Voi vitsit, kuinka paljon fiilistelin pienenä Kalajoen Jukujuku-maata, nykyistä Jukuparkia. Ylivieskasta Kalajoelle ajelee reilussa puolessa tunnissa ja aika usein me päästiin veljen ja serkkujen kanssa vesipuistoon riehumaan. Muistan vieläkin kuinka haikeaa sieltä oli lähteä aina pois, vaikka olisikin saanut pulikoida aamusta iltaan.

Muistelin, että olen viimeksi ollut Kalajoen Jukuparkissa Viivin kanssa, joskus viisi vuotta sitten ja meidän lapset kävivät Turun vastaavassa puistossa pari kesää taaksepäin. Nyt molemmat, Samuel ja Rebekka ovat sen ikäisiä, että vesi puistosta saa jo vähän enemmän irti.

 

juku1
juku2

Osa vesiliukumäistä näyttää tosi hurjilta ja niihin onkin pituusraja 120 tai 140 cm. Samuel ei pituutensa puolesta päässytkään kaikkiin haluamiinsa vesiliukumäkiin, mikä on näin äidin näkökulmasta vain hyvä, huh!

Jukuparkissa on kumminkin omasta mielestäni tekemistä riittää juurikin 4-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Pääsylippu maksaa 21 euroa ja alle neljä vuotiaat pääsevät Jukuparkiin ilmaiseksi sisälle.

juku3
juku4
juku5

Lasten suosikki juttu oli nämä kuvissa näkyvät jutut(?) , joilla liikuskeltiin altaassa. Me viihdyttiin Jukuparkissa aina siihen saakka, kunnes altaat suljettiin ja oli ihan pakko lähteä kotiin. Seuraavan päivän lipun olisi saanut 10 eurolla paikan päältä ja oltaisiin voitu jopa harkita toista päivää Jukuparkissa, mutta säätiedotus ei luvannut enää toista kaunista päivää, joten se sitten jäi. Ensi kesänä uudestaan :)

-Maj

4 Comments

 1. Rena 29.7.2017

  This park seems to be really fun!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 2. Mari 29.7.2017

  Ollaankin mietitty useampana kesänä, että minkä ikäisille Jukujuku-maa on. Lapsille on luvattu, että pääsevät kun kaikki osaavat uida, mutta ilmeisesti uimataito ei ole tarpeen.
  Me olimme eilisen päivän särkillä ja illalla Sanifanissa, vai mikä se nykyisin on. Muistan vaan oman lapsuusajan nimet paikoille;)

  Vastaa
 3. K 30.7.2017

  Ai että. Itse kotoisin Oulusta (nykyään tosin asun Etelä-Suomessa) ja suku on Kalajoelta. Jukujuku-maassa on tullut oltu kerta jos toinenkin ja voi, että se oli lapsena ihanaa!!! Paljon on kehittynyt siitä alusta. Aikanaan siellä oli mm. ratsastustakin ja jonkin sortin moottoripyörä-mönkijä maa yms. Meillä lapset 5v ja 8v ja ensi kesänä olisi tarkoitus mennä Jukuparkiin vasta ensimmäistä kertaa. On ollut visiitit Kalajoella sen verran lyhkäisiä. Mutta ensi kesänä olemme paikan päällä useamman yön, toivotaan sille ajalle sitten hellettä. :) Oletteko syönyt lounasta Lokkilinnassa? Suosittelen.

  Vastaa
 4. Tuike 9.7.2021

  Minkä hintaista ruoka on JukuParkissa?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *