Sisustusaiheiset jutut ovat blogissani ehkä toivotuimpia, mutta kuten sanottua, niitä tulee aika harvakseltaan. Olen varmasti esitellyt teille kotimme kaikki nurkat, jotkut jo pariinkiin otteeseen. En ole kovin ahkera muuttamaan järjestystä, eikä uusia hankitojakaan olla tehty, lukuunottamatta työhuonetta ja makkarin pieniä juttuja.

Välillä haaveilen, että saisin ammattilaisen apua ja rohkaisua sisustuspulmiini, en ole oikein tyytyväinen, siihen miltä meillä näyttää. Toisaalta sitten taas en ole valmis juuri nyt satsaamaan isoihin muutoksiin.

lastenhuone1

Onneksi piristystä saa pienilläkin jutuilla aikaiseksi, sellaisilla mitä muut eivät varmasti edes huomaa. Pienillä jutuilla tarkoitan valaisimien ja tyynyjen paikkojen vaihtamista, leikkokukkia ja kunnon siivouskin tekee tietenkin aina terää.

Lastenhuone on pysynyt samanlaisena muutostamme asti, silloin hankimme sinne kerrossängyn ja Ikean lipaston sekä hyllyn – ja myöhemmin vielä ikkunan alle pöydän. Huoneessa ei pysty paljoa järjestystä muuttamaan, yhdellä seinällä on kiinteä kaapisto ja sänky mahtuu vain nykyiselle paikalleen. Toistaiseksi Samuel ja Rebekka ovat hyvin mahtuneet samaan huoneeseen ja tällä ratkaisulla mennään niin kauan, kunnes oman tilan tarve kasvaa.

lastenhuone2

Sain Mifukolta muutaman uuden säilytyskorin lastenhuoneeseen ja ne tulivat kieltämättä tarpeeseen. Lasten synttäreiden myötä lelumäärä, jos ei nyt räjähtänyt, niin ainakin lisääntyi huomattavasti. Mifukon tyylikkäissä kiondokoreissa lelut pysyvät järjestyksessä ja ne on helppo kerätä leikkien loputtua takaisin.

Koreja on saatavilla useissa eri väreissä ja koossa, tokihan ne käyvät ihan mihin tahansa säilytykseen. Mifukon kiondokorit ovat kenialaista käsityötä ja valmistajat on etsitty kaupunkien pienistä työpajoista ja maaseudun naisryhmistä.

lastenhuone4
lastenhuoneen säilytys

Lasten huoneesta löytyy kiinteiden säilytysratkaisuiden lisäksi nyt kaksi isoa kiondokoria ja Tellkiddon paperipussukka. Mietin, että vaatekaapin alaosaan mahtuisi kaksikin uutta hyllyä, joiden avulla saisi lisää säilytystilaa.

lastenhuone5

Samuelkin on siirtymässä Duploista hiljalleen pienempiin Legoihin ja niiden säilytys tuo mukanaan uusia pulmia. Miten kaikki pienenpienet osat pysyvät tallessa ja järjestyksessä?

lastenhuone6

Lego Ninjago:t ovat kuuminta hottia juuri nyt ja Samppa sai synttärilahjaksikin varmaan kymmenen pakettia niitä ja Rebekalla on omat Legonsa eli kaikki pikkulegojen säilytysvinkit otetaan ilolla vastaan! Kurkatkaahan te säilytyskoreista kiinnostuneet Mifukon korivalikoima kokonaisuudessaan täältä!

-Maj

15 Comments

 1. Faijahommia 23.3.2017

  Hitto miten siisti NASA-laukku! Mistä tuollaisia saa :D

  https://faijahommia.fi/

  Vastaa
 2. Westend Mum 23.3.2017

  Korit yms. ovat tosiaan varmaan helpoimpia säilytysjuttuja. Voi vaan heittää tavarat niihin ;)
  http://westendmum.fi

  Vastaa
 3. Katriina 23.3.2017

  Laita ihmeessä vaatekaappeihin ikean ritiläkorit, meillä käytössö jokaisen vaatekaapissa rekkitangon alla.

  Vastaa
  • Ella 24.3.2017

   Ikean ritiläkorit on myös meillä käytössä. Ritiläkoreille on vaihtoehtona myös sellainen muovilaatikko, niin pienet lelut ei tipu. Meillä on ritiläkoreissa ihan vaatteita: T-paidat, sukat, pikkarit. Toisessa huoneessa on just noissa muovilaatikoissa leluja. Muovilaatikot vois toimia myös legojen säilytyksessä. Ikean lasten puolella on myös kivoja pieniä läpinäkyviä muovilaatioita. Sellaisiin on ainakin meillä kerätty Lego renkaat yms pienet osat. Täytyy kotona tarkastaa sen rasian nimi.

   Vastaa
   • Ella 24.3.2017

    Ikea Glis läpinäkyvä muovilaatikko http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00283103/ toimii ainakin erikoislegoille hyvin.

    Vastaa
    • Anna 25.3.2017

     Mekin käytämme tämä pikkuleegoihin, toimii hyvin!

     Vastaa
    • Johanna 25.3.2017

     Nuo laatikot on käteviä kaikkien pikkutavaroiden säilytykseen. Pikkulegoille meillä on kirkkaita läpinäkyviä kannellisia muovilaatikoita – niin korkeita että pikkulegosetit mahtuu niihin myös koottuna! Leikki on helppo siivota laatikkoon, rakennelmat pysyy ehjinä ja pölyttöminä ja myös erilliset pikkuosat pysyy tallessa laatikossa.

     Vastaa
 4. Pauliina 24.3.2017

  Meillä pikkulegot on sängynaluslaatikoissa lokeroihin jaettuna. Eri värit omissa lokeroissaan sekä renkaat, ikkunat ja ukkelit tarvikkeineen omissa lokeroissa. Lokerot on näitä http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/00192631/.

  Vastaa
 5. mirva 24.3.2017

  Hei,minkä valmistajan lattiavalaisin on ja mistä ostettu? 😊😊

  Vastaa
 6. Ella 24.3.2017

  Ikean ”Trofast” hyllyt on erinomaisia legojen ja muun pikkusälän säilytykseen. :)

  Vastaa
 7. M-K 26.3.2017

  Hei! Meillä on Ikean Helmer-laatikosto ollut legojen paikkana. Palikat on lajiteltu väreittäin/ukkelit/renkaat. Ohjeet rikkoontuvat pian, joten ne on paras säilöä hyvin, sain vinkin muovitaskuista kansiossa. Ja sitten valmiille töille kannattaa olla näyttelypaikkoja vaikka seinähyllyillä… Toisaalta jos legoja olisi joku fiksu määrä, olisi käyttökelpoisin ihan vaan pyörällinen sängynaluslaatikko.

  Vastaa
 8. Kanli 30.3.2017

  Legon omat säilytyslaatikot on käteviä, ja pienimmille osille omat rasiansa isojen laatikoiden sisälle.

  Vastaa
 9. Kerli 15.4.2017

  Mä tykkän niistä koreista. Meillä kotona on lelut sängynaluslaatikoissa, mutta niistä ei riitä. Tarvitsee miettiä mistä saa lisa tila leluille. Ja neet mifukon korit näyttövät just sopivasti, lasten huoneseen

  Vastaa
 10. Kati 14.5.2017

  heippa :)

  mistä on seinällä olevat hyllyt hankittu?? todella tyylikkään näköiset :) <3

  Vastaa
  • Maj 14.5.2017

   Moi ja kiitokset :) Hyllyt on ostettu Ikeasta pari vuotta sitten :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *