Me ollaan jo parina edellisenä kesänä lähdetty Rebekan toiveesta ”tyttöjen reissulle” Helsinkiin, näkemään ystäviä ja muuten vain hengailemaan. Viime kerralla hän sai päättää päivän ohjelmasta, kävimme mäkkärissä ja leffassa, sekä pelailtiin Saaran kanssa Pokemonia Ruttopuistossa. Hänellä on aika pieniä, helposti toteutettavissa olevia toiveita, niin liikkistä jotenkin. Tyttö muistelee tyyliin koko vuoden näitä reissuja ja varmistelee, että tehdäänhän me vastaava retki joka vuosi.

Helsingissä tärkein juttu on silti nähdä Saaraa, Reben kummitädistä puhutaan meillä paljon. Sapen moniväriset hiukset ja kaikki yksisarvismeiningit ovat pienen tyypin mielestä kiinnostavia ja toki Sape on rakas ja ihan mielettömän ihana tyyppi kaikin mahdollisin tavoin.

tytot0
tytot2
tytot3

Olin saanut jo kesällä kutsun tulla yöpymään ja tutustumaan Jätkänsaaren Clarioniin, mutta parempi myöhään, kuin ei milloinkaan. Joskus huhtikuussa olin ensimmäistä kertaa Clarionissa yötä (Ping Helsinki), mutta se oli aika pikainen visiitti. Tiesin siis kyllä hotellin olevan hieno ja viihtyisä. Hihkuimme muuten onnesta, kun huoneestamme löytyi kylpyamme, pitkät kylvyt on niin parasta. Kylvyn sai myös kymmenet Pet Shopit ja Shopkinsit, voitte vaan kuvitella!?

tytot1
tytot4
tytot5
tytot6
tytot7

Clarionin valtti on ehdottomasti upeat näkymät, 14. kerroksen Skybar on cool ja samoin ylimmän kerroksen kattouima-allas. Syötiin aamupalaa hyvissä ajoin, lupasin heti sen jälkeen viedä Reben uimaan ja ajattelin itse vain hengailla altaan reunalla. Pulikoiminen näytti kuitenkin niin ihanalta, että hetken päästä lähdettiin huoneeseen vaihtamaan mullekin bikinit. Kannatti. Aina aamu-uinnin jälkeen päivä lähtee astetta paremmin käyntiin, pitäisi koittaa päästä arkenakin starttaamaan aamu joskus uimahallista.
Jokatapauksessa, jos yövytte Clarionissa, niin ei kannata skipata uimista ja jos vaan laukussa on yhtään tilaa, niin heittäkää treenikamat messiin sillä altaan vieressä on kuntosali.

tytot9tytot10
tytot11
tytot12
tytot13
tytot15

Pyörittiin tänään vielä koko päivä Idan seurassa kaupungilla. Käytiin brunssilla ja oltiin vaan, ilman suunnitelmia ja fiiliksen mukaan. Meidän tyttöjen Helsinki-päivä muuttui yhdeksi yöksi Helsingissä ja ehkä ensi vuonna keksitään taas jotain ekstraa.

En tiedä kuulostaako teidän korvaan pahalta, mutta itse ajattelen, että pitäisi useammin tehdä vain toisen lapsen kanssa jotain ihan kahdestaan. Lapsen ei tarvitse kilpailla huomiosta ja itsekin ehtii keskittyä paremmin lapsen juttuihin, kun mukana on vain yksi minityyppi. Ihmettelen tässä vain, että miten mulla voi edes olla niin fiksu, empaattinen ja ihana tytär <3

-Maj

2 Comments

 1. inkkari 4.9.2017

  Ihana te! Mielestäni on tarkeää antaa kahdenkeskeistä aikaa lapsille.
  Vaikka lapseni on aikuisia niin muistan isä/poika reissun Helsinkiin,
  siitä keskusteltiin pitkään:)

  Vastaa
 2. katja 4.9.2017

  Ei todellakaan kuulosta pahalta, vaan juurikin järkevältä. Lapset ovat hyvin erilaisia, kun heidän kanssa on kaksin. Siksi halusin mennä kakkosenkin kanssa kaksin muskariin yms. ja antaa hänelle aikaa ja yritämme säännöllisesti tehdä isomman juttuja leffareissusta suunnistukseen, jotta hän saisi huomiota. Kyllä ne ovat jotenkin helppoja ”yksin”, kun ei tarvitse huutaa ja repiä samaa lelua. :) Ihana reissu, varmasti toteutan jonkun tällaisen isomman kanssa kun vähän kasvaa. Tai itse asiassa, voisi toteuttaa jo nytkin, mihinkäs hänen tarvitsisi kasvaa. Kiitos ideasta! <3

  Katja
  http://optimismiajaenergiaa.bellablogit.fi/

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *