Olen monella elämän osa-alueella sellainen keskitien kulkija, harvoin olen kovin ehdoton missään asiassa ja se pätee myös kosmetiikan käyttööni. Olen varmasti jo useampaan otteeseen toitottanut käyttäväni omassa ihonhoidossani sujuvasti sekaisin niin luonnonkosmetiikkaa, kuin synteettistäkin kosmetiikkaa. Lasteni ihoa haluan kuitenkin hoitaa luonnollisilla tuotteilla, tekisi pahaa laittaa lapsen iholle marketista myytäviä, keinotekoiselle mansikalle tuoksuvia, Hello Kittyn kuvilla koristeltuja suihkutuotteita tai voiteita. Eräs neiti kuitenkin himoitsee kauppojen hyllyiltä juurikin niitä synteettisiä ihanuuksia, voitte vaan kuvitella?

Lapsille tarkoitettu luonnonkosmetiikka on puolestaan pakattu usein yksinkertaisiin, tyylikkäisiin purnukoihin – se toimii, kun kyse on vauvoista, silloinhan tuotteet myydään vain äideille. Mutta isommat lapset osaavat jo haluta asioita, joten mielestäni olisi fiksua laittaa muutamien pakkausten ulkoasu kokonaan uusiksi? Entäs jos vähän hulluteltaisiin ja pakattaisiinkin lasten tuotteet sateenkaaren värisiin pakkauksiin, jotka kyllästettäisiin yksisarvisten kuvilla, vähän Lush-henkeen? Entä jos tuotteille keksittäisiin tarina ja ne vielä nimetäisiinkin hauskasti? Uskoisin, ainakin omien lasteni innostuvan. Kuvittelisin pikkuväen suihkuun tai kylpyyn houkuttelemisen olevan astetta helpompaa, jos ”kaviot” saisi pestä yksisarvisten pesuaineella.

Meidän lapsilla on ollut aikaisemmin käytössä pääosin Madaran tuotteita, Sophie la Girafea sekä Nafhaa. Nyt ollaan testailemassa Milk Baby -tuotteita, jotka sain testiin Lastentori-tapahtumasta. Onko Milk Babyt teille entuudestaan tuttuja? Milk Baby on nimensä mukaisesti lapsille suunnattu ihon- ja hiustenhoitoon tarkoitettu tuotesarja.  Luonnolliset tuotteet tulevat Australiasta ja tätä aika kivan hintaisia merkkiä täällä Suomessa myy Gefferin verkkokauppa.

milk1

Loistava Spotty tots -voide on ollut kovassa käytössä, muutaman kerran ole itsekin sitä lainannut. Täyteläinen voide on tuhdimpaa tavaraa kuin helposti levittyvä Moisturising Qweam. Se on ehdoton tuote kuiville poskille, käsitaipeille, pienille naarmuille ja kuulemma myös vaippaihottumalle, mutta siitä ei meillä ole kokemusta.

Puolisen vuotta sitten sain jostain pressikassista myös Snotty Grotty –huonesuihkeen, jonka tarkoitus on avata tukkoista nenää ja pitää nenäkäytävät puhtaina. Pidän raikkaasta eukalyptuksen ja piparmintun tuoksuisesta huonesuihkeesta, joten sitä on suihkuteltu meillä ihan muutenkin vain. Milk Babyn valikoimassa on monta ihanaa huonetuoksua ja Stinky Winky -hajunpoistajakin löytyy. Riikka puolestaan kehui maasta taivaisiin Fairy Detangler -hoitosuihkeen, joka tekee hiusten harjaamisesta helpompaa ja ennaltaehkäisee täitä? En ole vielä testannut, mutta ensi syksynä saattaa meiltäkin löytyä yksi purkki sitä :D

milk2
milk3

Milk Babyn tuotteet on pakattu kauniisti, tosin jään vielä odottelemaan sitä yksisarvisputelia ilmestyväksi… Moisturising Qweamin pakkaus on 100% kierrätettävä, mutta se saa kuitenkin minulta pientä noottia. Voide ei nimittäin tule kauhean helposti ulos pakkauksesta ja koska pakkaus on kova, niin sitä on mahdotonta puristaa. Protect me -aurinkovoide ja Spotty Tots – kosteusvoide on pakattu tuubeihin ja niissä ei tätä ongelmaa ole.

milk5

Protect me + -aurinkovoiteessa on SPF 30 ja sitä voi käyttää 3 kuukauden ikäisestä alkaen, eikä se sisällä kemiallisia suoja-aineita ollenkaan. Fysikaalinen aurinkosuoja heijastaa auringonsäteet iholta, eikä imeydy ihoon, vaan tekee sen pinnalle suojan UV-säteitä vastaan. Nimenomaan lapsille suunnatuissa aurinkotuotteissa kemiallista suojaa ei kai yleisesti edes suositella käytettäväksi.

Onko teillä kokemuksia Milk Babyn tuotteista? Jos on, niin mitä tykkäsitte! Oletteko kanssani samaa mieltä, että leikki-ikäisille lapsille tarkoitettujen tuotteiden ulkoasua voisi fiksata houkuttelevammaksi? Eikä sitä tosiaan tarvitsisi tehdä Disney-henkeen, vaan hauskasti ja coolisti ;)

-Maj

 

9 Comments

 1. white 4.5.2017

  Täysin samaa mieltä! Tosin ei Disneyssäkään ole yhtään mitään vikaa! :D

  Vastaa
  • Maj 5.5.2017

   No jep, toivottavasti joku nappais tästä idiksen, haha :)

   Vastaa
 2. Emilia 5.5.2017

  Joo voisi ehkä nuo paketit olla vähän värikkäämpiä niin voisi lapsi kiinnostua niistä enemmän :) Itselle ihan uusi merkki, mutta kuulostipa kivalta, pitää laittaa korvan taakse jos osuu jossain kohdalle!

  Vastaa
  • Maj 8.5.2017

   Moikka! No kyllä, Milkit on kivoja! On aina hauska tutustua uusiin tuotteisiin, tuo täitä ehkäisevä suihke on kiinnostava! Huonesuihke sekä hajunpoistaja ovat myös kivoja uusia tuttavuuksia :)

   Vastaa
 3. Jenniee 6.5.2017

  Mitäpä jos sen tylsän pakkauksen koristelisi itse niillä yksisarvisilla tms. tarroilla?

  Vastaa
  • Maj 6.5.2017

   Moikka! No sekin on totta, mutta se ei muuta sitä, että purkki ei juurikaan houkuttele ostohetkellä. Suihkusaippuassa & shampoossa ei taitaisi tarrat oikein kestää vai mitä luulet? :)

   Vastaa
 4. Ella 6.5.2017

  Meillä asuu esiteini, pian 11v. Otsaan ja leukaan on alkanut ilmestymään merkkejä alkavasta rasvoittuvasta ihosta.
  Haluaisin tytölle ensimmäisiksi ihonhoitotuotteiksi aineet luonnonkosmetiikasta, mutta ala on minulle vieras. Osaisitko auttaa? Haluaisin puhdistustuotteen ja voiteen. Mietin, että misellivesi olisi kätevä..Vai..?
  Netistä en aiheesta oikein juttua löydä, aihe on niin laaja eikä mistään löydy puolueetonta tietoa. Jos et osaa suositella niin tietäisitkö mistä saisin tietoa asiasta?
  Pienellä paikkakunnalla ei ole edes alan liikkeitä, hoitoloista puhumattakaan, missä voisin käydä kyselemässä.

  Vastaa
  • Maj 8.5.2017

   Moikka Ella! Misellivesi on varmasti kätevä, kyllä! Oletko kurkannut tätä Kemikaalicocktailin postausta teini-ikäisen ihonhoidosta luonnonkosmetiikalla ; http://www.kemikaalicocktail.fi/2017/03/teini-ikaisen-ihonhoito-luonnonkosmetiikalla/ Itsekin lähtisin suosittelemaan Madaran tuotteita ja niitä saa kätevästi tilattua netistä :)

   Vastaa
   • Ella 9.5.2017

    Voi kiitos! Tuo juttu oli lukematta ja tietty, Madaraan olen joskus aikoinani törmännytkin. Tästä oli iso apu!

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *