*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Gigantti

”Äiti, äiti, mä tiedän mikä tuo on! Se on sellainen, vähän niinku imuri, se puhdistaa kaikki kohdat mihin se osuu!”  informoi Rebekka innoissaan ja halusi tietenkin heti päästä testaamaan uutta höyrymoppia, en mä kestä! 

Hurahdin tänä syksynä vaatehöyrystimeen, enkä näin jälkikäteen ymmärrä, miten oikeastaan olen pärjännyt ilman. Ystäväni Saara vannoo höyrymopin nimeen ja hän on sitä paljon hehkuttanut, joten innolla lähdin tähän kamppikseen mukaan. Höyrymoppi on Saaran mukaan laiskan siivoajan unelmatyöväline, moppiin tulee kuulemma tartuttua useammin, koska sen avulla siivoaminen on kivaa ja tehokasta. En ainakaan omasta mielestäni ole siivoojana sieltä laiskimmasta päästä, mutta siis höyrymopin jäljen näkeminen on palkitsevaa.

Höyrypuhdistuslaite on ympäristötietoisen siivousväline ja myös hyvin tehokas sellainen, mikrokuitukankaan ja höyryn avulla tulee puhdasta ilman kemikaaleja. Laitevalmistajien mukaan 99,9 % bakteereista poistuu höyryllä siivotessa – voi miksi mulla ei ollut tätä jo silloin kuin lapset olivat taaperoita?  Höyrymopilla voi pestä kovia pintoja; laminaattilattian, kaakelit ja niiden saumat, laatat ja ikkunat. Fiilistelin itsekseni, kun suihkun lattiakaivon ritilä kiilteli puhtauttaan höyrymopin jäljiltä, ai että! 

höyrypesuri1höyrypesuri2

Gigantissa myytävä höyrymoppi on Shark -merkkinen ja käytössäni on mallinumero S6003. Mopissa on kahden vuoden takuu ja pakkaus sisältää kaksi mikrokuituliinaa, täyttöpullon ja toki käyttöohjeet. Moppi on paketissa kolmessa osassa, jotka vaan naksautetaan kiinni toisiinsa. Mikrokuitukangas on myös iisi kiinnittää mopin päähän (vaikka ilman käsiä) ja käytön jälkeen liinan voi heittää pesukoneeseen. Moppi on käyttövalmis noin 30 sekunnissa vesisäiliön täyttämisestä ja johdon kytkemisestä pistorasiaan.

shark höyrymoppi
höyrypesuri4

Höyrymoppi on ihanan hiljainen, sen puksuttelu on jopa terapeuttista. Mopista löytyy kolme tehokkuutta, Low on tarkoitettu laminaattilattioille ja kevyempään puhdistukseen, Med käy tiivistettyjen pintojen (laatat, kivi, marmori ym.) peruspuhdistukseen ja sitä kannattaa käyttää, kun pestävänä on isompi tila. HI -säädöllä saa esim. kaakeleista pinttyneemmän lian pois.

Höyrymoppi
höyrypesuri6

Olkkarin lattia ei ollut mitenkään älyttömän sotkuinen, mutta kuten kuvasta näkyy, kyllä siitäkin vaan likaa irtosi. Liinan voi käyttää molemmilta puolilta ja sen voi tosiaan pestä koneessa.

Näillä keleillä eteinen on päivittäin moppauksen tarpeessa, Samuel on usein päiväkodista tullessaan yltäpäältä kurainen. Teppoakaan ei ihan joka lenkin jälkeen jaksa pestä kokonaan, pyyhkeeseen jää enimmät kurat, mutta kyllähän sen tassuissa kantautuu liikaa ympäri kämppää. On ihan turha luulo, etttä pienestä koirasta ei tulisi sotkua, tuosta meidän pikkukaverista lähtee tällä hetkellä karvaakin ihan älyttömästi.

höyrypuhdistuslaitteet
Omasta mielestäni höyrymoppi on parhaimmillaan kylppärissä, tehokkuuden saa säätää täysille ja pinttyneisiin kohtiin ja nurkkiin voi puksuttaa tiivistettyä höyryä kunnon annoksen Steam Blaster -toiminnolla, love it! Meidän kylppärikin on muuttosiivouksen jäljiltä siisti, joten en tällä kertaa pysty laittamaan teille mullistavia ennen & jälkeen -kuvia.

höyrypesuri9

Omistan nyt kaksi höyryllä toimivaa laitetta ja molemmat ovat niin käteviä ja aiheuttavat ainakin pientä riippuvuutta. Shark -höyrymoppi on tästä eteenpäin siivouskaappini vakkarivaruste, enkä malta odottaa, että pääsen viikonloppuna esittelemään sen siivoushullulle äidilleni. Lupasin myös lainata höyrymoppia ystävilleni, koska ennen vauvan syntymää on tietenkin höyryteltävä pinnat puhtaiksi ;)

-Maj 

15 Comments

 1. Tanjuska 8.11.2017

  Vaikuttaapas kätsyltä! Mikä vaatehöyrystin sulla on käytössä?

  Vastaa
 2. Anna 8.11.2017

  Millä tavoin tämä on ympäristöystävällisempi valinta ja siis verrattuna mihin?

  Vastaa
  • Maj 9.11.2017

   Höyrymopilla voi siivota täysin kemikaalittomasti, sitä tarkoitin :)

   Vastaa
 3. inkeri 8.11.2017

  Oliko helppokäyttöinen? Vaikuttaa simppeliltä.

  Vastaa
  • Maj 9.11.2017

   No siis on kyllä helppo käyttää, johto vaan seinää, vesisäiliö täyteen ja mikrokuituliina paikalleen, niin voi alkaa moppaileen :)

   Vastaa
 4. Milla 8.11.2017

  Lisätään ostoslistalle!!

  Vastaa
 5. Anne 8.11.2017

  Onko tämä semmonen, että imaisee sen veden heti pois? Että laminaatti jää heti kuivaksi? :)

  Vastaa
  • Maj 9.11.2017

   Hmmm! Siis se höyryttää, eikä lattiaa tarvitse kuivata tai mitään sen jäljiltä, sitäkö tarkoitit?

   Vastaa
   • Anne 9.11.2017

    Juu, kun jostain tämmösistä laitteista lukenut että jättää lattian kosteaksi ja sehän ei kovin hyvää laminaatille tee :)

    Vastaa
 6. Mari 8.11.2017

  Tuleeko käyttö kalliiksi? Siis vaatiiko moppi sähkön lisäksi jotakin mikä maksaa?
  Vaikuttaa vähän liian kätevälle..kai siinä jotakin moitittavaa on?

  Vastaa
  • Maj 9.11.2017

   Ei vaadi, mutta varmasti nuo kaksi mikrokuituliinaa tarvii jossain vaiheessa uusia, jos höyrymoppi on superkovalla käytöllä. Äkkiseltään en keksi nyt moitittavaa, mut voishan tuo vekotin esim olla glitterinen :D :D

   Vastaa
 7. hilu 10.11.2017

  Täytyykö tälläkin ”hinkata” lattiaa kuten tavallisella mopilla, vai työnnelläänkö vain menemään kuten mainosvideoissa..?
  Olen jo kauan haaveillut kevyemmästä lattianpesusta, joten haluaisin tietää onko tämän käyttö kevyempää moppaamiseen verrattuna.

  Vastaa
 8. […] varmasti enemmän likaa, kuin uusiin tai vastalakattuihin lattiapintoihin. Kantsii kurkata myös Marin postaus aiheesta, sielläkin irtosi höyrymopilla likaa lattiasta, joka oli juuri […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *