Maanantait ovat toisinaan vähän hankalia, joskus ärsyttäviäkin. Tämä maanantai oli kuitenkin aika ok. Lähiaikoina tunteet ovat olleet vähän pinnassa ja energiat vähissä, silloin ärsyttää helposti. Listasin ärsyttäviä asioita – ja heti muuten helpotti!  Vastapainoksi postauksen kuvituksena on kesäisiä kuvia Sardiniasta. Äh, miten ärsyttävää, en ole saanut tehtyä kunnollista lomapostausta koskaan – onko nyt liian myöhäistä?

ranta1

ÄRSYTTÄÄ

– Kun kuulet tuhatmiljoonaa kertaa, että aika parantaa haavat. Yleensä aika-sanontaa pohjustetaan näin; tiedän tämän olevan klisee, mutta aika oikeasti auttaa. Voin kertoa, että silloin kun oma selviäminen tuntuu epävarmalta, jopa epätodennäköiseltä, niin ei ole kauhean kannustavaa kuulla ajan auttavan. Ei, vaikka se olisikin kuinka totta. Hädän hetkellä se Aika ei tule paikalle, eikä auta ketään. Päivittelyn sijaan tarjoudu vaikka auttamaan mielummin.

– Kun selität lapsillesi, että ohittelu on epäkohteliasta ja omaa vuoroa pitää odottaa kiltisti, niin samalla hetkellä joku mummo kiilaa hävyttömästi suoraan eteenne. Kiitti.

– Kun tervehdit iloisesti ihmisiä, vaikkapa uusia naapureita, köhköh, mutta et saa vastausta.

– Ostat ihanan paidan, etkä tajunnut tsekata kaupassa pesuohjetta, jossa tietenkin lukee ”ei vesipesua”. Aivan.

– Kun joku syö äänekkäästi, sen huomatessasi et pysty keskittymään enää mihinkään muuhun, mutta et voi poistua paikalta. Banaani on paha, tosi paha!

 

ranta6
ranta2
ranta3

– Kun oot just föönannut hiukset muhkeeks ja tajuat vasta ulkona, että loskaa sataa viistossa suoraan naamalle. Tietenkin on myös kiire ja olet pukenut juuri sen takin, missä ei ole huppua. Sattumalta sateenvarjokin on jäänyt kotiin. Pakko mennä vaan eteenpäin.

– Kun joku feidaa sut. Pahinta kaikista. Koitan itse välttää sitä viimeiseen asti.

– Tekosyyt. Ai flunssaa pukkaa? HEI PLIIS, pitää pystyä sanomaan suoraan.

ranta5

– Kun äiti soittaa väärällä hetkellä ja kysyy tuhat kysymystä. Äiti, ei oo sun vika, mutta silti se joskus vaan ärsyttää naurettavan paljon. Vähän jopa ärsyttää, että se ärsyttää.

– Kun jengi utelee sulta ystävän asioista. Miksi? Ärsyttävää. 

ranta4

Antaapa tulla, mikä teitä ärsyttää? Jos ette tähän kommentoimaan, niin testatkaa kirjoittaa ärsyttävät asiat paperille, se voi auttaaa, ainakin vähän :*

Kivaa viikkoa kaikille, kaikesta huolimatta!

-Maj

 

21 Comments

 1. Virpi 13.11.2017

  Ihana postaus! Tunnistin tosta angstista niin itseni :D Tuo äänekkäästi syöminen on ihan älyttömän häiritsevää. Jotkut syö jogurttiakin pureskellen, oikein louskutellen hampaitaan. Aaarrghhhh! Ja ne ihmiset, jotka pakkaa banaanitkin muovipusseihin — heille haluaisin huutaa. Ja vaikka yritän olla välittämättä asiasta, niin kaikista eniten ärsyttää ihmiset, jotka parkkeeraa lapsiperhepaikoille ilman lapsia. Oikeesti, se markettireissu tulee vielä, jollon en enää pysty hillitsemään itseäni…
  Voimia ja kaikkea ihanaa marraskuuhusi!

  Vastaa
  • Maj 14.11.2017

   No hei aijaa, aivan totta! Oi voi sitä markettireissua, kun lapset heittäytyy hankaliksi ja muovipussin kahvat porautuu käsiin ostoksia raahatessasi. Ihan varmasti silloin huomaat jonkun randomin hyppäävän yksin ulos autosta, joka on parkattu lapsiperheille tarkoitettuun ruutuun. Sit jaetaan omankädenoikeudella sakkoja tai sanotaan ainakin muutama sananen, haha! APUA, en haluaisi olla se tyyppi :D

   Vastaa
 2. Pi 13.11.2017

  Joskus ärsyttää kaikki, vaikka siihen ei ole järjellistä syytä.

  Vastaa
  • Maj 14.11.2017

   No tuo on ihan totta. Väsyneenä etenkin.

   Vastaa
 3. Halina 13.11.2017

  Tää on nyt tän hetkinen rehellinen lista mitkä kaikki ärsyttää:

  – ärsyttää olla ihan koko ajan kipeä
  – ärsyttää kun uudet lääkkeet ei toimi
  – ärsyttää kaikki hemmetin sivuvaikutukset
  – ärsyttää oma panikointi
  – ärsyttää kaikki lääkärit ja koko terveydenhuolto
  – ärsyttää kun ainoat paikat himan lisöksi on olleet pöivystys ja apteekki
  – ärsyttää kun shampoo lpppuu ja et pöäse kauppaan ja mies ostaa tietty väärää merkkiä ja ärsyttää siitä aiheutuvat rastat
  – ärsyttää kun näyttää jo muutenkin möhmöpallerolta niin vielä hukkaat silmälasit sohvalle eikä niitä löydä mistään (wtf?)
  – ärsyttää käyttää runia varalaseja
  – ärsyttää ettei pääse optikolle ostamaan uusiakaan
  – ärsyttää kaverien peli-ilta jonne et pääse kipeänä
  – ärsyttää kun et pääse kouluun suorittamaan kursseja
  – ärsyttää kun koko opinnot ovat keskeytyneet
  – ärsyttää, että pitäisi jaksaa ola positiivinen
  – ärsyttää välillä oma ärsyyntyminen :D

  Ah ihanaa, olipas terapeuttista tehdä tää lista nyt kun oikeasti on ärsyttäny niin kovasti oma sairaustilanne. Listaan ei nyt mahtunu ne yleisimmät ärsytyksen aiheeni eli esim. Jonottaminen tai ulkovessat haha :D onneksi on kaikkea kivaakin! :)

  Vastaa
  • Maj 14.11.2017

   No hyvä että helpotti – ja nyt ehkä ärsyttää vähän vähemmän? <3 Toivottavasti paranet pian!

   Vastaa
 4. hennao 13.11.2017

  Sanonta ”onneksi nuorena jaksaa”. Juu ei välttämättä jaksa. sitä kuulen pirun useasti tässä kaksosarjessa.

  Vastaa
  • Maj 14.11.2017

   Huh, voin kuvitella, että kaksossarki on aikamoista ruljaamista, halaus täältä!

   Vastaa
 5. Irene 13.11.2017

  Niin totta tuo ensimmäinen! Aika parantaa haavat -mantraa tuntuvat toistelevan usein just ne tyypit, jotka eivät todellakaan edes ole kokeneet kipeitä tai tiukkoja paikkoja elämässä. Silloin se aika ei todellakaan paranna niitä haavoja jotka tarvis kuromista just nyt. Tsemppiä, feel you! 💙

  Vastaa
  • Maj 14.11.2017

   Niin, tai sitten heillä on kokemusta ajasta – ja sen parantavasta vaikutuksesta. Ihan varmaan saan joku kerta itseni kiinni, kun hoen jollekin toiselle tota samaa. Ja hei kiitos ihanasta viestistä :*

   Vastaa
 6. Leena-mummi 14.11.2017

  Nyt ei ärsytä mikään😎
  Mutta kyllä kohtaa taas varsinkin jonon ohittavat ihmiset!
  Myyjät, jotka eivät huomioi asiakkaita varsinkin olis jotain kysyttävää!
  Välillä ärsyttää taas liian innokkaat myyjät😂
  Lisätään listaa, kunhan palaan…
  Jaksuhalit🤗

  Vastaa
 7. Anne P. 14.11.2017

  Banaani on pahin, yli kaikkien syömisasioiden!!!

  Vastaa
 8. Anonyymi 14.11.2017

  Ärsyttää tämmöiset postaukset.

  Vastaa
  • Maj 14.11.2017

   Moikka! Tsekkasin sun aikaisemmat kommentit, niiden perusteella tein päätelmän, että minä taidan ärsyttää sinua! :)

   Vastaa
 9. Johanna 14.11.2017

  Oi anonyymi, mun mielestä tämä oli hyvä postaus. Usein käsketään kirjoittamaan listaa kiitollisuuden aiheista vähän kuin sillä aina ohittuisi kaikki harmit. Joskus taas on ihan hyvä tehdä tällainen anti-kiitollisuuslista, niin huomaa, että asiat, mitkä harmittaa, ovatkin ihan konkreettisia juttuja, eikä koko elämä kuitenkaan mätä, vaikka just nyt siltä tuntuukin.

  Vastaa
 10. Helmis 14.11.2017

  Tää tuli tarpeeseen!

  Ärsyttää ihmiset jotka eivät osaa lajitella pyykkiä värien mukaan. En vahingossakaan jätä likapyykkiä äidilleni, joka tunkee kaiken kirjopyykissä sekaan. Harmaat ovat punertavia, keltaiset harmaantuvat… argh!

  Nyt ärsyttää kun mies ei löytänyt silityslautaa muuton jäljiltä ja silitti paidan uuden sohvapöydän päällä. Pinta on ihan pilalla. Ärsyttää niin paljon, kun itse saan aina kuulla tekeväni kotitöitä väärin.

  Vastaa
 11. Tiina 14.11.2017

  Hitsit miten hyvä postaus. Jotenkin hyvällä tavalla vähän erilainen :) Kovin tuttuja on nuo ärsytyksenaiheet.

  Vastaa
 12. veerala 15.11.2017

  Mutta onneks banaani on nopeaa syötävää, paitsi jos on mässyttäjän lisäksi hidas syömään, sit kyllä kiristää xD

  Vastaa
 13. Sari 15.11.2017

  Oi, kun oot ihana <3 <3 <3

  Vastaa
 14. Hanna 17.11.2017

  Mua ärsyttää ihmiset (mukaan lukien MINÄ ITSE), jotka käyttää sanaa ÄRSYTTÄÄ. :) :) Ois kiva keksiä sille joku synonyymi. Kiitollisuuspäiväkirjat on varmasti ihan jees, mutta kyllä verbaalinen höyryjen ulos päästäminen on ihan yhtä hyvä. Listassasi oli yksi ärsytys, joka ei ärsyttäisi mua yhtään. Menetin äitini kun olin n.20v ja monessa kohtaa elämää sen jälkeen mikään ei voisi olla ihanampaa kuin ÄITI, joka soittaisi ja kysyisi vaikka tuhat kysymystä <3

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *