Tällä viikolla olen saanut sattumalta useampia viestejä koskien meikkaamista. Kyselijöitä on kiinnostanut ripsivärini merkki, meikkipohja ja silmämeikki ja meikkipostausta on toivottu blogiin aikaisemminkin. Epäilen aina vähän tätä toteutuspuolta ilman videota, mutta no, ainakin voitte napata tuotevinkit talteen jos ei muuta?

meikkaus_1

Tässä näkyvissä kaikki noin 15 minuutin perusmeikkiin käyttämäni tuotteet ja muutama sekalainen sivellinkin kuvaan on eksynyt. Kokeilen mielelläni erilaisia meikkijuttuja ja saankin blogin kautta testiin jonkin verran tuotteita, joiden joukosta löytyy uusia suosikkeja. Toisaalta palaan helposti myös hyväksi havattuihin luottotuotteisiin ja osaan olen jumittunut pidemmäksi aikaa.

IHO
meikkaus_2

Olen käyttänyt tosi pitkään Lumenen Blur -meikkivoidetta, sen voisin sanoa yhdeksi luottotuotteistani. Minulla on käytössäni meikkivoiteesta sävyt 3, 4 ja 5 joista teen itselleni sopivan sävyisen miksauksen. Meikkivoide ja peitevoide levittyvät parhaiten Beautyblenderillä, minikokoinen versio on kätevä peitetuotteiden levitykseen. Olen tykästynyt kovasti myös Glamlinin paketissa saamaani Guerlain Multi-Perfecting Concealeriin (sävy 01) – sillä saa loihdittua takuuvarmasti tummimmatkin silmänaluset piiloon.

Tällä hetkellä fiilistelen lämpimän sävyistä Smashboxin poskipunapalettia (sävyt rich coral, true coral ja higlight coral) sekä Lumenen Instant Glow poskipunapisaroita, jotka toimivat muuten myös huulilla. Meikin kiinnitykseen käytän Lumenen väritöntä irtopuuteria ja varjostukset sekä korostukset syntyvät NYX Highlight & Contour -paletilla – ja itseasiassa samalla paletilla teen usein silmämeikinkin, monikäyttöiset meikit ovat parhaita.

HUULET
meikkaus_3

Mulla on jo menossa kolmas Glamglown huulia täytelöittävä Plumprageous-kiilto, olen niin koukussa siihen. Kiillon voi laittaa heti ensimmäisenä huulille ja myöhemmin sitä voi lisäillä tarpeen mukaan. Olen viihtynyt kesän ja nyt edelleen syksyllä parhaiten aika vaaleissa huulissa. Vaaleanpunainen Urban Decayn huulipuna (sävy naked)  tai vähän vaaleampinudempi Zuiin Nude ovat käytetyimmät punat.

SILMÄT
meikkaus_4

Urban Decay Naked2 -luomiväripaletti on ihan paras, sävyt ovat aina ajankohtaiset ja laatu on hyvä. Yläluomien rajauksen teen aina Make Up Storen cake eyelinerilla, enkä edes oikein osaa käyttää enää mitään muuta. Meikkipussista löytyy myös  Artdecon kajaali ja ripsarin merkkiä vaihtelen, tosi usein palaan kuitenkin tähän nytkin meikkipussistani löytyvään Maybellinen Lash Sensational -ripsiväriin, siinä on hinta-laatusuhde erittäin kohdallaan.

KULMAT
meikkaus5

Kulmakarvani ovat Microbladingin ansioista aika skarpit ilman meikkejä, eikä niille ole välttämätöntä tehdä juuri mitään. Yleensä käytän joko Lorealin Brown Artist kulmakynää tai saman merkin Genius Kittiä, jos haluan vahvistaa kulmia tai jatkaa niitä vähän pidemmäksi. Useimmiten harjaan kulmat läpi vaan Lumenen värittömällä kulmakarvageelillä, se riittää arjessa.

 

meikkaus6

Aloitan yleensä perusmeikkini peittämällä tummat silmänaluset ja tekemällä pohjan kondikseen, mutta jos teen supertummaa silmämeikkiä, niin silloin aloitan siitä. Ihan ensimmäisenä taputtelen peitetuotteen sormilla silmien alle ja häivytän sen mini Beautyblenderillä.

meikkaus7

Seuraavaksi sipaisen huulille täytelöittävää huulikiiltoa. Sekoittelen meikkivoiteen käden syrjälle ja levitän sen kostutetulla Beautyblenderillä kasvoille huolellisesti. Sen jälkeen taputtelen poskipäille hiukan Lumenen poskipunapisaroita. Kiinnitän meikkivoiteen kevyesti irtopuuterilla, käyn läpi huolellisemmin luomet, nenän sekä leuan alueen. Fiksaan vielä kulmat kondikseen.

meikkaus8

Tässä vaiheessa otan NYX Highlight & Contour -paletista yläriviltä vasemman puolimmaisinta eli tumminta korostusväriä ja käyn isolla siveltimellä läpi luomet ja erityisesti silmäkulmat.

meikkaus9

Sen jälkeen on  rajausten vuoro. Alaluomen sisäpuolella käytän aina kajaalia, en todella osaisi olla ilman, kajaali on silmämeikkini peruspilari.

meikkaus10

Yläluomien rajaaminen ei kai ole vahvinta osaamistani ja jos minulle on superkiire, niin jätän sen tekemättä. Toisille on muuten helpompi tehdä rajaukset! Olen käyttänyt Make Up Storen cake eyelineriä varmaan jo seitsemän vuotta, sivellin siis kostutetaan vedellä ja sen jälkeen siihen otetaan väriä. Mulla ei ole mitään valittamista rajauksen pysymisestä, luomeni eivät juuri rasvoitu, joten se pysyy paikoillaan aamusta iltaan.

meikkaus11

Rajausten jälkeen tummennan silmämeikkiä NYX-paletin varjostamiseen tarkoitetuilla ruskeilla, niissä on ihanan luonnolliset sävyt. Pehmennän kajaalia alaluomilta ja teen banaanimaiset varjostukset yläluomille.

meikkaus12
meikkaus13

Halusin tehdä silmämeikin vielä vähän tummemmaksi ja otin käyttöön Urban Decayn luomiväripaletin tummat ruskeat ja ihan yläluomen ulkoreunaan sipaisin myös mustaa, jonka häivytin huolellisesti.

meikkaus14

Ripsiväri vielä kehiin, ylä- ja alaripsiin ja sitten silmämeikki on done. Tässä kuvassa silmämeikkini on ihan valmiina!

meikkaus15

Viimeisenä vielä puuterimainen poskipuna, korostukset ja varjostukset. Smashboxin paletin poskipunat ovat superkauniin sävyiset, eivät liian voimakkaita, eivätkä ne jumahda paikalleen helposti, suosittelen lämpimästi testaamaan! Kuvassa lisäilen ns. silmien ympärille puolikuun muotoisesti NYXin paletin korostussävyä tuomaan lisää valoa kasvoille.

meikkaus16

Varjostusvärillä käyn läpi hiusrajan, ns. kehystän tai muotoilen kasvot sekä levitän sitä poskipunan alapuolelle, kuten kuvasta näkyykin.

meikkaus17
Lopuksi sipaisen vielä huulipunan kevyesti taputellen  ja lisään huulikiiltoa. Pari suihkausta karkilta tuoksuvaa Glamglown Glowsetteriä viimeistelee meikin ja tuo vielä vähän lisää hehkua kasvoille.

meikkaus18
meikkaus19
Ja valmista! Tähän kaikkeen tosiaan menee aikaa noin viitisentoista minuuttia, toki vähän nopeamminkin selviää. Ja jos silmämeikin tekee todella huolellisesti tai vähän tummemmaksi, niin kyllä touhuun saa helposti puolituntiakin uppoamaan.

En tiedä miten selvisin tästä meikkijutusta, kertookaahan te olikohan tästä mitään jeesiä? Jos teillä on yhtään mitään kommentteja, ajatuksia tai kysymyksiä meikkiä tai meikkausta koskien, niin antaapa tulla :)

-Maj

41 Comments

 1. 👩 8.9.2017

  Oletteko eronneet Miikan kanssa?! Voi miten ikävää😟

  Vastaa
  • Maj 9.9.2017

   Ai että, mä en oikein nää, että tuosta sun kommentista paistaisi oikea huoli, voi voi.

   Vastaa
 2. Emppu 8.9.2017

  Mulle tästä oli paljonkin jeesiä, kiitos kun jaksoit tehdä tän jutun! :) Kunpa olisin vaan yhtä taitava tässä mut ehkä harjotus tekee mestarin. Mikä sävy sulla on tuosta Glamglown Plumprageousista?

  Vastaa
  • Maj 9.9.2017

   Emppu, jee, ihan mahtavaa! Mä jaksan tottakai tehdä meikkijuttuja, mutta olen vaan vähän epävarma näistä jotenkin. Mun huulikiilto on ihan väritön, kiiltävä, ei siis matta, vaikka sitäkin on saatavilla :)

   Vastaa
   • Emppu 9.9.2017

    Kiitos, yritän löytää sen huulikiillon Stockalta :)

    Vastaa
    • Maj 9.9.2017

     Hei pitäis löytyy Stockalta ja myös Sokokselta, se on best, jos kestät sen kirvelyn huulilla :)

     Vastaa
 3. Taija 8.9.2017

  Kaunis meikki ja kaunis kantaja 😊 Osaat tehdä kyllä taidokkaasti hienon meikin ja nopealla tahdilla vieläpä. Miten saat sisärajauksen pysymään? Musta tuntuu et se häviää räpsytellessä parissa tunnissa ja sit pitäis jo lisätä. Mukavaa syksyä!

  Vastaa
  • Maj 9.9.2017

   No jep, mä olen kuullut tuosta ongelmasta muiltakin, lisään itse kyllä ehkä kerran tai pari kajaalia, jos olen meikissä aamusta iltaan saakka. Täytyy vaan löytää laadukas ja juurikin itselle sopiva kynä?

   Vastaa
 4. Sini 9.9.2017

  Niin kaunis nainen meikillä ja ilman! 😘

  Vastaa
  • Maj 9.9.2017

   Äh, voi ei, kiitos Sini. <3

   Vastaa
 5. Chatte 9.9.2017

  Mä en kyllä saa vartissa ihan tollasta aikaan, vastaavaan menee itsellä kyllä puolisen tuntia… Miksi muuten tykkäät käyttää ihan arjessa mustaa rajausta tuossa alaluomen vesirajassa? Olen aina itse mieltänyt sen enemmän ilta-/bilemeikkijutuksi!

  Vastaa
  • Maj 9.9.2017

   No tuota, kai se on varmaan ihan makuasia, mun mielestä omien silmieni muotoon sopii sisäluomelle kajaali, eikä se tunnu yhtään liian paljolta arkenakaan. Näyttääkö se sun mielestä turhan voimakkaalta?

   Vastaa
   • Chatte 10.9.2017

    Kyllä se nätiltä näyttää! Ainahan nää vaan makuasioita on. :) Toki itse en juuri käytä mustaa kajaalia, kun se pienentää omia silmiä turhan paljon, ja jotenkin itselle tulee olo, että näyttäisin vanhemmalta kun olenkaan. :’D

    Vastaa
    • Maj 11.9.2017

     No jep, kaikki ei toimi kaikilla! Kannattaa varmasti jättää kajaali kauppaan. Mulla on niin pyöreä silmänmuoto, että sen takia se toimii :)

     Vastaa
 6. inkku 9.9.2017

  Niin kaunis meikki.

  Vastaa
 7. Leena-mummi 9.9.2017

  Ei oo tää oppinut koskaan meikkaan tollain…

  Vastaa
  • Maj 9.9.2017

   No nyt sitten tuut tänne vaan, niin opetan kädestä pitäen! <3

   Vastaa
 8. Sanna 9.9.2017

  Kiitos paljon tästä. Itse tykkään tehdä juuri tuollaisen silmämeikin, joten pitääkin laittaa noita tuotteita kokeiluun!

  Vastaa
  • Maj 9.9.2017

   Voi vitsit, et uskokaan miten kiva oli lukea kommenttisi, ihana Sanna, kiitos!

   Vastaa
 9. Minna 9.9.2017

  Olisi kiva, jos selittäisit hieman sitä kivijutun vastaustasi. Ilmeisesti olette tosiaan eronneet?

  Vastaa
  • Maj 9.9.2017

   Moikka Minna! Tiedätkö, en yhtään koe, että olisin kenellekään mitään selityksiä velkaa, vaikka kirjoitankin blogia.

   Vastaa
   • Ella 11.9.2017

    Hei, luen blogiasi aina silloin tällöin, lähinnä lapsiperhearki kiinnostaa koska itsellä aikalailla vastaava elämänvaihe (lapset tosin hieman pienempiä). Itseasiassa sun blogia suositeltiin mulle aikoinaan, kun sain omia lapsia :) Tähän erokyselyyn ja netissä vellovaan huhumyllyyn, se on jotenkin tosi ikävää :/ Voin vaan kuvitella miltä se tuntuisi omalla kohdalla. Luullakseni aihe on sen takia niin ”kuumottava”, että aika moni tässä elämänvaiheessa varmaan jossain vaiheessa pohtii sitä vaihtoehtoa. Tää vaihe on niin älyttömän rankka.. En halua sinua lähteä neuvomaan, mutta olen vaan tiettyjä blogeja seuranneena huomannut, että kun asian toteaa julkisesti sille blogiyleisölleen, niin se menettää kiinnostavuutensa ja sisällöntuottaja saa jatkaa kaikessa rauhassa blogiaan. Mutta toivottavasti sinulla on kaikki siellä hyvin ja jatkat edelleen blogiasi <3 :)

    Vastaa
    • Maj 11.9.2017

     Moikka Ella! Mä tiedän, en halunnut lähteä yksittäisiin kommentteihin avaamaan asiaa, päätin kirjoittaa sen, mitä tänään kirjoitin <3

     Vastaa
     • Ella 14.9.2017

      Tulin äsken kurkkaamaan blogiisi, kun herätys oli hyvin aikainen (lapset kipeänä) ja huomasin tekstisi. Toivon ihan kamalasti voimia sinulle ja teidän perheelle <3 Tuli jotenkin mieleen toinen itselle tärkeä blogi, jota olen vuosia seurannut, Malenami. Hänelläkin oli tämä vaihe, kuten monilla muillakin.

      Jotenkin tästä make-up postauksesta ja näistä kuvista tuli itselleni sellainen olo, että olet surullinen. Silmissä on sellainen katse? Todella ikävä kuulla, että asiat on näin, mutta tällaisesta(kin!) selviää – mun "mantra" elämän suvannoissa on aina ollut se, että ei tämä mitään luksusta nyt ole, mutta "this too shall pass" <3

      Jotkut tahot jaksaa jonkin aikaa velloa ja vatvoa, mutta jossain vaiheessa sitten kääntyy uusi sivu.

      Voimia ja kaikkea hyvää,
      Ella


 10. Sini 9.9.2017

  Onko toi silmien alle laitettava peiteväri (?) eri tuote kuin valokynä? Mulle on neuvottu valokynä laitettavaksi vaan silmien sisäreunan ”juonteeseen” joka on tumma? Ja jos sitä laittaa koko matkalle silmien alle niin se korostaa silmäpusseja. Ongelma ei siis mulla ole koko matkalta tummat silmänaluset vaan silmäpussit. Olisko kuitenkin tuo peiteväri ”tehokkaampi” ase väsyneen ilmeen peittämiseksi? Ps. Nää meikkiopastukset on kivoja. Samoin olis mukava lukea jotain hiusvinkkejä!

  Vastaa
  • Maj 11.9.2017

   Moikka Sini! On se, peiteväri nimensä mukaan peittää (vaikka mustelman tarvittaessa:D) ja valokynä heijastaa valoa ja kirkastaa. Valokynää käytetään juuri kuten kuvailitkin :) Ja voi hiusjutut, mä en pärjää näiden omien kanssa ollenkaan, tarvisin itsekin vinkkejä!

   Vastaa
 11. SK 10.9.2017

  Kiva postaus (ja upeat silmät!). Hyvin toimii ohjeet näin kuvinakin, tykkään itse jopa enemmän kuin videoista.

  Täällä odotetaan esikoista syntyväksi ihan näinä päivinä, hui! ☺ Minua kiinnostaisikin saada vinkkejä muutamasta täsmätuotteesta, joilla saisi todennäköisesti tulevaa väsynyttä ilmettä nopeasti piristettyä.

  Meikkaukseen ei varmaankaan tule olemaan paljoa aikaa (taidotkin keskinkertaiset), mutta mitkä tuotteet olisivat niitä, joilla saisi nopeasti vähän eloa kasvoille? Olen hyvin vaalea ja kalpeakin jo nyt, väsymys varmasti tulee vaan korostamaan sitä 🙈

  Vastaa
  • Maj 11.9.2017

   Teillä on siellä meneillään jännät ja niin ihanat ajat, onnea tuhannesti <3 Mä voisin tehdä postauksen aiheesta eli nopeat ja tehokkaat vinkit top5 siihen miten saada eloa väsyneelle iholle/kasvoille?

   Vastaa
   • Sini 11.9.2017

    Kiitos! <3 Jes, juuri tuollaista postausta kaipaan :)

    Vastaa
 12. Vilma 10.9.2017

  Saat varmaan kuulla tätä usein, mutta sinulla on todella viehättävät kasvonpiirteet. Olet kaunis sekä meikillä että ilman!

  Vastaa
  • Maj 11.9.2017

   Moikka Vilma! No en mä kyllä itseasiassa sellaista kuule kovin usein, oon kovin otettu, kiitos paljon kauniista sanoistasi. <3

   Vastaa
 13. Anna-Mari 10.9.2017

  Oot kyllä niin kaunis! :) Meikkivinkit tuli just sopivasti, heti kokeilen lauantai-illan menoihin :D

  Vastaa
  • Maj 11.9.2017

   Voiii Anna-Mari, kiitos <3 Tuliko meikistä hyvä?

   Vastaa
   • Anna-Mari 11.9.2017

    Mun kommentissa oli kirjoitusvirhe, kokeilin siis tosiaan meikkivinkkejä lauantaina, ja joo! Tuli hyvä!! :D Lisää näitä!

    Vastaa
 14. Lisa 10.9.2017

  Kaunis nainen!

  Vastaa
  • Maj 11.9.2017

   No voi vitsit, kiitos!

   Vastaa
 15. Johanna 12.9.2017

  Kiitos!!! Nämä on ihania ja tosi hyödyllisiä postauksia. Voin myöntää, että rakastan näitä 😄😄😄 ja olen vuosien saatossa tehnyt useita loistavia kosmetiikka-löytöjä juuri tämän tyylisten postausten ja niiden sisältämien suositusten avulla. Eli tykkään!!! Aurinkoa syksyysi ja kiitos kun jaksat tehdä näin yksityiskohtaisia ja laadukkaita kirjoituksia. ❤️

  Vastaa
 16. Johanna 12.9.2017

  Voi himpskatti, laitoin tuollaisen ☝️ ylipirteän kosmetiikka-kiitoksen ja vasta sitten luin muut kuulumiset. Ei ollut ollenkaan tarkoitus olla tahditon. Pahoitteluni. Voimia koko perheelle, kyllä valo vielä voittaa ja vaikeistakin päätöksistä voi ajan kanssa syntyä oikeaa onnea. Tsemppiä! ❤️

  Vastaa
  • Maj 13.9.2017

   No hei, ei haittaa yhtään mitään, kyllä täällä iloisiakin fiiliksiä aina välillä on ja sun kommentti vaan piristi <3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *