Elokuun alkamista ei voi olla huomaamatta, se tuntuu. Mihin koko kesä oikeastaan meni? Pitkän kuuman kesän sijaan saatiinkin lyhyt kylmä kesä. Kai elokuu lasketaan kuitenkin vielä kesäkuukaudeksi? En tunne olevani enää lomalainen, vaikka mikään ei ole oikeastaan muuttunut konkreettisesti, paitsi sähköpostia kilahtelee jälleen tuttuun tapaan vähän hiljaisemman heinäkuun jälkeen.

Mitäs sitten elokuussa? Pitäisi tehdä ryhtiliike nyt ainakin! Päivittää kalenteri ja alkaa suunnittelemaan elämää eteenpäin. Yhdellä alkaa koulu, toisella päiväkoti. Ja sitten on Flow ja Blockfest, johon kesä virallisesti päättyy.

whensummer1
whensummer2
whensummer3

Tänään käytiin rannalla lasten toiveesta, ehkä kolmatta kertaa koko kesänä. Kovasti yritimme olla sään suhteen optimistisia, mutta kylmähän siellä tuli. Kauhea tuuli ja aurinkokin oli pilvessä. Istuttiin lähekkäin, että olisi ollut lämpimämpi. Evääksi ostetut croisantit kuitenkin maistuivat ja Samuelin uimahousujen lahkeet kastuivat järvessä, ihan hyvä reissu siis.

whensummer4

Nämä kaksi istuivat isolla kivella ja hoilasivat Vesalan ”Muitaki Ihmisii” ymmärtämättä yhtään mistä se kertoo. ”Laitan kädet sun paidan alle” – siis sekin ihan vaan tietenkin siksi, että tulee lämpimämpi.

whensummer5
whensummer6
whensummer7
whensummer8
whensummer9

Olen jo muutaman viikon ajan käynyt tyytyväisenä juoksulenkeillä, illat (ja yöt) ovat olleet kauniita ja juokseminen on tahmean alun jälkeen ollut täydellisen rentouttavaa. Kannatti sinnitellä, muutamien hyvin rullaneiden lenkkien jälkeen oloni on ollut niin voittamaton – ja  miksi alunperin rakastuin juoksemiseen.

-Maj

1 Comment

  1. T 3.8.2017

    Vaikka ilmat on olleet surkeita, silti kesä on mennyt kamalan nopeasti. Haikeus johtunee siitä, että lapsi lähtee taas kouluun ja yksi ajanjakso on taas ohi. Sellainen fiilis ei ole vuoden vaihtuessa, vaan just elokuussa. Elokuu on aina ollut mulle jotenkin surullinen kuukausi, haikea, vaikka onhan se kiva että on neljä vuodenaikaa. Ja tämä valo. Jotenkin haikeeta kun taas pimenee ja päivä lyhenee.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *