*Yhteistyössä Olympus

Olen kuvaillut Olympuksen kameralla jo vuodesta 2013, mutta silti täysin sydämeni vei vasta edellinen kamerani, Olympus PEN E-P5, jolla olenkin kuvannut edelliset pari vuotta. Alkuvuodesta aloin miettiä kameran vaihtoa ja niin Pen vaihtui OM-D:ksi, nykyisen kamerani malli on E-M5II. Nyt muutamien kuukausien yhteisen taipaleen jälkeen en oikeastaan voisi olla tyytyväisempi uuteen runkoon, siinä on enemmän kaipaamaani nopeutta, ominaisuuksia ja säätöpainikkeita.

Arvostan paljon Olympukseni näppärää kokoa, kamera kun kulkee kanssani joka paikkaan, eikä kuvien laadusta silti tarvitse tinkiä. Kuvat siirtyvät sovelluksen avulla suoraan kamerasta puhelimeen, kätevä ominaisuus, jota ilman en osaisi varmaan edes enää olla. Nopea kuvien siirtäminen puhelimeen helpottaa myös ahkeran somettajan elämää.

olympus omd_1
olympus omd_2

Mitä eroa on OLYMPUS Pen E-P5:lla ja OM-D E-M5 Mark II:lla?
Ensinnäkin, on parasta, että samat objektiivit ja akut käyvät molempiin runkoihin. Käyttölogiikka on sama, joten vaihtaminen ei vaadi paljoa uuden opettelua sinänsä.

Jos vertailen vanhaa ja uutta runkoani, niin huomattavin ero varmasti on nopeus, OM-D E-M5 Mark II:n on nopeampi ja siinä on tehokkaampi kuvanvakaaja, jonka ansiosta hämärässäkin saa skarpimpia kuvia. OM-D:ssä on kaksi säätörullaa, josta saa kuvaustilanteessa nopeasti säädettyä aukkoa/aikaa – tai kirkastettua/tummennettua kuvaa.

OM-D E-M5 Mark II:sta löytyy etsin ja näyttö molemmat. Etsintä käytän, jos ulkona on kirkasta, näyttö taas on nivelöity ja se kääntyy joka suuntaan, jonka ansiosta ainakin mun tuote- ja ruokakuvailuni on helpottuneet huomattavasti.

olympus omd_3olympus omd_4

Mulla on käytössä kolme objektiivia, 25mm f 1.8 ja 45mm f 1.8 sekä 30mm Macro. Käytän ehkä eniten 45mm objektiivia, etenkin jos tilaa on vähän enemmän. Ulkona kuvatessa ihan täydellinen linssi, kuviin tulee syvyyttä ja tausta sumenee kauniisti.

30mm Macrolla saa näyttäviä ja tarkkoja lähäreitä, joten se on loistava tuotekuvaukseen, kun taas 25mm-objektiivi on loistava kaikenlaiseen yleiskuvaukseen, reissuille ja tapahtumiin.

olympus omd_5olympus omd_6olympus omd_7

Tämän postauksen kuvat, joissa minä itse näyn, on kuvattu Olympus PEN E-P5:lla ja kuvat Samuelista puolestaan on napattu uudella, kädessäni olevalla Olympus OM-D E-M5 Mark II:lla. Molemmat ovat loistavia kameroita, mutta OM-D E-M5 Mark II on enemmän puoliammattilaismalli ja omiin tarpeisiini juuri täydellinen.

Jos OM-D:n runko kiinnostaisi, mutta hinta kirpaisee, niin kannattaa harkita edullisempaa E-M10 Mark II -mallia, joka on  hyvin pitkälle samanlainen kuin käytössäni oleva OM-D E-M5 Mark II.

olympus omd_8olympus omd_10

Jos mietit uuden kameran hankintaa, niin klikkaahan itsesi tänne, sillä Magicpoks-koodilla saat superkivat alennukset Olympuksen tuotteista.

– OM-D E-M5 Mark II sekä OM-D E-M10 Mark II -rungot -15% sekä 75/100 euron hyvitys siihen vielä päälle.
– Edullisimmillaan OM-D-kameran saa ostettua alekoodin & hyvityksen kanssa hintaan 475 euroa.
– Objektiiveista saa myös alennusta, omat lempparini 45mm f1.8 ja 30mm Macro objektiivien hinnasta tipahtaa koodilla pois -20% ja Olympukselta saa vielä lisäksi 50 euron hyvityksen.
– Kaikki Accessory world -lisävarusteet -25%

Hei kysykää vaan, jos jäitte miettimään jotain? En tiedä kovin paljoa kameroiden teknisistä ominaisuuksista, mutta voin ottaa aina selvää :)

-Maj

6 Comments

 1. nannaa 7.6.2017

  Heippa! Mulla on Canon 100D ja mietin että onko järkeä vaihtaa tohon mikä sulla nyt on. Oon kattonut Olympuksen kameroita mutta onko niissä yhtä paljon objektiiveja ja muita mahdollisuuksia kun Canonin omilla on. Pieni Koko ja kuvien siirto puhelimeen alkoi kiinnostamaan vielä enemmän. :)

  Vastaa
  • Maj 7.6.2017

   No voin kyllä lämpimästi ja vilpittömästi suositella Olympusta. Objektiiveja ja lisävarusteita löytyy tosi hyvä valikoima, niin ammattilaisille kuin harrastelijoille, kurkkaa täältä https://www.olympus.fi/site/fi/c/lenses/ :)

   Vastaa
 2. J 7.6.2017

  Moikka! Mitä linssiä suosittelisit ruokakuviin? Entä mikä olisi paras maisemakuviin? 😊

  Vastaa
  • Maj 8.6.2017

   Moikka! Ruokakuviin mä käytän tuota 30mm Macroa tai 25mm-objektiivia :) Maisemakuvia olisi ihana ottaa vaikka 12mm f 2.0 laajiksella, mutta itselläni ei sellaista (ainakaan vielä) ole :)

   Vastaa
 3. […] ole mukana muuta kuin kännykkä. Satuin sitten törmäämään jossakin netissä, Facessa varmaan, Magicpoks blogin mainokseen Olympus kameroista ja seuraavana päivänä tajusin, että mähän haluun sellasen minijärkkärin […]

  Vastaa
 4. […] ole mukana muuta kuin kännykkä. Satuin sitten törmäämään jossakin netissä, Facessa varmaan, Magicpoks blogin mainokseen Olympus kameroista ja seuraavana päivänä tajusin, että mähän haluun sellasen minijärkkärin […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *