kotimaanmatkailu1
kotimaanmatkailu2
kotimaanmatkailu3
kotimaanmatkailu4
kotimaanmatkailu5
kotimaanmatkailu6kotimaanmatkailu7

No hello, mitäs me kotimaan matkailijat! Olen pakkailemassa kamoja, sillä muutaman tunnin päästä lähdemme reissuun perheen kanssa ja  pääsen käymään ensimmäistä kertaa elämässäni Ahvenanmaalla, miten jännää! Ensiksi suunnataan Turkuun, ollaan siellä yksi yö ja huomenna hypätään laivaan kohti Maarianhaminaa. Vesisadetta ei pitäisi olla tiedossa, mutta toisaalta lämpötilat eivät kuitenkaan päätä huimaa.

Kertokaahan missä Ahvenanmaalla pitää ehdottomasti vierailla ja mihin lapsiperheen kannattaa suunnata syömään Maarianhaminassa? Ainakin Kastelholman linnassa ja
Merenkulkumuseossa ollaan suunniteltu käyvämme. Jokatapauksessa kaikki vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita meille ensikertalaisille!

-Maj

8 Comments

 1. Tiina 1.6.2017

  Jään seurailemaan, mekin nimittäin lomaillaan Maarianhaminassa kesällä. Aikuisporukalla tosin mutta tuo Merenkulkumuseo on meidänkin listalla :D Meidän hotellissa on sporttibaari jonka pizzoja on kehuttu. Sitä aiomme ainakin testata.

  http://www.pizza.ax/

  Vastaa
 2. inkkari 1.6.2017

  Ihania kuvia!!!

  Vastaa
 3. Marika 1.6.2017

  Smakbyn (http://smakbyn.ax/fi/ravintola/) aivan Kastelholman linnan vieressä on upea ja käymisen arvoinen paikka! Ruoka on lähiruokaa, pikkuisen hienompaa ja arvokkaampaa, mutta niin hyvää! Lapset otettiin vastaan viime kesänä tosi lämpimästi ja muutenkin palvelu oli tosi hyvää! Lounasaikaan paikassa oli tilaa, mutta illalliselle kantsii ehkä varata pöytä. Ihanaa lomaa! :)

  Vastaa
 4. Nenna 1.6.2017

  Jos teillä kaikki jo pyöräilevät, se on mukavaa ja pyöriä saa vuokrattua. Lisäksi Maarianhaminassa on mielenkiintoisilla paikoilla geokätköjä, jos kaipaatte pieniä viihdyttävää ulkoilua :) Samalla saa tsiikailtua paikkoja ja lapsetkin jaksavat, kun kätköjä haetaan. Lisäksi yhdellä rannalla (Lilla Holmen tms.) on kiva leikkipuisto, jossa merirosvolaiva tai joku sellainen ja lisäksi joiain eläimiä. Täällä oli myös hauskaa http://www.granbergs.ax/Suomeksi/viltsafari.html

  Vastaa
 5. Tiina 1.6.2017

  Ahvenanmaa on ihana! Ollaan oltu moottoripyörällä kahdestaan ja pari kertaa lapsen ja koirien kanssa. Parhaimmillaan Ahvenanmaa on toki lämpiminä kesäpäivinä. En muista tarkkoja paikkoja mutta itselle jääneet mieleen ainakin jo mainittujen lisäksi; Pommern-laiva, Maarianhaminan sataman tunnelma, seikkailuminigolf satamassa (lapset tykkää varmasti), Eckerön eläinsafari, mahtavat auringonlaskut, ihanat pienet kahvilat joita on pitkin saarta, lammastila jossa sai silitellä lampaita aitauksessa, omenasiideri ja Ahvenanmaan pannukakku. Nämä nyt ensi hätään tuli mieleen 😊

  Vastaa
 6. eevaw 1.6.2017

  Tehtiin viime kesänä reissu Ahvenanmaalle ja siellä on kyllä upeita paikkoja! Smakbynia joku jo suosittelikin. Toinen ihan älyttömän hyvä ravintola sijaitsee Geta-vuoren huipulla, Soltuna. Ulkoasultaan on jäänyt vähän menneille vuosikymmenille, mutta ruuan ja maisemien takia ehdottomasti suosittelen! Jos on aurinkoista ja rantaelämä kiinnostaa, niin kannattaa käydä Eckerössä Degersandin hiekkarannalla.

  Vastaa
 7. Kme 1.6.2017

  Maarianhaminasta on n. 10km (pyörä)matkan päässä pikku saari nimeltä Järsö ja siellä söpö ihana kahvila. Suosittelen. Reitti sinne kaunis. Muutenkin koko saari on näkemisen arviinen, jos teillä mahdollisuutta kierrellä siellä autolla. Esim. Eckerö ja Geta kauniita paikkoja. Eniten saa irti pyöräillen, mut teidän lapset vielä liian pieniä koko saaren kiertoon :). Kokemus on myös pienemmät saaret, esim. Kökare, jonne pääsee pikkulautoilla.

  Vastaa
 8. Mari 2.6.2017

  Merenkulkumuseon vieressä on vanha puulaiva, Pommern. Siinäkin kannattaa käydä ehdottomasti. Ruokapaikkoja en osaa vinkata Maarianhaminasta, mutta tuo Smakby Kastelholman lähellä on todella hintansa väärti! Ja vieressä oli myös kiva kotiseutumuseoalue, jos jaksaa vielä historiaa Kastelholmin lisäksi. Lisäksi jos ajelette enemmän, Eckerössä on postimuseon pihassa kiva kahvila, josta sai myös lounasta, sitä suosittelen!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *