Vesihöyryä puksutteleva valkoinen kapistus keittiössämme on sähköllä toimiva aromadiffuuseri. Diffuuseri muuttaa veden höyryksi, jota se hiljalleen tupruttelee huoneilmaan. Bongasimme PAÑPURI-merkkisen ”Crystal Lotus Aroma Diffuuserin” Krabin lentokentältä vielä ennen kotiinlähtöä, enkä voisi olla enää tyytyväisempi ostokseen!

diffuuseri1

Panpurin diffuuserin saa keskeltä kääntämällä auki, säiliöön mahtuu  90 ml vettä ja veden joukkoon laitetaan muutama tippa eteeristä öljyä. Diffuuseri höyrystää veden ja päästää tuoksuvaa höyryä huoneilmaan. Tässä meidän diffuuserissa on valittavana kaksi toimintoa, tasainen höyryttäminen tai höyryttäminen pienellä paussilla. Kahden tunnin puksuttelen jälkeen laite sulkeutuu automaattisesti.

diffuuseri2diffuuseri3Oikealla kuvassa olevat Frantsilan eteeriset öljyt on saatu testiin.

Eteeriset öljyt ovat peräisin kukista, lehdistä, hedelmistä, kuoresta, pihkasta tai juuresta – ja ne vaikuttavat meihin joko hengityksen tai ihon kautta. Aromaterapiakurssilla hurahdin eteeristen öljyjen maailmaan, mutta jotenkin kummasti vaan tässä vuosien varrella öljyjen käyttö on  jäänyt.

Jokaisella eteerisellä öljyllä on erilaisia vaikutuksia sekä käyttötarkoituksia ja niitä voi käyttääkin monella eri tavalla. Oletko mahdollisesti koskaan tullut hieronnassa tai kylvyssä testanneeksi eteerisiä öljyjä? Tai ehkä olet pirskottanut niitä pyykinpesuaineen tai suihkusaippuan joukkoon? Kuulemma niitä voi laittaa jopa imurin suodattimeenkin.

Diffusointi on yksi tapa käyttää öljyjä. Diffusointi kosteuttaa huoneilmaa ja auttaa poistamaan  epämiellyttäviä hajuja ja tuoksusta riippuen se voi rentouttaa, piristää, lievittää stressiä tai luoda vaikka tunnelmaa. Diffuuserin voi nostaa yöpöydälle tupruttelemaan ilmoille rauhoittavaa tuoksua, jos olo on levoton ennen nukkumaanmenoa.

diffuuseri4

Tykkään raikkaista tuoksuista, aavistuksen makea appelsiini on yksi suosikeistani. Sen sanotaan kohottavan mielialaa, mutta samalla rentouttavan. Testaa eteeristä appelsiiniöljyä jos haluat lievittää stressioireita tai vähentää hermostuneisuutta. Toki nämä ovat niin makuasioita, esimerkiksi monille sopiva, vaikutuksiltaan mm. rauhoittava laventeli on minun inhokkini, en jostain syystä voi sietää sitä tuoksua. Frantsilan sivuilta löytyy runsas valilkoima eteerisiä öljyjä ja jokaisen kohdalta pääsee kätevästi lukemaan juuri sen öljyn vaikutukset ja käyttötarkoitukset.

diffuuseri5

Timantin mallinen diffuuseri on kaiken kivan lisäksi vielä niin nättikin, ihan paras ostos koko reissulta. Seuraavaksi taidan kaivaa vanhat kurssimatskut esiin ja alan fiilistellä aromaterapiajuttuja uudelleen. Koulussa opettelin myös Intialaisen päähieronnan ja pääsin kurssista läpikin, mutta arvatkaapa muistanko siitä enää mitään?

-Maj

4 Comments

 1. Rena 21.4.2017

  Seems to be a try worth! Thanks for sharing :)
  xx Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 2. Milla 12.1.2018

  Hei. Saisiko tuota diffuuseria tilattua jostain?

  Vastaa
  • Maj 12.1.2018

   Moikka! Mä en osaa kyllä yhtään sanoa, sun pitää vaan googlailla PAÑPURIa – jos jostain verkkiksestä löytyisi :)

   Vastaa
 3. Lukija 15.1.2019

  Mikä on inhokki, sitä yleensä juuri tarvitsee.
  Laventelin tapauksessa rentoutumista, tasapainotusta mielialan vaihteluihin, rauhoittamaan unta. Hoitaa lempeästi.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *