*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Fria

Viime viikonloppuna juhlittiin ylioppilaita ja muita valmistuneita, olikohan kenenkään juhlissa tarjolla pizzaa, bongasitteko? Pitsa on rento tarjottava, joka sopii mielestäni mille tahansa kekkereille, tupareihin, synttäreille, juhannusjuhliin, pikkujouluihin, you name it! Pizzalla on tapana myös kadota pöydästä aika nopeasti, koska kaikkihan siitä tykkää. 

Pyysin veljeni viime viikolla meille lounaalle, järjestin suurelle pizzan ystävälle sokkotestin, sillä maistatin hänellä Frian gluteenittomia pakastepizzoja. Veljeni ei siis tiennyt pizzojen gluteenittomuudesta etukäteen.

fria1
fria2

Nappasin K-Citymarketin pakastehyllystä  testiämme varten Frian pakastepizzat, Margheritan, Ham & Mozzarellan ja Pepperonin. Oma suosikkini, kasvissyöjillekin sopiva, Margherita sai lisukkeekseen muutaman basilikan lehden, tomaattia ja fetajuustoa. Ham & Mozzarellan päälle heitin vähän rucolaa, mutta Pepperoni sai olla sellaisenaan. Valmispizzat saavat pienen lisäsilauksen ihan vaan pelkästä hyppysellisestä rucolaa, vaikka eipä sekään välttämätöntä ole.

fria3

No, ei veljeni huomannut pizzan maussa, eikä pohjassa, mitään eroa tavalliseen, paitsi hän arveli tämän pakastepizzan olevan vähän jotain parempaa ja ehkä siksi myös hintavampaa. Gluteeniton pakastepizza ei todellisuudessa ole mikään superkallis, hinta on alle kuusi euroa. Meidänkin kaveriporukkaan mahtuu keliaakikkoja, joten nyt ainakin tiedän, mikä on helppo ja maistuva tarjoiluratkaisu, joka käy koko jengille! Niin, nämä Frian pizzat ovat  myös laktoosittomiakin.

Eräs ystäväni onkin tituleerannut meitä ”pizzaperheeksi”, koska meillä syödään aika usein pizzaa, etenkin viikonloppuisin. Me Petterin kanssa ollaan varmaan peritty rakkautemme pitsaan jo äidinmaidossa, vanhempani ovat vääntäneet pizzaa jo vuodesta 1976, silloin pohja tehtiin makaroonista, paremmasta kun ei oikein vielä tiedetty. Pizzaakulttuuri alkoi hiljalleen vasta rantautua joskus 70-luvun loppupuolella Pohojosen perukoille.Jokatapauksessa, meillä on kotona ollut joka viikko pizzaperjantai, aina. Veljeni ja mun yhteisestä pitkästä pizzahistoriasta huolimatta emme silti jaksaneet vetää kolmea pizzaa kahdestaan, mutta kaikki jäljelle jääneet viipaleet kyllä katosivat pikaiseen Miikan ja lasten tullessa kotiin.

fria4
fria5
fria6

Petterin lemppari oli Pepperoni, sitäpä ei sitten ei tainnut juurikaan jäädä. Pizzat löytyvät tämän näköisestä paketista, tiedoksi siis jos metsästät niitä pakastehyllystä. Cittarissa kaikki gluteenittomat tuotteet ovat pakastehyllyissä vierekkäin, aikaisemmin en ole tainnut juuri gluteenittomia tuotteita pakkasen puolelta etsiskelläkään, joten se oli itselleni uusi tieto.

fria7
fria8

Jälkkäriksi tarjosin mutakakkua ja pullaa, tiedättehän te, jälkkäri menee eri mahaan? Pizzojen gluteenittoman ominaisuuden paljastuessa en enää salaillut jälkkärin kohdalla mitään. Mutakakku on kakkujen kunkku, vaikka ilman höysteitä se näyttääkin aika vaatimattomalta. Täältä löytyy lisää kakun tuunausidiksiä, inspiraatiota ja muita kivoja reseptejä gluteenittomiin tarjoiluihin.

fria9
fria10

Näin nättiä mutakakkua luullaan tietenkin alusta asti itse tehdyksi, jopa anoppi menee halpaan. Päälle on lisätty kermavaahtoa, granaattiomenan siemeniä, mustikoita ja hippusellinen murskattuja mariannekarkkeja. Liian helppoa ja ihan liian syntisen hyvää. Olen tehnyt jo tänä kesänä 10 pavlovaa, koska se on käytönnössä ainoa kakku, jossa varmasti onnistun. Hyvät ystävät, gluteenittomat ja tavalliset, seuraavaksi te syötte mutakakkua, koska sekään ei voi epäonnistua vai onkohan kukaan mokannut huoneen lämmössä sulattamisen? :D

fria11

Lyhyesti sanottuna; menkää kauppaan, kävelkää pakastehyllylle hakemaan tarjottavat, jos siltä yhtään tuntuu. Nauttikaa useammin juhlista ja ystävien seurasta, päästäkää itsenne välillä helpolla, etenkin jos ette erityisesti nauti keittiössä hääräämisestä. Pingoittakaa vähemmän, syökää enemmän pizzaa ja ottakaa toinenkin pala mutakakkua.

Kukaan ei varmasti koskaan tule saamaan mitallia siitä, että teki ihan kaiken aina itse. Miltä kuulostaisi esimerkiksi uusi perinne, mitä jos vietetettäisiinkin joka viikko mutakakku-maanantaita? 

-Maj


4 Comments

 1. inkkari 5.6.2017

  Mutakakku maananti… hyvä idea, maanantait on muuten niin työläitä. Aika makoisan näköisiä tuotteita.
  Pitsaa on ehdottomasti kokeiltava jos kerran petterin kommentit ovat nämät:)

  Vastaa
 2. Sanna 5.6.2017

  Kyllä mä lähtisin mukaan tähän mutakakku-maanantaihin 😊 Vaikka nyt uunissa on just raparperikakku! Ja vaikka rakastan leipomista niin kyllä noi valmiit mutakakut meidänkin pöydässä joskus näkyy, ne on niin hyviä! Toi sun kakku näyttää superhyvältä 😋

  Vastaa
 3. Westend Mum 6.6.2017

  Joskus pakastetuotteet tosiaan yllättävät herkullisuudellaan – saa ”kokki” paistatella (ei ehkä niin ansaituissa) kehuissa ;)
  http://westendmum.fi

  Vastaa
 4. a 6.6.2017

  💕jep päästetään joskus itsemme helpommalla!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *