Hektisen viikon ja etenkin lauantain gaalameininkien jälkeen kaipasin kovasti jo rauhallisempia päiviä lasten kanssa. Onhan se ihanaa olla ihmisten keskellä, mutta kaiken menemisen jälkeen rauhoittuminen kotosalla tuli tarpeeseen, etenkin näin ennen uuden viikon alkua.

Syötiin eilen lasten kanssa iltapalaa ja katseltiin sängystä ohjelmia ennen nukkumaanmenoa – hetken päästä päädyin kantamaan kainalooni nukahtaneen Samuelin omaan sänkyynsä. Jostain syystä en itse meinannut saada ollenkaan unta ja nukuin muutenkin tosi huonosti. Päätin sängyssä pyöriessäni, että huomenna me mentäisiin metsään kävelylle, oli sää mikä hyvänsä.

Aamulla napsautin kahvikeittimen päälle ja kurkkasin ulos, räntäähän siellä tuli. Lapset olivat reippaalla fiiliksellä, vakuuttelivat, että metsäretki on ihan hyvä idis, kamalasta säästä huolimatta. Poluilla ei ainakaan ollut tungosta, nähtiin vain kaksi muuta seuruetta siinä parin tunnin aikana.

metsäily1
metsäily2
metsäily3

Luonto näytti todella kauniilta, en osaa sanoa onko nyt enemmän syksy vai kumminkin jo talvi. Rebekka halusi edetä ihan hiljaa, niin etteivät käärmeet vain heräisi horroksestaan. Samuel taas höpötteli koko ajan jotain ja jos poika ei keksi mitään sanottavaa, niin sitten hän laittaa lauluksi.

Pitkospuut, puiden juuret ja kalliot olivat ihan älyttömän liukkaita – ja kyllä kaatumisia tapahtui, vedin itsekin yhdet kunnon flipat, onneksi ei pitkospuilta lammikkoon kuitenkaan. Samuel meni vaikeimmista kohdista nelinkontin, voi sitä kuran määrää.

metsäily4
metsäily5
metsäily6
metsäily7
metsäily8

Tarkoitus oli myös sytyttää tulet nuotiopaikalle, mutta lukuisista yrityksistä huolimatta siitä ei tullut mitään. Puut olivat kosteita, enkä varmaan vaan osannut partiotaustastani huolimatta, haha! Onneksi matkassa oli myös eväitä, joita ei tarvinnut grillailla.

metsäily10
metsäily11
metsäily12
metsäily13

Rebekka kuvaili hyvin reissuamme; ei ollut ehkä paras reissumme, mutta ei missään nimessä huonoista huonoin – vaikka ei saatu edes tulta tehtyä. 

Riisuin tyypeiltä ulkovaatteet pois ennen autoon menoa, sen verran kuraisia tapauksia he olivat. Tulipa ainakin  testattua lasten kenkien vedenpitävyys, molempien varpaat pysyivät kuivina, voin lämpimästi edelleenkin suositella Vikingin talvikenkiä!

Metsäretken jälkeen laitettiin sauna lämpenemään ja tänään mennään ajoissa sänkyyn. Eiköhän me sen jälkeen olla valmiita uuteen viikkoon :)

-Maj

3 Comments

 1. Rena 29.10.2017

  I think also you are ready for the new week! Thanks for the adorable pictures!
  xx Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 2. svi 4.11.2017

  Olitteko jossain Tampereen lähistöllä metsäretkellä? Ei näytä tutulta paikalta ja etsitään aina uusia metsä reittejä, niitä on niin kiva viikonloppusin käydä koiran kanssa tekemässä!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *