Eilen sanottua; aivan mahtavaa kun huomenna ei ole mitään ylimääräistä hommaa tai härdelliä. Olin aivan unohtanut koko virpomistouhun, koska meillä pohjoisessa sitä harrastetaan vasta pääsiäisenä. Olimme vielä aamiaispöydässä ovikellon soidessa ja sen jälkeen se soikin yli kymmenen kertaa pienten trullien toimesta.

Äkkiä kaupasta hakemaan höyheniä oksiin ja kaappien kätköstä kehiteltiin asiaan kuuluvat asut. Lapset ehtivät ajoissa virvontageimeihin mukaan, naapurikierroksen lisäksi Miika lähti käyttämään heitä autolla isomummollakin, joka muuten ilahtui todella paljon.

pääsiäinen1
pääsiäinen2
pääsiäinen3
pääsiäinen4

Rebekka ei missään nimessä halunnut pukeutua noidaksi ja Samuelkaan ei ole tietenkään noita, vaan velho, tärkeä seikka! Pupu ja velho harjoittelivat loitsut pari kertaa kotona ennen matkaan lähtemistä.

pääsiäinen5
pääsiäinen6
pääsiäinen7
Olin ensin vähän sitä mieltä, että kyllä virpomisreissulle kuuluu pukeutua perinteisesti trulliksi, mutta toisaalta, miksei yhtä hyvin voisi naamioitua (pääsiäis)pupuksi ja velhoksi? Mitä mieltä te olette, mitkä asut sopivat virpomishommiin? Ja hei, virvottiinko teillä tänään vai vasta ensi viikolla?

-Maj

7 Comments

 1. Mari 9.4.2017

  Me asumme ihan tässä rajalla: täällä virvottiin tänään, 30km:n päässä Pohjanmaan puolella ens viikolla.
  Meiltä virvontareissulle lähtivät perinteinen noita, tosin täysin mustissa, sekä pupu, susi ja bambi:)
  Mari

  Vastaa
 2. M 9.4.2017

  Ens viikolla ehdottomasti ;) tuntuu ihan hullulta että jossain (melkeen joka paikassa) virvotaan jo tänään :D söpöt virpojat siellä :).meillä taitaa olla perinteiset trullit liikkeellä :)

  Vastaa
  • Maj 9.4.2017

   Kiitokset :) Mäkin oon niin tottunut, että virpojat on liikkeellä vasta pääsiäisenä!

   Vastaa
 3. Johanna 10.4.2017

  Virpojat ei pukeudu perinteisesti miksikään. Trullit ja Virpojat liikkuvatkin ihan eri aikoina, virpojat palmusunnuntaina ja trullit pitkäperjantain ja pääsiäislauantain välisenä yönä. Tässä on nyt sekoitettu idän ja lännen kulttuureita.

  Vastaa
 4. virpomisnoita 10.4.2017

  täällä virvottiin eilen. viime vuonna virpojia kävi kaks, ja siksi luulin varautuneeni hyvin, kun ostin 6 kpl kindereitä. noo, ensin näytti ettei ketään tule, ja kun ovikello soi, järkytyin ;D _yhdeksän_ virpojaa kerralla, kerrostaloalueen usean perheen lapset yhdessä oli liikkeellä. sai siinä hetken miettiä et mitä ihmettä heille annan. iso peltirasia keksiä lähti sitten heille, mut hieman paha mieli jäi kun oven suljettuani lapset alkoivat isoon ääneen keskustelemaan kuka sen rasian sitten saa, kun keksit jaettu jne. muistan, miten lapsena rakastin virpomista – ja siksi olenkin ajatellut et näin ”aikuisena” haluan muistaa jollain kivalla tavalla virpojia, mutta nuin monta lasta kerrallaan alkoi näyttää jo vähän kerjäämiseltä. tai no, jotenkin inhimillisemmältä olisi tuntunut se, että he olisivat käyneet pienemmissä porukoissa. nooo, tulipa stoori (ja aivan tyhjästä toisaalta), mutta illalla puputettiin sitten kindereitä menemään, kun ei muita virpojia sitten meillä käynytkään. niin, ja miksi en heille kindereitä antanut? no eihän niitä olisi riittänyt.

  Vastaa
  • Maj 12.4.2017

   Yhdeksän virpojaa kerralla, voi apua! Meillä kans ovikello kilkatti koko päivän, pienet virpojat on kaikista liikuttavimpia :”)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *