Viikko sitten sunnuntaina kerroin käyneeni Idan kanssa ”luontoretkellä” tutulta lenkkipolultani hiukan metsään poiketen. Pieni piipahdus luontoon oli ihana ja juuri sopiva siihen hetkeen. Suunnitelmissamme on kuitenkin ollut pidempikin retki metsään ja teimmekin sellaisen muutama päivä sitten. Rebekka kävi viime vuoden metsäeskaria, keväällä he tekivät retken Kirskaanniemeen ja tytön toiveena on siitä asti ollut viedä meidät sinne.

kirskaaniemi
kirskaanniemi

Rebekka toimi meidän oppaanamme koko reissun ajan, hänelle reitti oli entuudestaan tuttu. Kirskaanniemi on osa Birgitan polkua, joka on 50 kilometriä pitkä retkeilyreitti Lempäälässä. Kirskaanniemen parkkipaikalta on rannan nuotiopaikoille noin kilometrin kävelymatka. Reitin alusta alkaa pitkospuut, mutta reilu puolet matkasta pitää tallustella juurakoiden peittämällä polulla. Kannattaa laittaa retkelle hyvät kengät jalkaan, sillä maasto on välillä vähän vaikeakulkuista. Reitti sopii hyvin vähän isommille lapsille, meidän 5-vuotias valitti vain vähän paluumatkalla :D Ihan pienille lapsille suosittelisin kuitenkin ottamaan kantorepun tai muun kantovälineen mukaan, rattaat on poissuljettu vaihtoehto.

kirskaanniemiluontopolku tampereBirgitanpolkumetsään6

Höytämöjärven rannalta on aivan upeat näkymät! Rannasta löytyy laavu ja  neljä tulentekopaikkaa. Paikalta saa myös polttopuita ja ulkohuussikin löytyy. Eväät vaan reppuun ja reissuun, järveenkin pääsee halutessaan pulahtamaan.

Kirskaanniemen parkkipaikan osoite on Koipitaipaleentie 100, Lempäälä. Tampereen keskustasta parkkikselle ajaa ehkä 15-20 minuuttia.

-Maj

5 Comments

 1. Hanna 3.7.2017

  Tuo on tosi kaunis paikka. Vaikka yhtään ei tekisi mieli miettiä nyt talvea, suosittelen retkeä myös jäiden aikaan. Aurinkoisena kevättalven päivänä aivan upeaa, nuotion äärellä ja jäällä kävellen menee monta tuntia, ja lapsetkin varmasti tykkää. :)

  Vastaa
  • Maj 3.7.2017

   Voin kuvitella, että näin on! Merkkasin sen ens talven Bucket Listille :P Millainen se patikointireitti on muuten talvella?

   Vastaa
 2. Hanna 3.7.2017

  Aika liukas! Nastalenkkareilla ihan kuljettavissa, mutta mekin sit siirryttiin polulta järvelle ja käveltiin sitä kautta niemennokkaan. Siellä jää oli sentään tasaista ja siksi helpompi kulkea. :) Nastoista on paljon iloa. Viime talvena yksi perhe kääntyi heti takaisin parkkikselle polun nähtyään, olivat meinaan kumppareissa liikkeellä ja nehän vasta liukkaat on.

  Vastaa
 3. Ulpu 3.7.2017

  Tuonne täytyy lähteä joku päivä, kiitti vinkistä. :) Tuonne voi koiranpennunkin ottaa mukaan, ei ole niin pitkä matka. :) Birgitan polku on ollut suunnitelmissa jo pitkään, toistaiseksi ollaan käyty vaan Kaarinan polulla laavulla, joka on Kangasalan puolella, yhdistyy Birgitan polkuun.

  Vastaa
 4. […] että löytäisi autolla paikan päälle. Onneksi bongasin hetken internetiä haravoituani Magicpoksin blogikirjoituksen, jossa oli osoite parkkipaikalle. Jos joku muukin haluaa sen tietää niin tässä se tulee: […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *