdusta omakseen, mutta ihan sama tarkoitus.

vimmakids3
vimmakids4

Rebekka
Paita – Vimma
Takki – Zara
Farkut – H&M
Kengät – Melania

Samuel
Pipo – Gugguu
Takki – Prisma
Bomber – Vimma
Farkut – Lindex
Kengät – Zara

vimmakids5

”Ei sais kyllä grillata sapukkaa, toi yks mies silti seisoi kaupan pihalla ja teki niin”, Rebekka kertoi kun pysähdyttiin huoltiksella. Hän luulee tupakkaa sapukaksi ja polttaminen on grillausta. Meinasin (salaa) tikahtua nauruun, kun sain selville mitä hän oikein tarkoitti. Kerran sanoin hänelle, että lähdetäänkö kauppaan hakemaan safkaa, niin tyttö katseli silmät pyöreinä ”Ei äiti, eihän me käytetä” – taas hän luuli, että tupakkaostoksille ollaan menossa.

vimmakids6

”Isä, missä ihmisessä on turbo?” Miika ihmetteli, että mitähän se poika nyt hakee, mutta ilmeisesti päiväkodin pihalla joku oli ollut muka vetämässä toista turpaan (ai, kamala!) ja Samppa luuli, että se on joku turbo-vaihde, sillä autostahan löytyy sellainen moottorista.

Väärinkuultuja biisinsanoja riittää vaikka miten paljon, mutta viimeisin on; ”Hei mun täytyy verkkaa, et mä saisin purkkaa!”

vimmakids8

Siinäpä niitä nyt muutama, mitkä muistuivat mieleen. Laittakaahan kommenttiboksiin teidän lasten suusta tulleita juttuja? Mun mielestä näitä on aina niin hauska lueskella :) Jos saan tarpeeksi matskua, näistä voisi ehkä koota jopa oman postauksen? Ja oikein leppoisaa sunnuntaita kamut!

-Maj

8 Comments

 1. Sara. 19.3.2017

  Näitähän tietty tulee jatkuvasti ja meidän puolikieliset tyypit sanoo suomeksi asioita vähän hassusti, mikä mun tietty täytyisi korjata, mutta kun ne kuulostaa niin söpöiltä. Ja kaikki kolme puhuu vähän samalla tavalla. Esim. väri musta on mustikka ja vihreä vihreinen, Nukkumatti on Nukkumamatti, tupakka on patukka (grandad poltaa :/ ), sukkia on sukkeja, kynneli on kynsi ja tätä rataa :)

  No kyllä mä näitä korjailenkin nykyään, etteivät ihan jäisi päälle.

  Paras ja osuvin oli, kun Fionn sanoi ekana Irlannin vuotena ”Irlannissa ihmiset sanoo ”ekskiusmii” [jos täytyy ohittaa joku toinen] ja Suomessa ihmiset sanoo ”pois tieltä!”.” :D Näinhän se vähän tuppaa menemään…

  Vastaa
 2. Hanna 19.3.2017

  Haha, näitä oli hauska lukea :D mielellään lisää jatkossakin ^_^

  Vastaa
  • Maj 20.3.2017

   No, mä alan keräämään näitä luonnoksiin – ihan itseänikin varten :*

   Vastaa
 3. Tiina 19.3.2017

  Tää oli hauska! Se mikä tulee nyt heti mieleen meiltä, on viime viikolta. Oltiin ravintolassa syömässä ja poika totesi ”saisinko antimet”. Tarkoitti siis ottimia 😊

  Vastaa
 4. Tiina 19.3.2017

  Laulujen sanoja täälläkin kuultu väärin: Antti tuiskun ”tuuppa messiin tää on helppo tanssi” muuntui tytön suussa ”tuuppa messiin tää on herkkutanssi”.

  Vastaa
 5. Piia 19.3.2017

  Poika viisi vee kehui syöneensä kylässä makkarakastiketta, jossa oli makkaranpaloja.

  Vastaa
 6. Enni 23.3.2017

  Ei nyt äkkiseltään tule muuta mieleen, kuin että 2/3 meidän lapsista sanoo fleeceä peeseks (kuulosten siis ’perseeltä’) XD

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *