*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Oral-B

Terveet ja puhtaat hampaat on mulle tärkeä asia, muistatteko kun kerroin joskus pitäväni hammasharjaa käsilaukussa? Jep, toisinaan hampaiden harjaus on mennyt jopa vähän överiksi. Purukalustosta kannattaakin pitää huolta, meillä kun on maitohampaiden uusiutumisen jälkeen vain nämä yhdet ainoat hampaat, eikä menetettyä kiilettäkään saa enää takaisin. Myönnän pelkääväni hammaslääkärillä käyntiä ihan kohtuuttoman paljon, viisaudenhampaanpoistoa tehtäessä meinasin pyörtyä jo ennen kuin sain edes suutani auki – vaikka olin valmiiksi puolimakaavassa asennossa. Miten se on edes mahdollista? 

Edellisellä hammaslääkärikäynnillä sain kuulla hankaavani harjatessa liian voimakkaasti, silloin käytin vielä tavallista harjaa. Käyttämäni harja oli liian kova ja yritin pestä tehokkaasti, ilmeisesti siksi painoin liikaa. Liian voimakkaasta harjauksesta saattaa aiheutua ikenien vetäytymistä, jota minullakin havaittiin. Hammaslääkäri suositteli sähköhammasharjaa ja vaihdoinkin silloin tavallisesta sähköiseen, eikä takaisin paluuta enää ole.

Sähköhammasharja on tavallista harjaa parempi vaihtoehto, se on ihan tutkittu fakta. Sähköhammasharjat poistavat plakkia ja estävät ientulehduksia tehokkaammin kuin tavalliset hammasharjat niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikavälillä. Käytössäni on  Oral-B Genius Rose Gold – harja, joka on tehokas, älykäs ja bonuksena niin kauniskin vielä!

Sähköhammasharjani osaa myös kertoa, jos painan liikaa harjatessani;  se hidastaa harjan liikettä kunnes paine on taas sopiva. Huomasin myös harjan pinkin valon vaihtuvan varoittavan punaiseksi, jos tulee painettua liikaa. Ikenet kiittävät! Sähköhammasharjalla harjaamisen jälkeen hampaat myös tuntuvat huomattavasti puhtaammilta.

Varmasti teille kaikille on ihan perusjuttu harjata hampaat kahdesti päivässä, ainakin kahden minuutin ajan kerrallaan? Käytättekö hammaslankaa? Siitäkin olen saanut muistutuksen hammaslääkärikäyntien yhteydessä. Seuraavan kuvan alta löytyy vielä muutamia vinkkejä parempaan suuhygieniaan.

Pari vinkkiä parempaan suuhygieniaan

– Käytä pyöreällä harjaspäällä varustettua sähköhammasharjaa poistaaksesi
mahdollisimman paljon plakkia hampaista, check!

– Käytä tinafluoridia sisältävää hammastahnaa parhaan mahdollisen suojan
saavuttamiseksi, mutta otahan huomioon, että se ei sovellu alle 12-vuotiaille

– Käytä antibakteerista, fluoria sisältävää suuvettä lisäsuojana reikiintymistä vastaan.

– Vältä turhaa napostelua aterioiden välillä. Tässä kohdassa itselläni on paljon petraamista.

– Huuhtele mielellään suu vedellä aterian jälkeen.

–  Koita välttää sokeria ja happamia juomia niin paljon kuin mahdollista. Parempaankin pystyisin, entä siellä?

– Käy hammaslääkärillä tai suuhygienistillä säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa. Apua, pitäisikin heti varata aika!

Olkaapa tarkkoina, jos hammasharjan vaihto on ajankohtainen; 24.11. eli ensi perjantaina on tulossa Black Fridayn kunniaksi huikea tarjous Oral-B Pro 7000 -mallista!

Harjaatteko te käsipelillä vai oletteko siirtyneet sähköhammasharjaan? Ajattelin hankkia lapsillekin uuden sähköharjan joululahjaksi ja siihen tietty lemppari supersankareiden – tai prinsessoiden kuvilla varustetut harjaspäät.

-Maj

10 Comments

 1. Rena 21.11.2017

  Your tips are good, thank you!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 2. emppulan 21.11.2017

  mulla löytyy tuo harja jo mustana tosin …Tuo ois ihana väri … Sovellus kännykään on tosi hyvä idea . Mikä puhelin nuo kuoret on ihanat !

  Vastaa
  • Elina 21.11.2017

   Sama! Taitaa olla jo kolme vuotta vanha, ja väri vähän kyllästyttää :D Hyvä harja on kyllä! Iltaisin pesen aika sähkiksellä ja aamuisin tavallisella :)

   Vastaa
 3. Halina 21.11.2017

  Syljen laatu ja ruokavalio + se ettei ole saanut kariesbakteeria alle viiden vuoden vanhana on
  Tuntuneet olevan suurimmat tekijät ehjissä hampaissa omalla kohdallani. Hammashygienia on myös aina ollut tärkeää. Mutta täytyy sanoa, että itse en köytä fluorillista hammastahnaa tai pese hampaita 2minuuttia tai aina edes kahta kertaa päivässä ja silti minulla ei ole koskaan ollut reikiä/muita ongelmia. Kerran vuodessa käyn putsaamassa hammaskivet lääkörillä. Olen siis päässyt vähällä. Mielestäni hampaiden hoidosta ei kannata tehdä hirveetä neuroosia (esim. Suuvedet ja tabletit on ok, mutta ei pakollisia). Lähinnä kiinnittäisin suurimman huomionnruokavalioon ja syljen eritykseen/syljen laatuun. Jos on lääkkeitä ne vaikuttavat myös suun/hampaiden kuntoon.

  Sähköhammasharjaa voisi kokeilla, tähän asti olen pärjännyt ihan tavallisella :)

  Vastaa
 4. inkku 21.11.2017

  Omat hampaat sain kuntoon sähköhammasharjalla ja Jordanin hammastikuilla (pyöreillä muovisilla).

  Vastaa
 5. Tikru 21.11.2017

  Ihana hammasharja ja puhelin!😄Meidän perheessä käytetään sähköhammasharjaa, mutta meidän harja ei oo kyllä noin kaunis.

  Vastaa
  • Maj 26.11.2017

   Tämä on kyllä ihana harja ja niiin supernätti. Hammasharjaa katselee & käyttää sen pari kertaa päivässä, joten jännä, ettei aikaisemmin olla tuotu markkinoille oikeasti kauniita harjoja?

   Vastaa
 6. Syksy 21.11.2017

  Mitkä puhelimen kuoret nuo on ja mistä?

  Vastaa
  • Maj 26.11.2017

   Hello! Mulla on vaaleanpunainen iPhone 6s ja glitter-kuoret ovat H&M:ltä :)

   Vastaa
 7. Leena-mummi 22.11.2017

  Sähkäri ollut käytössä jo ainakin 20 v😂 Hammaslääkärikammo on😶

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *