Tarkkasilmäisimmät ovatkin jo bonganneet muutoksen kulmakarvoissani – ja tämän Microblading-postauksen perään on kyselty. Pitkään Suvi Tiilikaisen kädenjälkea Instagramissa ihailleena, olin todella otettu Suvin kysyessä haluaisinko yhteistyön merkeissä istahtaa hänen penkkiinsä testaamaan Microblading-tekniikalla tehtäviä kulmakarvoja.

microblading8

Microblading-tekniikalla omia kulmakarvoja voi vahvistaa, uudelleenmuotoilla (esim. tuuhentaa) tai tehdä keskenään symmetrisemmiksi. Microblading sopii niille, joiden kulmakarvat on hennot tai harvassa – ja yhtä hyvin myös niille, joilla karvoja riittää vaikka muille jakaa. Microbladingissa jokainen kulmakarva tehdään yksitellen, joten lopputulos on todella tarkka sekä ns. aidon näköinen.

Microblading-tekniikassa käytetään minipieniä erikoisteriä, joiden avulla tehdään ihoon pieni viilto. Viiltoon hierotaan väri eli pigmentti ja sen pitäisi pysyä ainakin noin vuoden verran, jopa pidempäänkin, vähän ihotyypistä riippuen. Microblading ei kuitenkaan ole tatuointi, sillä väripigmenttiä laitetaan vain ihon pintakerroksen alle, kun taas tatuoinnissa väri ”hakataan” syvemmälle.

microblading2Ylhäällä ja alhaalla kuvissa kulmat ennen käsittelyä.

Suvi teki tosi tarkkaa ja huolellista työtä, kuunnellen tarkasti toiveitani. Kerroin haaveilevani vähän skarpimmista, mutta silti mahdollisimman luonnollisista kulmista. Toivoin myös kulmien ”kolojen” täyttöä niin, että lopputulos on siisti ja huoliteltu. Suvi katseli luonnonvalossa kasvojani joka kulmasta tarkkaan, jonka jälkeen hän hahmotteli piirtämällä raamit uusille kulmilleni.

microblading3

Tarkastelin käsipeilistä hahmotelmaa ja teimme vielä joitain ihan pieniä muutoksiakin, kunnes olin todella tyytyväinen. Ensimmäiset vedot eli ne raamit tehdään ilman puudutusta ja kyllä se kieltämättä vähän tuntuu. Silmät saattavat vuotaa ja mua ainakin aivastutti, mutta kyllä sen kestää. Tämän jälkeen onkin jo mahdollista saada puudutusvoide, jonka ottamisen jälkeen en enää tuntenut juurikaan mitään. Välillä nousin makuuasennosta istumaan, kun tsekattiin kulmakarvojen näyttävän varmasti jokaisesta kulmasta hyvältä.

microblading4
Tältä kulmat näyttivät heti käsittelyn jälkeen. Ihoni punoitti vain vähän ja kulmat olivat niin kauniit. Yllätyin oikeastaan kuinka hyviltä ne näyttivät samantien.

microblading5

Kulmien käsittelyn jälkeen kannattaa välttää ainakin muutaman päivän ajan hikiliikuntaa, saunaa ja uimista, eikä kulmien ihoa saisi ollenkaan meikata. Suvilta sain mukaani tarkemmat ohjeet kotihoitoon sekä kulmille tarkoitetun hoitogeelin, jolla kulmakarvat tulisi käsitellä muutaman kerran päivässä. Käsitellyn alueen päälle saattaa paranemisvaiheessa muodostua vähän rupea, se on täysin normaalia, vaikka kaikille sitä ei ilmaannu ollenkaan.

microblading6
Tämä kuva on otettu päivä käsittelyn jälkeen ja itseasiassa mulla taisi tuolloin iho punoittaa vähän enemmän kuin silloin kulmien tekopäivänä.

Parin viikon sisällä kulmien väri tasoittui ja jälki vähän pehmeni. Toisilla väriä lähtee ensimmäisen käsittelyn jälkeen vähän enemmän kuin toisilla, on myös mahdollista, että väri saattaa hieman tummuakin. Itselläni kulmat haalistuivat hiukan.

microblading7Tässä parantuneet kulmat, ilman vahvistusta.

Noin kuukauden päähän käsittelystä tulisi varata aika vahvistukseen. Ensimmäisen käynnin jälkeen pigmentti saattaa tarttua joihinkin kohtiin vähän heikommin. Vahvistuksessa korjataan nämä kohdat ja kulmien muotoakin voi vielä vähän fiksailla, jos siihen on tarvetta.

microblading1 Vahvistetut ja parantuneet kulmat!

Microblading on helpottanut arkeani. Kulmakarvoja ei tarvitse vahvistaa meikillä, eikä karvoissa ole enää  ”koloja”. Ilman meikkiäkin kasvot ovat jotenkin skarpimmat, vaikkakin luonnolliset. Joku kommentoi somessa kulmakarvojen käsittelyn nuorentaneenkin minua vähän, mutta monikaan ei livenä huomannut kulmissani mitään ja juuri siihen me pyrittiinkin.

Voin lämpimästi monen muun tavoin suositella Suvi Tiilikaista, hän on varmastikin yksi Suomen parhaista tekijöistä – ellei kaikista paras. Suvi kuuntelee tarkasti asiakkaan toiveita ja luonnollisempaa lopputulosta saa hakea.

Tällä hetkellä Suvi tekee kulmia Helsingissä, Velvet Töölössä. Hänelle on parhaillaan tekeillä omat nettisivut, mutta niiden valmistumista odotellessa voit käydä kurkkimassa lisää infoa, tiedustella aikoja ja katsella kuvia Suvin tekemistä Microblading-kulmakarvoista hänen FB-sivuilta. Älä missaa sieltä löytyvää arvontaa, jossa on palkintona itselle + ystävälle Suvin tekemät kulmat! Osallistumisaikaa on  vielä muutama päivä jäljellä, sillä arvonta päättyy 9.3.2017.

-Maj

10 Comments

 1. Rena 5.3.2017

  I really like the result!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 2. inkkari 6.3.2017

  Sievät!

  Vastaa
  • Maj 6.3.2017

   Kiitos, tykkään kyllä näistä ja kovasti nopeuttavat meikkaamistouhuja :)

   Vastaa
 3. Helmis 6.3.2017

  Tosi kauniit kulmat! Itse olen kans haaveillut kulmista jotka olis aina tikissä. Oon kyllä löytänyt hyvät kulmatuotteet, mutta kulmat on mulle meikkauksen hitain osio, joten käyttämättä jää kun aina on kiire. Mielummin nudena kuin suttuisena. :D

  Jännä muuten miten en ennen lapsia voinut ymmärtää 2 in 1-tuotteita tai mitään nopeaa, meikkaamiseen oli kiva käyttää aikaa ja panostaa. Mutta niin se kaikki muuttuu. Sanottakoon kuitenkin että näytät kyllä aina ihan hirmusen huolitellulta ja kauniilta vaikka sun elämäsi taatusti kiireistä onkin!

  Tätä pitääkin harkita. :)

  Vastaa
  • Maj 6.3.2017

   Moi! Ehdottomasti kannattaa harkita! Ja vitsit kiitos kehuista, mutta todellisuus on niiin toista – oikeastaan juuri tänä talvena olen ollut ihan superlaiska meikkaaja, en jaksa yhtään panostaa :O

   Vastaa
   • Helmis 8.3.2017

    No ainakin menee ruudun tänne puolelle ihan täydestä!

    Vastaa
 4. Susse 15.3.2017

  Hei Maj!
  Minkä hintaista tuo microblading on?

  Vastaa
 5. Piia 20.3.2017

  Mitä sulla on täs meikkivoiteena? Ihan virheetön iho.

  Vastaa
  • Maj 21.3.2017

   Moikka! Mulla taitaa olla näissä kuvissa kasvoilla Nivean Cellular Perfect Skin -sarjan tuotteita + peitevoidetta! :)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *