*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Fazer

No, nyt on kuulkaas markettien pakastehyllyihin ilmestynyt huikea tuote. Fazerin Bake-it-Easy on kuin tehty minua ja kaikkia kaltaisiani ”haluan päästä helpolla, mutta lopputuloksen on silti oltava maistuvaa ja etenkin kaunista” -leipojatyyppejä varten.

Fazerin Bake-it-Easy on kuin taikasana niihin tilanteisiin, kun valmispulla ei ole mikään vaihtoehto, mutta toisaalta ei ole myöskään aikaa alkaa tekemään kaikkea taikinasta alkaen ihan itse. Aikamoista hehkutusta, mutta saatoin jopa vähän rakastua taikinarullaan.

Fazer Bake-it-easy
Fazer Bake-it-easy

Reissusta tullessamme kurkkasin kalenteriin todetakseni, että tytön kaverisynttärit on järjestettävä joko supernopealla aikataululla, tai sitten niitä on lykättävä eteenpäin oikein kunnolla. Valittiin ensimmäinen vaihtoehto ja kutsuttiin Rebekan ystävät juhliin tekstareilla, onneksemme melkein kaikki kutsutut pääsivät paikalle.

Olen sitä mieltä, että synttäripäivänä saa herkutella, joten meidän juhlapöydästä kyllä löytyy makeita herkkuja. Lahjapussukoihinkin päätyi pomppupallon ja perhostarran lisäksi tikkarit. Jos kotona arjessa pysytellään perusterveellisessä ruuassa, niin tuskin siitä on hirveästi haittaa, jos lapset herkuttelevat kemuissa? Tähän varmasti löytyy erilaisia mielipiteitä, mutta näin itse ajattelen.

No, mitä siitä taikataikinarullasta sitten oikein saa tehtyä? Kerron ihan kohta! Bake-it-Easy -taikinarullia löytyy kauppojen pakastealtaiden uumenista neljällä eri täytteellä, valittavana on vanilija-, suklaa-, kinuski-, ja kanelitäytettyjä taikinarullia. Pienellä muokkaamisella niistä saa vaikka minkälaisia leivonnaisia aikaiseksi, oikeastaan rajana on vain mielikuvitus.

Kinuskiset kuppikakut

Fazer Bake-it-easy

Ota Bake-it-Easy kinuskitäytetty taikinarulla pois pakastimesta, avaa ja anna sen sulaa noin tunnin verran huoneenlämmössä. Leikkaa sitten taikinarulla veitsellä kuuteen palaan. Asettele palaset kyljelleen vuokiin ja leikkaa saksilla palasiin ristiviillot. Upota viiltoihin toffee- ja suklaafudgen palasia.

Fazer Bake-it-easy

Kas näin! Laita vuoat 185-200 asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi, suosittelen tietenkin vähän vilkuilemaan perään ;)

Fazer Bake-it-easy

Poista kuppikakkuset uunista ja koristele karkeilla. Käytin itse pieniä vaahtokarkkeja ja lakun palasia. Siivilöi päälle tomusokeria ja koristele halutessasi taideteokset vielä vaikka tikkareilla ja pienillä varjoilla tai muilla ihanilla härpäkkeillä.

Fazer Bake-it-easy
Fazer Bake-it-easy

Maksimoi ajankäyttösi; hyödynnä paistamiseen kuluva vartti pakkailemalla lahjapussukoita valmiiksi, poksuttelemalla popkorneja tai aloita vaikka pöydän kattaminen?

The Kakku

bakeiteasy 8

Kiireisen mutsin pikakakku syntyy, kuten jo sanottua, helposti, nopeasti ja mikä tärkeintä; stressittä, sillä tätä kakkua et voi mokata.

Avaa suklaatäytteinen Bake-it-Easy -taikinarullapaketti ja anna sen sulaa paistoalustan päällä huoneenlämmössä noin tunnin verran. Huomioi, että paistoalustan oikea puoli on se, jossa ei ole tekstiä. Paloittele taikinarulla kuuteen osaan, mutta niin (nyt tarkkana), että palat ovat vain 2/3-verran irti ”rungosta” -> katso kuva yläpuolelta.

Leikkaa jokainen sakara puoliksi, saat laskujeni mukaan aikaiseksi yhteensä 12 sakaraa. Käännä taikinarulla pyöreäksi ja varo, etteivät palat irtoa toisistaan. Lopuksi käännä sakarat viuhkamaisesti vähän vinoon ja heitä koko komeus 185-200 asteiseen uuniin n. 20-25 minuutiksi. Aseta kännykkään hälytys ja tee sillävälin kämpän pikasiivous. Aloita eteisestä, sillä sen ainakin lapsiaan tuovat vanhemmat näkevät.

Fazer Bake-it-easy

Ethän unohda kakkua uuniin siivoustohinoissa! Laita valmiin kakun keskelle isoja vaahtokarkkeja ja niiden päälle vielä pieniä vaahtokarkkeja. Ripottele ranskanpastilleja reunoille, koristele koko komeus suklaakastikkeella ja siivilöi tomusokeria päälle.

Fazer Bake-it-easy

Valmistele kattaus sekä muut tarjoilut, puhalla pallot ja juhlat voivat alkaa! Tuolta hyllyltä löytyy goodiebagit ja jokaiselle vieraalle omat popparipussukat.

Fazer Bake-it-easy
Fazer Bake-it-easy
Fazer Bake-it-easy
Fazer Bake-it-easy

Tiedättekö mitä? Ensinnäkin synttärisankari oli haltioissaan tarjoilusta, kokonaisuus oli hänen mielestään ihan täydellinen, mikä on tietenkin tärkeintä! Kuppikakut tekivät kauppansa, yhtäkään ei jäänyt jäljelle. Juhlimassa olleet aikuisetkin ihastelivat, maistelivat, ihmettelivät ja kyselivät ohjetta näihin.

Taikinarullista saa tietenkin paljon muutakin loihdittua, kurkatkaahan laiskan miesleipurin korvapuustit tai innostuisitteko testaamaan kahvi-pekaanipullia? Voin siis suositella lämpimästi testaamaan Bake-it-Easy -taikinarullia, vaikka olisittekin meikäläistä parempia leipureita :)

-Maj

3 Comments

 1. Rena 10.4.2017

  In love with these funny and obviously yummy baking ideas!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 2. inkeri 10.4.2017

  KIITOS hyvästä vinkistä. Söpöt kemut.

  Vastaa
 3. Halina 15.4.2017

  Hauskan näköiset tarjoilut! :) naurattaa myös omat pikatarjoilut, joihin kuuluu yleensä popcornit, pakaste patongit (10min uunissa), viinirypäleet ja muut hedelmät, jotka voi iskeä pöytään, paloiteltu porkkana/kurkku + dipit jne. Kakkuna saattaa mennä jätskikakku, joka on helppo leikata ja koristella marjoilla :D jos aikaa joskus jopa löytyy enempi niin teen nopsan juustokakun, ja annan vaan hyytyä jääkaapissa :D voi siis olla että tämäkin menee listalle, mutta meieän aikuis ja lapsivieraat syö aina kaikki ns. Terveelliset jutut eli hedelmät ja kasvikset sekä suolaiset (pasteijat/coxtail tilut ja patongit), ja nää makeat jää suuimmaks osaksi syömättä :/ voi johtua siitä kun tuntuu, että ns. Karkin syönti on vähentyby monissa tutyissa perheissä niin lapset ei ole tottunut makeaan. Limsatkaan ei oikein mene kun aina toivotaan vichyä :D

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *