*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Arabia

Olenkohan maininnut täällä blogissa, että vanhemmillani on asunto myös täällä Tampereella? Heidän kaksionsa on turvasatamani, ihan kuin pieni pala Ylivieskan lapsuudenkotiani olisi tuotu tähän ihan lähelle. Äiti ja isä ovat molemmat vielä työelämässä, mutta siitä huolimatta he usein reissaavat viikonloppuisin Tampereelle. Äidilläni on siitäkin huolimatta oikeastaan aina vähän ikävä Rebekkaa ja Samuelia, mutta onneksi on puhelin ja Skype.

Lapsilla on lelut, vähän vaatteita ja kaikki yökyläilyyn tarvittavat varusteet valmiina ”kämpällä”. Tänäkin viikonloppuna Rebekka ja Samuel hihkuivat onnesta päästessään yöksi vanhempieni luokse. Äitini rakastaa keittiössä hääräämistä, hän yrittää  parhaansa mukaan aina neuvoa ruuanlaittohommissa ja koittaa tartuttaa innostustaan myös minuun. Kehitystäkin on kuulemma tapahtunut, haha! Kyllä multakin oikeasti luonnistuu perusruuat, eikä kokkailutaitojeni takia kukaan, ainakaan omat lapset, joudu nälkää näkemään, tiedättehän :)

arabia1
arabia2

Monilla ystävillä on tapana syödä yhdessä vanhempiensa kanssa juurikin muuten sunnuntaisin ja monesti itsekin haaveilen pääseväni valmiiseen pöytään äidin ruokien ääreen. Pääsen käymään Ylivieskassa vain muutaman kerran vuodessa, joten se on tietysti harvinaista herkkua itselleni.

arabia3

Alunperin tarkoitukseni oli eilen vain hakea lapset kotiin, mutta pakkasinkin pinon Arabian astioita autoon ja kurvasin kaupan kautta. Äiti fiilistelee sinivalkoisia Tuokio-astioita ja hänellä on suunnitelmassa hankkia sarjaa myös omaan kotiinsa. Oli niin kotoisaa syödä vanhempieni kanssa pitkästä aikaa yhdessä, laitettiin lohta vähän uudella tavalla uunissa ja oli kieltämättä niin täydellinen sunnuntaifiilis.

arabia4

Lohitaskut
n. reilut 500g lohifileetä
1 paketti mozzarellaa
1 iso tomaatti
tuoretta basilikaa
suolaa ja pippuria

Leikkaa filee noin puolen sentin paksuiksi viipaleiksi ja nosta viipaleet leivinpaperilla päällystetylle pellille. Mausta suolalla ja pippurilla. Tee mozzarellasta ja tomaatista viipaleita. Pinoa lohiviipaleiden toiseen päähän mozzarella, basilikanlehtiä sekä tomaattiviipale kerroksittain. Taita lopuksi lohiviipale kahtia tomaatin päälle. Paista uunissa 200-asteessa noin 15 minuuttia. Halutessasi koristele vielä valmiit lohitaskut basilikalla.

arabia5
arabia6

Lohitaskuista ei tullut ehkä niin kauniita, kuin olisi voinut toivoa, mutta maistuivat hyvälle! Lapsia varten laitettiin vaan ihan tavalliset lohiviipaleet. Lisuikkeina meillä oli ihan perussalaattia ja uunissa tehtyjä lohkoperunoita & porkkanoita. Ihanan tavallista ja juurikin hyvää sunnuntaisafkaa, vaikka olikin oikeasti lauantai ;)

arabia7En mä kestä! :D

arabia8

Näistä omista Arabian Tuokioistani en kyllä luovu ikinä, ne käyvät kivasti kaikkien valkoisten astioiden kanssa ja myös Paratiisi-sarjasta voi ottaa osia kattaukseen mukaan. Sinivalkoiset lautasliinat ovat peräisin Iittalan valikoimasta.

arabia9
arabia10

Mitä teillä tänään syödään? Onko kenelläkään tapana enää syödä omien vanhempien kanssa viikonloppuna? Mulla kyllä ihan varmasti olisi (meillä tai heidän luonaan)  jos ei olisi niin paljon tuota välimatkaa.

Chilliä sunnuntaita kaikki ihanat tyypit, kerätkäähän voimia uuteen viikkoon!

-Maj

 

13 Comments

 1. Emppu 10.9.2017

  Kiitos lohiohjeesta, menee ehdottomasti kokeiluun :) Sun vanhemmista välittyy kyllä ihanan lämmin vaikutelma<3

  Vastaa
  • Maj 11.9.2017

   Ihana juttu, että vanhemmistani välittyy se, mitä he oikeastikin ovat <3

   Vastaa
 2. Heimo 10.9.2017

  Oikeestiko teillä on illallisella tarjolla yks kalaviipale per henkilö ja ehkä 2 perunaa ja 1 porkkana koko porukalle? 😂 puhumattakaan salaatin määrästä..

  Muuten, sun joku sukulainen kertoilee Helsingin jodelissa yksityiskohtia sinun tilanteestasi. En tiedä, ovatko ne totta, mutta varmaan kiva sinun tietää..

  Vastaa
  • Maj 11.9.2017

   No ihan oikeasti meillä oli lounaalla yksi lohitasku per henkilö plus tietty lisukkeita – ja voitko uskoa, että ruokaa jäi vielä yli? Ja mä vähän luulen, että mun ei ole kiva tietää juoruista yhtään mitään.

   Vastaa
 3. Laalaa 10.9.2017

  Hmmm… hyvännäköistä ruokaa ja kiva familysunnuntai, mutta: veitkö sä oikeasti omat astiat mukana kun menit vanhemmillesi syömään? 😂

  Vastaa
  • Maj 11.9.2017

   Niin mä tein!

   Vastaa
  • Merkkari 12.9.2017

   Erikoinen kommentti… eihän kukaan ihmettele sitäkään että raksamies ottaa töihin omat työkalut. Bloggaus on työ ja se vaatii työvälineitä, jotta saa sisältöä ja hyviä kuvia. Kyseessä on perhepäivällinen, mutta se on samalla myös työtä kun siitä tehdään postaus.

   Vastaa
 4. Esteri 10.9.2017

  Kauniin näköistä teidän citymummolassa! Meilläkin on isovanhemmilla lelut, vähän vaatteita ja yökylätarvikkeet lapsille ja onhan siellä myös omat kosmetiikkatuotteet mullekin <3 ihanaa kun voi aina mennä lapsuudenkotiin, se on turvasatama! Mukavaa viikonalkua teillekin!

  Vastaa
  • Maj 11.9.2017

   Kuulostaa just ihanalta <3

   Vastaa
 5. Karo 11.9.2017

  Vanhempien kanssa hengailu viikonloppuisin on ihanaa. Siis nykyään kun on itse lähempänä kolmeakymppiä :D Olen seurannut sun blogia piiiiiiiiiitkään enkä kestä kuinka isoja teidän lapset jo on! <3

  Vastaa
  • Maj 11.9.2017

   Niin siistiä ja samalla niin kreisiä! Ihana, että sä olet siellä, merkkaa mulle paljon <3

   Vastaa
 6. Eve 11.9.2017

  Me käydään pari kertaa kuussa viikonloppuisin anoppilassa syömässä, he tykkää kovasti laittaa isommalle porukalle ruuan ja tietysti saadaan vaihtaa kuulumiset samalla. :-) ja lohiohje täytyy testata! :-)

  Vastaa
  • Maj 11.9.2017

   Testatkaa ihmeessä ja kerro sitten, että toimiko? <3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *