*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Arabia

Lapsena lempiruokani oli perinteinen makaronilaatikko, äidin tekemä tietenkin. Äidilläni oli usein tapana kysellä, että mitä ruokaa me lapset haluttaisiin viikonloppuna syödä ja minulla oli aina vaan se yksi ja sama toive. Kotoa pois muuttaessani sain vanhemmiltani mukaan ihan ensimmäisen Arabian Uunikokki vuoan, juuri sellaisen, josta olin tottunut pienenäkin lempiruokani kauhomaan lautaselle.

uunikokki1

Arabia Uunikokit eivät käytössä kulu ja ne ovat todella helppo puhdistaa. Sarjan vuoat kestävät niin uunin-, mikroaaltouunin, pakastamisen kuin konepesunkin. Tapio Yli-Viikari on onnistunut 70-luvulla suunnittelemaan koko sarjan kauniita ja ajattomia vuokia, jotka sopivat monenlaisiin kattauksiin. Yli-Viikari on myös ovelasti suunnitellut Uunikokkeihin tunnistettavan aaltoilevan pinnan, jotta pinta-aluetta on enemmän kuin sileäpintaisissa vastaavissa, siksi vuoka kuumenee paremmin ja kohokkaat onnistuvat varmemmin ;)

uunikokki2
uunikokki3

Äitini on ollut täällä viikonloppukylässä ja teimme ruuaksi mitäs muutakaan, kuin makaronilaatikkoa. Muokkasimme perinteistä reseptiä korvaamalla jauhelihan soijarouheella. Muutosten tuulet puhaltaa, mutta lempeästi. Haluan edetä pienin askelin kohti parempia valintoja – ja nyt oli täydellinen hetki päivittää vanha lempiruokareseptini, tietenkin äidin kanssa yhdessä. 

 

Kasvismakaronilaatikko

2,5 dl soijarouhetta
2 sipulia
1/2 paprikaa
Mausteita, suolaa, pippuria, chilikastiketta yms.
1 pss makaroonia
3 kananmunaa
1/2 litraa maitoa

+
juustoraastetta,
tomaattia & basilikaa


Kiehauta soijarouheet ja keitä makaronit. Kuulota sipulit ja paprikat oliiviöljyssä, lisää vielä soijarouheet pannulle ja mausta hyvin. kaada makaroonit ja soijakasvisseos vuokaan. Lisää päälle tomaattiviipaleita ja juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 1 tunti. Koristele halutessasi valmis makaronilaatikko basilikalla. 

 

uunikokki4
uunikokki5

Omasta keittiöstäni löytyy useampi vuoka seitsämänosaisesta Uunikokki -sarjasta;  klassinen pyöreä vuoka, kulmikas vuoka ja piirakkavuoka, sekä neljä ihan uutta pientä annosvuokaa, joihin muuten teimme eilen onnistuneesti suklaisia isänpäivämuffareita, kurkkaa Instagram Storiesin puolelta. Uunikokki-sarja on myös saanut uuden tulokkaan, paljon toivotun 2,5 litran kulmikaan vuoan, jossa valmistuu pöperöt vähän isommallekin porukalle.

uunikokki6
uunikokki8
uunikokki9

Ensimmäinen tekemämme kasvismakaroonilaatikko onnistui hyvin! Reseptiä saatetaan kyllä tässä vuosien varrella vielä fiksailla, ehkä sitten aikanaan saan antaa omalle tyttärelleni Uunikokki vuoan ja täydellisen ohjeen kasvismakaroonilaatikoon.

Mielelläni kuulisin teiltä vinkkejä, että millaisia uuniruokia teidän keittiössänne valmistuu? Etenkin koko perheelle sopivat reseptit kiinnostaa.

Oikein leppoisaa isänpäivää kaikille, erityisesti omalleni sinne pohjanmaalle!

-Maj

6 Comments

 1. Rena 12.11.2017

  I think we all have those dishes we loved already as child!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 2. Arja 12.11.2017

  Oon aina niin iloinen kun joku kokkailee kasvisruokaa! :) Tuo tehotuotanto on vain niin kamalaa ja toki myös kasvisruoka on maapallolle parempi vaihtoehto <3 Kokkailen itsekin usein soijarouheella ja joskus myös quorn-rouheella, sopii myös tosi hyvin ja saa "liha"tuntumaa! Pienet valinnat ovat niitä tärkeitä. Kivaa viikkoa!

  Vastaa
  • Pi 13.11.2017

   Hei, oletko tutustunut soijan valmistukseen? Kannatta etsiä tietoa. Jos haluaa kasvisruokaa, niin eikö silloin ole hyvä jättää ”liha tuntuma” pois? Ja nauttia oikea kasvisruoka.

   Vastaa
   • Arja 13.11.2017

    Uskon, että soijan käyttäminen kerran kaksi viikossa on parempi paha kuin lihatuotteiden, toisin sanoen ELÄINTEN syöminen joka päivä. Sitä paitsi kasvissyöjä voi ihan hyvin syödä ”lihamaisia” tuotteita, ei siinä ole mitään pahaa. Kyllä minä esim itse ennen pidin ja pidän edelleen kanan mausta, mutta en vain halua enää syödä teurastettua eläintä. Kasvissyönti voi siis olla muutakin kuin vain papuja ja linssejä :)

    Vastaa
 3. Annu 13.11.2017

  Minäkin olen jotenkin, väsähtänyt syömään lihaa..kala ja kasvikset maistuu, mutta kasvisreseptit hakusessa.
  Mifu-rae on ihanaa, mutta harmiksi lapset eivät siitä tykkää.

  Tuohon vuokaanhan sopisi ihan vain esim: viipaloidut perunat ja porkkanat (kaupasta toki saa valmiita perunasipuli -pusseja pakkasesta), sekaan mitä kasviksia tykkää käyttää esim parsakaali, kukkakaali, hemapa. Sitten joko munamaito tai vaikka maitoa ja joku maustettu sulatejuusto ja päälle juustoraaste jos tykkää käyttää. Ja sitten uuniin :)

  Janssoninkiusaus tai lohikiusaus ovat hyviä, samoin perunajauhelihavuoka, lasagne…
  Toki joutuu soveltamaan jos kasvisversioita haluaa.

  Jostain luin ihan vasta että Presidentti syö lihaa vain kerran viikossa, siinäpä itsellekin tavoitetta ;)

  Kauniilta ja rauhalliselta näyttää teidän uusi koti! Onko kerrostaloasunto, vai rivari?

  Vastaa
 4. Milla 13.11.2017

  Huh, kun rupesi heti tekemään mieli makaronilaatikkoa näiden kuvien myötä! Herkullisen näköistä. <3 Itsellenikin on kertynyt noita Uunikokkeja jo jonkin verran, pyöreää mallia useammassa koossa ja matala piirakkavuoka myös. Joululahjalistalle voisin laittaa tämän suorakaiteen muotoisen vuoan, tähän sopisi aika kivasti myös lasagne!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *