Kävimme Miikan kanssa pari päivää sitten testaamassa Aleksanterinkadulle ilmestyneen uuden japanilaisen ravintolan. Roka Sushi & Robata sijaitsee ihan siinä Cafe Europan kyljessä, Barmacian entisissä tiloissa. Rokassa tarjoillaan sushin lisäksi muitakin japanilaisia herkkuja, listalta löytyy ainakin erilaisia vartaita, poke-kulhoja ja sashimia. Täältä pääset tutkiskelemaan menua tarkemmin.

Tilasimme tällä kertaa sushinhimoissamme grillattuja lohinigireitä ja avocadonigirit sekä Philadelphia rollin ja norimakeja (lohi ja kurkku). Muut listalta löytyvät ihanuudet jäävät sitten seuraavaan kertaan :)

sushi tampere_1

Roka Sushi & Robata on pikkuruinen, pitkulaisen mallinen ravintola. Robata tulee Japanin kielen sanasta robatayaki – ja se tarkoittaa avotulella tai hiilillä grillaamista. Ravintolassa on Osakasta asti tilattu aito robatayaki-hiiligrilli, jollaista ei löydy muualta Suomesta.

sushi tampere_2

Heti alkuun saimme maistuvat misokeitot ja tovin päästä sushitkin ilmestyivät pöytään. Ruuat tehdään käsityönä tilauksen jälkeen, joten ravintolan ollessa täynnä, kannattaa varautua pieneen odotteluun. Halutessaan voi myös pyytää, että ruokia tuodaan pöytään sitä mukaan kun niitä valmistuu.

sushi tampere_3sushi tampere_4sushi tampere_5

Ei kai tässä muuta voi kun kehua! Sushi maistui freesiltä ja oli myös todella kaunista. Palvelukin oli ystävällistä. Pienessä ravintolassa pöydät ovat lähellä toisiaan, itseäni se ei häirinnyt, mutta ujommat ehkä saattaisivat kaivata lisätilaa. Saimme tuurilla varaamatta pöydän, sillä ravintola oli aika täynnä. Itseasiassa ei kyllä käynyt mielessäkään tehdä pöytävarausta ihan tavallisena arki-iltana, mutta suosittelen tekemään, ettei tarvitse kääntyä ovelta takaisin.

Olen pitkään jo toivonut Tampereelle tyylikästä sushipaikkaa, joka on viihtyisä, mutta ei missään nimessä liian jäykkis – ja luulenpa, että tässä on nyt vihdoin sellainen. Roka Sushista & Robatasta ei ole mikään kiire pois, mielellään istuskelisin siellä illallakin nauttimassa hyvästä ruuasta ja viinistä. Hintataso on mielestäni aika normaali, 30 palan tilaus (+ vichy) maksoi vähän alle 50 euroa. Roka tarjoilee myös lounasta ja ruokaa saa tilattua mukaankin.

sushi tampere_6

Roka Sushi ja Robata
Aleksantarinkatu 29
33100 Tampere
p. 050 352 5801

Avoinna 
maanantaista perjantaihin 11–22
lauantaina 12–22.

Roka Sushi & Robata saa täältä suosituksen,
käykää ihmeessä testaamassa!

-Maj

1 Comment

  1. Rena 26.4.2017

    Oh, such an amazing place to eat Sushi & more!
    xx Rena
    http://www.dressedwithsoul.com

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *