Varasimme koko lomamme ajaksi hotellin Krabilta, Klong Muangista. Kirjoittelen hotellista lisää myöhemmin. Päiväretkiä tuli tehtyä lähisaarille paljon, mutta yhtenä aamuna pakattiin reput ja lähdettiin muutamaksi yöksi Koh Phi Phille. Hyppäsimme Ao Nangista lähtevälle lautalle, jolla pääsee tosi kätevästi ja vaivattomasti muutamassa tunnissa Phi Phille.

Miikan ystävä, Tero, asuu ja työskentelee Phi Phillä ja saarella sattui olemaan sillä hetkellä muitakin meidän tuttuja. Tero on hommissa The Adventure Clubilla, joka järjestää sukelluksia ja snorklausreissuja alueella. Meidänkin päivät kuluivat aika pitkälle merellä ja lapset saivat hyvän startin snorklaukseen ammattilaisen ohjauksessa :)

snorklaamassa1
snorklaamassa2

Samuel oli etukäteenkin jo innoissaan snorklaamisesta, hän valmistautui muutamilla kuivaharjoituksilla elämänsä ensimmäiseen snorklaukseen. Toinen oli niin liikuttavan tosissaan :”)

snorklaamassa3
snorklaamassa4
snorklaamassa5

Voi sitä riemua, kun vedenalainen maailma avautui kaikessa kauneudessaan hänelle maskin ja snorkkelin avulla. Eihän poikaa olisi saanut vedestä enää pois ja ymmärrän sen täysin. Elämän ensimmäinen snorklaus on varmasti ihan ainutlaatuinen kokemus, vastaavia kaloja on aikaisemmin nähty tyyliin leffassa (Nemoa etsimässä) ja ehkä joitain akvaariossa. Siinä kalat olivatkin sitten yhtäkkiä uiskentelemssa aivan vieressä. Minuakin melkein itkettää, miten upeilta kalat ja korallit näyttävät ja miten hienoa on sukeltaa lasikalaparven läpi.

snorklaamassa6
snorklaamassa7

Phi Phillä on todella kirkkaat vedet, paljon erilaisia kaloja ja koralleja, joita me päästiin ihailemaan. Onhan se ihanaa snorklailla lämpimissä ja kirkkaissa vesissä, veden alla aika tuntuu pysähtyvän. Hämmentävää, miten nopeasti kuusi(?!) tuntia voi kulua!

snorklaamassa8
snorklaamassa12

Tero opetti lapsille superkärsivällisesti kuinka vedessä toimitaan ja vastaili ainakin tsiljooniin kaloihin liittyviin kysymyksiin. Miksi ankkuria ei voi laittaa koralliin ja miksi koralliin ei saa ostua jalalla? Mikä on merimakkara ja mitä se tekee? Syökö hait ihmisiä? Miksi iso aalto tuli ja voiko se tulla uudelleen? Miksi meduusa pistää?

snorklaamassa9
snorklaamassa10
snorklaamassa11
snorklaamassa14
Päikkäreillä veneessä. Rebekka oli vähän Samppaa pelokkaampi maskin ja snorkkelin kanssa, kalat taisivat olla välillä vähän liian jännittäviä. Rebekka nautti uimisesta laguuneissa ja kelluskelusta pelastusliivit päällä, uskaltautui hän muutaman kerran kamppeiden kanssa veteenkin tutkimaan elämää pinnan alla.

snorklaamassa16
snorklaamassa17
snorklaamassa15
snorklaamassa19

Paluumatkalla sattui pitkähäntäveneelle pieni moottoririkko, jota Tero sanoi ”järjestetyksi ohjelmanumeroksi”, sillä aurinko oli alkamassa juuri laskemaan. Saimme seurata kaunista auringonlaskua keskellä merta, napostellen viimeisiä eväitämme, sillä aikaa kuskimme näytteli iloisena peukkua ja ahersi hajonnen moottorin kimpussa.

snorklaamassa18

Veikkaan, että tämä retki jää lapsille pitkäksi aikaa mieleen. Reissullamme oli monenlaisia pieniä jännittäviä käänteitä ja muutenkin päivä oli kokonaisuudessaan ihan huippu.

Tero sanoi, että kunnollisilla välineillä on myös paljon merkitystä pienelle ensikertalaiselle, onhan se tietenkin kurjempaa snorklailla jos maski on koko ajan täynnä vettä ja snorkkeli on liian iso suuhun. Samuel sai lahjaksi nuo omat välineensä, snorkkelissa on lapsille tarkoitettu pienempi suuosa ja varsi on pehmeää silikonia. Lasien remmissä on myös suoja, ettei se revi hiuksia asennettaessa – ja siinä suojassa komeileva logo tarkoittaa myös sitä, että Samuel kuuluu nyt Teron tiimiin ;)

-Maj

4 Comments

 1. Faijahommia 5.4.2017

  Itse olen myös käynyt sukeltamassa ja snorklaamassa Phi Phillä. Aivan mahtavia maisemia sielä veden alla :)
  Kiva postaus :)

  https://faijahommia.fi/

  Vastaa
 2. Ulpu 5.4.2017

  On tullut muisteltua omaa syksyistä Balin matkaa sinun kuviesi myötä. Samanlaisia muistoja jäi meillekin mm. snorklauksesta, tytöt 5 ja 8v. olivat ihmeissään kaloista ja kaikesta. :)

  Vastaa
 3. Leena 5.4.2017

  Phi Phi on juuri oikea kohde parin päivän snorklailulle tai sukellukselle, suosittelen.
  Useita sukelluksia Phi Philtä koettu.Saari itsessäänkin monipuolinen maisemista, rannoilta ja siis autoton 😍.

  Vastaa
 4. inkkari 5.4.2017

  Oi, ihana postaus. Tuli tehtyä pikkumatka teidän kanssa:)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *