Tämä hotellipostaus on roikkunut luonnoksissa jo pitkään, mutta kuten mun motto kuuluu, parempi myöhään kuin ei milloinkaan? Eli hypätään täältä harmauden keskeltä hetkeksi takaisin Krabille.

Pohdittiin pitkään otetaanko hotelli ihan Ao Nangin keskustasta, rannan kupeesta, palveluiden ja ravintoloiden vierestä.  Ao Nangin ranta ei todellakaan ole mitenkään ihmeellinen, mutta siellä on pitkähäntäveneiden keskittymä, joten lähisaarille pääsee todella vaivattomasti.

Hotellit olivat kuitenkin Ao Nangin keskustan ja rannan tuntumassa sen verran hintavia, että punnittuamme plussat ja miinukset päätimme ottaa samaan hintaan tasokkaamman hotellin vähän syrjemmästä. Serkkuni suosituksesta päädyimme varaamaan Sofitel Krabi Phokeethra Golf & Spa Resortista huoneen koko kahden viikon reissumme ajaksi.

sofitel krabi 2

Sijainti
Sofitel Krabi sijaitsee Ao Nangin ”naapurikylässä”, rauhallisessa Klong Muangissa. Hotelli on ihan rannassa, hotellialueen ja rannan erottaa vain tie. Krabin lentokentältä on Klong Muangiin noin tunnin matka.  Hotellista on paikallisen keskustan ravintoloihin ja kaupoille lyhyt kävelymatka, mutta koska kävelytietä ei ole, niin matka pitää taittaa suhteellisen vilkkaasti liikennöidyn tien reunassa. Jos lapsia väsytti kävellä, niin nappasimme välillä tuk-tukin, joka maksoin euron tai pari.

Sofitel Krabi -hotelli tarjoaa myös vierailleen ilmaiset kuljetukset Ao Nangiin. Joka päivä oli etukäteen varattavana meno-paluu matkat minibussilla useampaan ajankohtaan. Taksimatka Klong Muangista Ao Nangiin kestää noin 20 minuuttia ja kustantaa noin 500 bahtia, joten ilmainen (ja ilmastoitu) kyyti kyllä kelpasi.

sofitel krabi 3

Huone
Meillä oli perushuone kahdella extrasängyllä, se riitti kyllä kokonsa puolesta hyvin meidän neljän hengen perheelle. Kylppäri oli upea, sieltä löytyi erikseen suihkukoppi sekä kylpyamme. Ilmastointi ja siivouskin toimivat, enkä todellakaan keksi mitään huonoa sanottavaa huoneestamme.

sofitel krabi 1sofitel krabi 19
sofitel krabi 5sofitel krabi 8

Lapsille 
Sofitel Krabi on mielestäni aika täydellinen hotellivalinta lapsiperheelle, joka haluaa nauttia helposta ja mukavasta lomasta upeissa puitteissa. Meidän lapset rakastavat yli kaiken altaalla pulikoimista ja hotellin 7 000 m² altaassa se oli aika ihanaa kaikkien mielestä.

Sofitel Krabi tarjoaa lapsille paljon erilaista ohjelmaa päivän mittaan, miltei joka tunti olisi ollut tarjolla jotain ohjattua tekemistä. Samuel ja Rebekka viihtyivät enimmäkseen valtavan kokoisella uima-altaalla tai hotellin valvotulla leikkipaikalla, sekä kahdestaan, että reissussa saatujen kamujen kanssa. Altaallakin vieraili eri supersankareita ja ohjelmassa oli kaikenlaista skabaa, en edes pysty luettelemaan tai muistamaan puoliakaan aktiviteeteista. Välillä pihaan pystytettiin valtavia pomppulinnoja ja järkättiin leikkimielisiä olympialaisia, joten ainakin leikki-ikäisten lasten viihtyvyys hotellilla on taattu.

Me oltiin tosi paljon poissa hotellilta, mutta kyllä lomalla muutama poolipäiväkin tuli vietettyä, niistä lapset nauttivat kyllä ihan täysillä. Iltaisin hotellin piha-alueella oli monenlaista showta ja pimeän tullen sinne pystytettiin isot screenit, joihin heijastettiin koko perheelle sopivia elokuvia. Onhan se kieltämättä omanlaisensa kokemus tuijottaa Frozenia lämpimänä kesäiltana tähtitaivaan alla. Kaikesta menosta ja meiningistä huolimatta me lähdettiin aina iltaisiin pois hotellilta, mentiin syömään Ao Nangiin tai käveltiin/napattiin tuk-tuk Klong Muangin keskustaan, josta löytyi myös ihania ja niin tunnelmallisia rantaravintoloita.

sofitel krabi 6

Palvelut
Sofitel Krabista löytyy useampia ravintoloita, viini- ja jätskibaari, kuntosali sekä jumppahuone, tenniskenttä, oma golf-kenttä ja spa. Tarjolla on lisämaksusta kaikkea kokkikursseista jooga- tai thaiboxing-tunteihin saakka. Pihalla voi myös aikuiset pelailla sulkkista, futista, lentopalloa, eikä näistä veloiteta erikseen.

Maksulliset palvelut ja etenkin ravintolat olivat kyllä todella kalliita Thaimaan muuhun hintatasoon nähden. En muista mitä illallinen maksoi yhdeltä hengeltä, mutta sillä hinnalla isokin perhe olisi kuitenkin syönyt todella hyvin jossain muussa kivassa ravintolassa hotellialueen ulkopuolella.

sofitel krabi 7sofitel krabi 20sofitel krabi 14

Ruoka ja ravintolat
Harvoin olen hotellissa päässyt nauttimaan niin ihanasta aamiaisesta kuin lomallamme! Tarjolla oli käytännössä kaikkea, mitä kuvitella saattaa. Tuoreita hedelmiä, tuorepuristettuja mehuja, salaattia, juustoja, pähkinöitä, erilaisia riisi-asioita, smoothieita, omeletin sai tilata oman maun mukaan ja pannarit sekä vohvelit paistettiin myös siinä nenän edessä. Kaikki tarjolla ollut ruoka oli freesiä ja niin hyvää. Aamiaisella oli ruuhka-aikaan välillä vilskettä, mutta palvelu oli poikkeuksetta aina ystävällistä. Kahvi sekä tee tarjoiltiin viivottimen avulla suoraan aseteltuihin (näin kun se tehtiin :D) pöytiin.

Hotellin ravintoloista tai illallisesta meillä ei ole juurikaan kokemusta, koska  syötiin hotellilla aamiaisen lisäksi vaan muutaman kerran pientä välipalaa. Onhan se vähän hassua, että lounaan/illallisen hinta tipahtaa tyyliin kymmenenkertaisesti, jos viitsii vain kävellä parisataa metriä. Veikkaankin, että hotellin ravintoloissa söivät enimmäkseen all inclusive -palvelun ostaneet asiakkaat. Omasta mielestäni on kivaa syödä joka ilta eri ravintoloissa, koska ruoka on Thaimaassa niin hyvää ja edullista.

sofitel krabi 9
sofitel krabi 10
sofitel krabi 11
sofitel krabi 12

Uima-allas ja hotellin piha-alue
Valtava uima-allas on rajattu eri osiin, pikkulapsille on matalampi puoli, josta löytyy pari liukumäkeä ja muita härpäkkeitä, privaattipuolelle on periaatteessa pääsy vain niillä, joilla on pääsy altaaseen suoraan huoneen terassilta, myös allasbaari löytyy  ja lapsiperheiden sähellykseen kyllästyneille on tarjolla hiljaisempi alue.

Ihmisillä on muuten mielestäni ärsyttävä tapa varailla paikkoja jo varhain aamusta, vaikka tilaa riittäisikin kaikille. Jos kukaan ei varailisi paikkoja, niin homma sujuisi vieläkin paremmin, sillä aina joku on kumminkin rannassa, syömässä tai huoneessa.

Hotelli ja sen piha-alue on kaunis, vihreä sekä hyvin hoidettu. Altaan hotellin puolta reunustaa aurinkotuolit ja varjot, puiden väliin on kiinnitetty riippumattoja ja suihkuttelu sujuu upeissa pihasuihkuissa.

sofitel krabi 13
sofitel krabi 15
sofitel krabi 16

Ranta
Hotellin viereiselle rannalle pääsee ylittämällä vartioidun tien ja siellä on talon puolesta tarjolla rantapyyhkeet, hiekkaleluja, rantatuoleja ja säkkituolit. Itse ranta on ihan ok, mutta siellä voi olla meduusoita, joten lähinnä tuli kahlailtua vain rantavedessä. Thaimaassa riittää niin paljon upeita hiekkarantoja, joten taso on korkea.

Rannasta pääsee suoraan karauttamaan pitkähäntäveneellä lähisaarille, retket kannattaa varata edellisenä päivänä rannasta. Hongin saarelle pääsee jopa kerran vierailemaan hotellin piikkiin.


sofitel krabi 18

Sofitel Krabia ei voi oikeastaan muuta kuin kehua. Ainoa miinus tulee oikeastaan ravintoloiden hintatasosta – ja ehkä nyt jos oikein miettii, niin ihan resortin kyljessä voisi hyvin olla minimarket, josta saisi ostettua perusjuttuja. Hotellilla tai lähiympäristössä ei ole mitään diskoilumeininkejä tarjolla, mutta niitä me ei kyllä kaivattukaan. Rauhalliset ravintolat hyvän musiikin ja ruuan kera toimivat perheellisille matkalaisille.

Pohdimme etukäteen, että onko hotelli liian kaukana kaikesta, mutta jos saisin valita uudelleen, niin en miettisi yhtään, valitsisin  ehdottomasti Sofitelin ja Klong Muangin mielummin kuin Ao Nangin. Pienestä Klong Muangin kylästä löytyi kaikkea mitä kaipasimme; ravintoloita, ruokakauppoja, hierontaa, räätäleitä, kauneushoitoloita ja muita pieniä putiikkeja, käytännössä samoja asioita kun Ao Nangista, mutta pienemmässä mittakaavassa.

Klong Muangin keskustan rannassa oli iltaisin letkeä ja tunnelmallinen meininki, lapset saivat juoksennella ja leikkiä vapaasti. En tiedä onko mitään ihanampaa kuin syödä auringonlaskun aikaan rannassa, aaltojen pyyhältäessä rantaan muutaman metrin päässä.

Meikäläisestä ei tässä elämäntilanteessa (eikä ehkä muutenkaa) mitään reppureissaajaa saisi tekemälläkään, pari Phi Phillä vietettyä hostelliyötä meni tosi kivasti, mutta sitten olikin jo aika ihanaa palata ”oman” hotellin upeisiin puitteisiin.

Huh, miten pitkä postaus! Jos jotain jäi kuitenkin kertomatta,  niin kysykää ihmeessä, vastaan mielelläni :)

-Maj


2 Comments

  1. Elina 10.5.2017

    Puolihoito ja illallisella vesiin 20€. Hieraisin silmiäni😂🙈. Mutta oli kyllä helmi loma! 💗 E

    Vastaa
  2. Jonna ja Paavo 18.6.2018

    Hei. Kirjoituksesi löytyi, kun etsin kommentteja sofitel krabista. Olemme suunnitelleet tuonne matkaa loppuvuodesta 2018. Muistatko kuuluvatko liikunta-aktiviteetit hintaan, esim tennis ja golf kiinnostaisi. Ja jos ei, ovatko nämä mainitsemiasi lisäpalveluja korkealla hintalapulla?

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *