Huomenna starttaava syysloma tuli kieltämättä yllättävän nopeasti, juurihan ne koulut vasta alkoivat, vai mikä fiilis teillä on? Itselläni on loppuviikosta pari sellaista työpäivää, että en pysty olemaan kotosalla, mutta onneksi saatiin koko viikko järjestymään niin, että lasten ei tarvitse mennä päivähoitoon ollenkaan. Olen useana vuonna ollut lasten kanssa Ylivieskassa syyslomailemassa, mutta tänä vuonna vanhempani suuntaavat tänne viettämään omaa lomaansa. Meillä ei ole suunnitelmissamme mitään ihmeellistä, eikä olla kai menossa minnekään.

Lasten toiveissa on nähdä syyslomalla kavereita ja päästä leluostoksille, vähän mietityttää jälkimmäinen, koska jo olemassa olevat lelutkaan eivät mahdu kaappeihin. Ajattelin, että tehdään jotain ihan tavallista, lounastetaan kamujen kanssa kimpassa ja vaikka en todellakaan ole askartelijatyyppiä, niin ehkä silti jotain pientä puuhastelua pitäisi yrittää organisoida. Aktiviteetteja on tietysti aina enemmän, jos ilmat suosii. Vitsit kun saataisiinkin nauttia kirpsakan aurinkoisista syyspäivistä.

gugguu_syksy1
gugguu_syksy2

 

Tänään olimme ulkoilemassa parissakin paikassa ja tietty lehtienkeräyshommissa. Tuolla hyllyn päällä on (odottelemassa sitä askarteluhetkeä) iso kasa kauniin värisiä lehtiä.

Nyt rasti seinään, olen tänä vuonna ensimmäistä kertaa ikinä saanut hankittua lapsille oikeastaan kaikki talvivaatteet sekä kengät ajoissa,  mikä voittajafiilis! Kirjoittelen erikseen talvivaatetuksesta enemmän, mutta näissä kuvissa lapsilla on Gugguun toppikset ekaa kertaa päällä, eikä kuulemma ollut yhtään kuuma.

gugguu toppatakit
Samuelin vaatteet ja asusteet – Gugguu *saatu
Kengät – adidas

Rebekan vaatteet ja asusteet – Gugguulta*saatu
Farkut – Zara
Kengät – Melania

Gugguu merinot
gugguu_syksy5

Jos tosiaan ensi viikolla saadaan nauttia kivoista keleistä tai edes välttävistä, niin voisin viedä nämä tyypit yhtenä päivän metsäretkelle, eväät vaan messin. Eilen täällä tuli vettä aamusta iltaan tauotta ja kyllä sillä on ainakin omaan mielialaani huono vaikutus, vaikka yrittäisin kuinka pysytellä pirtsakkaana. Lenkille voin just ja just lähteä sateessa, mutta siihen se sitten jääkin.

gugguu_syksy6
gugguu_syksy7
gugguu_syksy8
gugguu_syksy9
En mä kestä näitä! Mun lempparityypit pelastaa inhokkivuodenajankin. Niin pontevina nuo vaan painelee tuolla ulkonakin aina menemään, satoi tai ei. Kaikki pienetkin jutut ihmetyttää ja kiinnostaa, jos jotenkin onnistuisi saamaan edes puolet heidän energioistaan, niin sillä menisi jo pitkälle.

Millaisia suunnitelmia teillä on syyslomalle? Ehdittekö pitämään itse yhtään vapaata ja miten olette järjestäneet lasten syysloman? Kaikki vinkit ja idikset askarteluista ja muista puuhailusta otetaan lämmöllä vastaan!

-Maj

8 Comments

 1. Susku 15.10.2017

  Suosittelen leipomista, esim.sämpylöitä. Kirjastossa käynti ajan kanssa ja metsäretki eväillä ja lämpimällä kaakaolla.
  Lautapelien pelaaminen, yöpaita-bileet…Mummin ja kummin muistaminen kortilla.
  Eikä maksa juuri mitään!
  Rentoa lomaa!

  Vastaa
 2. My 15.10.2017

  Tekemistä kyllä löytyy oli keli mikä tahansa! Varmasti lapsille tekisi hyvää viettää aikaa vain vanhempiensa (tai vanhempansa) kanssa ilman että aina mennään jonkun nurkkiin kyläilemään. Niin mielettömän ihanaa kuin se onkin, meidänkin perheellä on tiivis ja läheinen ystäväpiiri, jota ei tietty voita mikään! Mutta oletko koskaan viettänyt lomaa ihan vain keskenään lastesi kanssa? Ilman mummuloita ja ystäväperheitä, valmiita pöytiä ja lastenhoitajia? Me otetaan joka vuosi yksi loma ihan perheen kanssa, tehdään yhdessä juttuja, lökötellään rantsukohteessa tai mennään talvella mökkeilemään ja laskettelemaan. Me aikuiset jätetään puhelimet päiväksi kassiin tai taskuun ja pidetään some-vapaata. Tekee niiiiin hyvää koko perheelle<3 Olen ollut myös lasten kanssa keskenään yhden loman "olosuhteiden pakosta", mut meillä kaikilla oli kova ikävä isiä, ei ollut tietty sama asia ilman miestäni<3 Mutta suosittelen, meillä on ollut perheenä joka kerta aivan mahtavaa! sit loppuvuosi onkin kiva luuhata taas ystävien ja "ison perheen" (eli mummien, ukkien ja serkkujen) kanssa kun on saanut viikon annoksen omaa perhettä:D

  Vastaa
  • Jessica 16.10.2017

   Voi jestas mikä kommentti 😩
   Eli isovanhemmat ei saisi tulla heidän lomallaan tapaamaan lapsenlapsiaan? Kyseessä ei kuitenkaan ole isovanhemmat jotka asuvat naapurissa, ei edes naapurikunnassa.
   Itselle lapsena oli aina super spesiaalia kun pääsi mummolaan (yö)kyläilemään, vaikka parin kilometrin matkan päässä asuivatkin. Saati sitten kun pääsi toiseen mummolaan joka sijaitsi 800km päässä! Ja uskon että vielä tärkeämpää nämä vierailut olivat isovanhemmilleni.
   Blogia et muutenkaan ole kauan/ tarkkaan seuraillut kun ”vinkkejäsi” jakelet? Ihan kun Maj ei koskaan viettäisi aikaa lastensa kanssa kahden?! Ja mitä ystävien näkemiseen tulee, sehän oli myös lasten toive. Argh, mä voisin kirjottaa kilometri paasauksen tähän kun rupes niin ärsyttään tää (piilovit**…)kommentti 😂

   Hyvää syksyn jatkoa Maj! Teette juuri sitä miltä teistä tuntuu, oli se sitten ystävien nurkissa roikkumista tai joka päivä syöden muiden kokkailuja 😉 <3
   Ja mä haluaisin tällä hetkellä lähteä metsäretkelle eväiden kera ja paikkaan missä saisi paistaa makkaraa!! Ja mukaan voi lähteä perhe, ystävät, isovanhemmat ja vaikka ne serkutkin <3 eli se on mun ehdotus mitä viikolla voisi tehdä 🙂

   Vastaa
 3. Sara // housefive 15.10.2017

  Täällä on lomat vasta Halloween-viikolla, mut aattelin vihdoin ostaa meille taas pitkästä aikaa muovailuvahaa. Traumat, kun kuopus syöpötteli sitä veljien tiputellessa askarteluistaan lattialle alkaa olla niin hälvennyt, että ehkäpä nyt on sopiva hetki ☺️

  Vastaa
 4. Katariina 17.10.2017

  My:nimimerkille haluan toivottaa hyvää syyslomaa ja samalla tervemenoa esittämään ajatuksiasi”täydellisestä vanhemmuudesta” esim.jollekkin foorumille missä pääset haastamaan muita samanhenkisiä ihmisiä keskusteluun. Itse olen blogia seurannut vain hetken mutta kommenteissasi on ikävä sävy. Se ei mielestäni kuulu tänne vaan voit julkaista ajatuksiasi muualla. Vaikka omilla FB sivuillasi tai blogiakin voi ryhtyä pitämään.
  Täällä kommentoimalla sinä pahoitat varmasti blogin kirjoittajan mielen arvostelemalla asioita joihin meidän lukijoiden ei tulisi ottaa kantaa(asioita joista emme todellakaan tiedä kaikkea) . Lisäksi luot negatiivista ilmapiiriä. Ainakin minä koen kirjoituksesi niin. Itse olen lasten hyvinvoinnin kanssa tekemisissä työni puolesta. Voin sinulle lähes 20 vuoden kokemuksella sanoa että tässä blogissa olevilla lapsilla on asiat hyvin. Jos tietäisit enemmän, olisit nähnyt oikeaa lasten pahoinvointia enemmän tai olisit itse kokenut elämässä enemmän niin pyytäisit varmasti anteeksi sanojasi.
  Katariina

  Vastaa
 5. Anonyymi 17.10.2017

  ”Nyt rasti seinään, olen tänä vuonna ensimmäistä kertaa ikinä saanut hankittua lapsille oikeastaan kaikki talvivaatteet sekä kengät ajoissa”
  Liioittelua. Sinähän sait nuo vaatteet.

  Vastaa
 6. Halina 17.10.2017

  Mulla tulee vaan kans näitä samoja vinkkejä mieleen, mutta syyslomalla on kiva puuhailla askarteluja, kokkauksia ja ulkoilla. Jos kelit on huonot niin uimahalli, tramppapuisto, keilaus tai kiipeily on hauskaa sisäliikuntaa! :) Myös kotipiknikit ja majan rakentelut on hauskoja! :D lasten kanssa askarteluista on hauska tehdä itse esim saippuaa, kasvonaamioita tai kuorintavoidetta (sokeri-oliiviöljy- sitruuna ja elintarvikeväri) ja pitää saunailta! :) Lushista saa myös muovailtavia saipouoita jotka on hauskoja kylpyleikeihin! T: innostuin aikuisenakin tästä kosmetiikkaaskartelusta! Saippua-aineet saa esim sinellistä ja niitä voi tehdä joululahjaksi jo nyt! :)

  Vastaa
 7. Etna 25.10.2017

  Eksyin sun blogin sivuille itse asiassa vasta parisen viikkoa sitten, kun etsein yhteistyöblogeja gradukyselylleni. Päivät niin hektisiä etten ole ehtinyt edes käydä kommentoimassa kuinka ihana blogi sinulla on. Ja lapset ja koti. Lisäsin myös lukulistalle. Mukavia syksyisiä hetkiä! ^_^

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *