Helsingin jäähallissa kisattiin viikonloppuna joukkuevoimistelun maailmanmestaruudesta ja palailen fiilistelemään tunnelmia vielä postauksen verran. Jäähalli oli sunnuntaina loppuunmyyty, katsomo oli pullollaan isoja ja pieniä Suomen kannattajia, joista varmasti äänekkäimpiä olivat ”jumppamutsit”, haha!

Finaalipäivänä katsomo repesi Minettien voittaessa maailmanmestaruuden naisten sarjassa ja junnujenkin mm-kulta meni Suomelle, Minetit Elite -joukkueelle, jossa Viivikin voimistelee.

En itse lajista paljoa varsinaisesti ymmärrä, vaikka muutamat jumppakisat sitä on tullut tässä 10 vuoden aikana katseltuakin. Onneksi sain Viivin äidiltä kunnon tietopaketin ja kisan etenemistäkin selostettiin mulle whatsapp-viestein. Jokatapauksessa joukkuevoimistelu on tosi kaunis laji, tytöt olivat tietenkin supercooleja kimaltavissa puvuissaan ja näyttävissä kisameikeissään.

 

voimistelun mm-kisat_1
voimistelun mm-kisat_2
voimistelun mm-kisat_3
voimistelun mm-kisat_4
voimistelun mm-kisat_5
voimistelun mm-kisat_6

Yläpuolella kuvassa taitaa olla meneillään Jyväskylän voimistelijoiden edustusjoukkueen, Siriuksen, esitys. Kuvaaminen oli vähän haastellista, kun kaukaa katsomosta asti en oikein pystynyt kuvamaan ja ennen suorituksia en uskaltanut häiritä voimistelijoita. Palkintojen jakamisen jälkeen tepsuteltiin kameran kanssa permannolle ja sain muutaman ihanan hetken ikuistettua.

voimistelun mm-kisat_7
voimistelun mm-kisat_8
voimistelun mm-kisat_9
voimistelun mm-kisat_10

Söpöt pikku-Minetit mustissa asuissaan. Tyttöjen esitys oli aivan huikea, olikohan kukaan teistä katsoamassa kisoja paikan päällä tai seurasitteko niitä telkkarista? Magicpoksin Instagram-storiesin puolellakin oli muutama pätkä esityksistä.

voimistelun mm-kisat_11voimistelun mm-kisat_12
voimistelun mm-kisat_13voimistelun mm-kisat_14voimistelun mm-kisat_15
voimistelun mm-kisat_16
voimistelun mm-kisat_17
voimistelun mm-kisat_18
voimistelun mm-kisat_19

Kisoissa oli kiva meininki – ja myös kilpailevilla joukkueilla oli keskenään hyvä henki, joukkueet kävivät ”kilpasiskojensa” kanssa yhteiskuvissa. Japanin joukkue oli supersymppis. Fanicornerissa fanit pääsivät juttelemaan sekä ottamaan yhteiskuvia voimistelijoiden kanssa.

Tiesittekö, että Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista
sekä samalla suurin tyttöjen ja aikuisten liikuttaja? Ainoa juttu, joka ehkä jäi itseäni vähän mietityttämään oli se, että miksi voimistelua ei arvosteta täällä Suomessa tai miksi siitä ei uutisoida enempää? Onhan se ihan supersiistiä, että Suomi on maailman menestynein maa joukkuevoimistelussa :)

 

-Maj

10 Comments

 1. inkkari 30.5.2017

  Uskon, että tunnelma oli mahtava paikanpäällä, välittyi myös telkkarista. Onnea Viiville ja joukkueelle!

  Vastaa
  • Maj 31.5.2017

   Huippua! Kerron Viiville terveisiä, jos neiti ei käy tätä itse lueskelemassa :)

   Vastaa
 2. Leena-mummi 30.5.2017

  TV:n ääressä olin, upeeta katsottavaa! Hyvä Viivin joukkue!

  Vastaa
  • Maj 31.5.2017

   Ihana Leena, best! Sitten vaan 7.6. Särkkään seuraamaan esitystä vielä livenä <3

   Vastaa
 3. Ella 30.5.2017

  Olin lauantaina katsomassa alkukilpailua ja finaalia seurasin telkasta. Mielestäni onkin huvittavaa ja toisaalta myös vähän surullista, miten vähän lajia arvostetaan ja kuinka vähän se saa mediahuomiota Suomessa. Esimerkiksi lauantain tulosruudussa vain mainittiin, että Minetit on voittanut MM-kultaa ja ”lisää voi lukea netistä”. Ehkäpä neljä MM-mitalia kotikisoissa ansaitsivat vähän enemmän huomiota… Uskoisin, että lajin vähäiseen huomioon vaikuttaa lajin pienuus maailmanlaajuisesti sekä se että kyseessä on lähinnä naisurheilijat. Lisäksi voimistelulla ei voi tienata, joka varmaankin jossain määrin vaikuttaa lajin ja urheilijoiden arvostukseen verrattuna ”ammattiurheilijoihin”.

  Vastaa
  • Maj 31.5.2017

   No jep, ihan samaa mieltä! Kuulitko jo, että Särkänniemessä on 7.6. Minettien kultajuhlat? Siellä pääsee katsomaan ”maailmanmestaruusesitystä” vielä uudelleen :)

   Vastaa
 4. Mirjam 30.5.2017

  Paikalla oltiin!😍

  Vastaa
  • Maj 31.5.2017

   Jee, huippua! Eikös ollutkin aika jännittävät kisat?

   Vastaa
 5. Sanna 30.5.2017

  Onnea kullasta! Teille ja Suomelle 😊 Paikalla oltiin hurraamassa ja ihailemassa tytön ja hänen joukkuetovereiden kanssa. Ehkä meiltäkin kisataan sitten joskus MM-kullasta?!?! Mahtavaa miten pikku (no, pienemmät, ei pikku 😉) saa harjoitteluvirtaa kun katselee isoja huippuvoimistelijoita! Ja se kimallus… ❤️💎

  Vastaa
  • Maj 31.5.2017

   Jee, kiitos! Ja eikä miten ihanaa, varmasti tulee innostusta ja inspiraatiota treeneihin – ehkä tosiaan pääset joku kerta todenteolla jännittämään katsomoon ;)

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *