Olen viimeisen parin vuoden aikana vähentänyt lihansyöntiä. En silti ainakaan vielä ole jättänyt lihaa ihan kokonaan pois ruokavaliostani, mutta pyrin valitsemaan useammin kasvisvaihtoehdon.

Ravintoloissa on helppo valita kala- tai kasvisruoka, mutta kotona maistuvan kasvisafkan tekeminen ei ole ainakaan itselleni ihan helppoa. Testasin tällä viikolla ensimmäistä kertaa Mifua! Valion Mifu-ruokarakeet voi paistella pannulla ja ne käy ihan samoihin resepteihin kuin liha ja kanakin. Sain ystävältäni ohjeen vokkiin, mutta muokkasin sitä korvaamalla naudanlihasuikaleet mifulla.

mifu1
mifu2
mifu4

Helppo mifuvokki
300g Mifua (maustamatonta)
400g parsakaalia
2 pussia nuudeleita
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl öljyä
2 tl srirachaa
1 rkl soijakastiketta
1 tl siirappia
2 rkl seesaminsiemeniä
1 chili
ja ripaus suolaa!

Kuori sipulit, purista valkosipuli sekä silppua punasipuli. Kuumenna öljy vokissa, lisää sekaan punasipuli ja parsakaali sekä puristettu valkosipuli. Sekoittele 3 minuuttia ja siirrä kasvikset pois pannulta erilliselle lautaselle. Lisää pannulle taas 1 rkl öljyä ja mifut, paista muutama minuutti. Mausta srirachalla, soijalla, siirapilla ja suolalla. Lisää kasvikset joukkoon ja kuumenna nopeasti. Sekoita lopuksi valmiit nuudelit ja chili joukkoon. Ripottele annosten päälle seesaminsiemenet  – ja halutessasi muutama chiliviipale vielä lisää!

mifu3

Arjen kokkailuissa ainakin itselleni tärkeintä on nopeus ja helppous, sekä on tietysti myös kätevää, jos ruoka maistuu uudelleen lämmitettynä vielä hyvältä. Vokki ei välttämättä näytä näissä kuvissa mitenkään ihmeelliseltä, mutta älkää antako sen häiritä, sillä vitsit se oli hyvää!

-Maj

2 Comments

 1. Inkeri 1.11.2017

  Tätä täytyy kokeilla ehdottomasti.

  Vastaa
  • Maj 2.11.2017

   Jooo! Ehdottomasti suosittelen testaamaan <3

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *