*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Philips

Olemme lasten kanssa heränneet nyt parin viikon ajan Philipsin Wake-Up Light herätysvalojen avulla, huomattavasti aikaisempaa lempeämmin. En tajua miksi en koskaan aikaisemmin ole hoksannut hankkia herätysvaloa, vaikka olen aivan toivottoman huono heräämään. Havahdun tosi herkästi yön aikana kaikenlaisiin ääniin, siksi kai aamulla niin nukuttaisikin.

Näen paljon tapahtumarikkaita unia, joissa seikkailen ympäriinsä ja tarvitsen tilaa nukkuessani. Toisen ihmisen vieressä nukkuminen on lähtökohtaisesti aina ollut minulle vähän vaikeaa, paitsi toisaalta taas; poikkeuksellisen rauhallisten nukkujan vieressä uni saattaa tulla helpommin ja nukun itsekin paremmin. En kuitenkaan koe nukahtamista varsinaisesti ongelmaksi. Herääminen on haasteellisempaa, etenkin nämä pilkkopimeiden aamujen aikaiset herätykset ovat tuntuneet suorastaan musertavilta.

herätysvalo5_1herätysvalo7

Käytössäni oleva Somneo Wake-Up Light herättää hellästi; se lisää valonmäärää vähitellen aamusarastuksen punaisesta valkoiseksi, kunnes koko makuuhuone on valaistu. Herätystä tehostaa luonnon äänet (zen-musa, best!) joita Somneossa on valittavana kahdeksan erilaista. Lamppu on tehnyt heräämisestä helpompaa, en tunne itseäni ihan niin väsyneeksi ja olen yksinkertaisesti paremmalla tuulella heti herättyäni – ja se on kyllä paljon se! ”Lempeä herätys” perustuu siihen, että Wake-Up Lightin valo kirkastuu hiljalleen ja valmistelee samalla elimistöä heräämiseen.

herätysvalo5

Laitteesta löytyy herätyksen lisäksi muitakin toimintoja, kuten rentoutusohjelmat tai auringonlaskusimulaattori, joiden avulla voi rauhoittua ennen nukkumaan menemistä. Käytän Somneota lukulamppuna ihan tavallisen valaisimen tapaan ja siihen saa tuikattua kännykän latautumaan tai AUX-liitännän avulla se toimii kaiuttimena.

herätysvalo_1

Lastenhuoneen Wake-Up Lightissa on myös yövalotoiminto, joka on tosi kätevä. Lapsilla on aina ollut huoneessaan yövalo tuomassa lähinnä turvaa ja nyt on kätevää, kun sellaista ei erikseen tarvita. Himmeä oranssi valo ei häiritse yöunia, mutta sen avulla kuitenkin näkee kiivetä yläsängystä pois, jos tulee vaikka pissahätä kesken unien. Yövalon saa sammutettua koskemalla kaksi kertaa laitteen yläosaan. Lasten Wake-Up Light lampusta löytyy myös radio ja auringonlaskusimulaatio, mutta herätys- sekä yövalotoimintoa me vaan tarvitaan ja kellonajan näkee yölläkin.

herätysvalo_2
herätysvalo3

Rebekka on meidän perheen aamuvirkku. Toivoisin hänen heräävän viikonloppuna aikaisintaan kahdeksan kieppeillä, mutta ei. Tyttö saattaa olla täydessä iskussa jo hyvissä ajoin ennen seitsemää. Samuel on ihan toista maata, meidän perheen unikeko! Sampalle uni maistuisi etenkin aamuisin ja arkipäivinä sängystä nouseminen tekee välillä tiukkaa – ihan kuten itsellenikin.

herätysvalo4
herätysvalo4_4

Lapset olivat tosi innoissaan uudesta herätysvalosta, etenkin herätysääntä valittiin pitkään ja hartaasti. Lopulta he pääsivät yhteisymmärrykseen ja lastenhuoneesta kuuluu aamuisin linnun viserrystä. Rebekka herää jo valonsarastukseen, mutta Samuel saattaa nukkua täysillä kunnes huone kirkastuu kokonaan ja herätysääni soi täpöillä.

herätysvalo6

Osasinkohan kertoa kaiken oleellisen? Kysykää vaan, niin koitan vastata parhaani mukaan tai vähintäänkin otan selvää. Jos innostuitte herätysvaloista, niin kurkatkaahan tämä video. Yksi pieni apuväline voi näköjään huomattavasti parantaa elämänlaatua, enkä enää haluaisi olla ilman.

Philips herätysvaloja on saatavilla useampia malleja, jotka ovat myynnissä hypermarketeissa ja elektroniikkajälleenmyyjillä. Nukahtamisoppaalla varustettu Wake-Up Light Somneo on Philipsin uutuus ja se on saatavilla 12.12.2017 alkaen Verkkokaupasta sekä Gigantista

Edit: Somneo on nyt myynnissä, täältä löytyy!

 

-Maj

12 Comments

 1. Rena 1.12.2017

  Wow, this is really a nice tool!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 2. inkku 1.12.2017

  Nyt kyllä jotain lamppua tarvitsisi, erittäin vaikeita aamuherätykset :(

  Vastaa
  • Maj 3.12.2017

   No siis voin suositella lämpimästi, mulle tästä on ollut paljon iloa & hyötyä. Philipsiltä löytyy hyvä valikoima herätysvaloja, edullisimmat mallit on 80 euron hujakoilla :)

   Vastaa
 3. Sara // housefive 1.12.2017

  Meillä on samantapainen lamppu, mutta noi tyypit (erityisesti se Sampan ikätoveri) tykkää niin käydä fiksailemassa asetuksia, että en enää uskalla pitää sitä käytössä yhden 03:04 herätyksen jälkeen 😂 Kirkasvalolamppua kylläkin kaipaisin talvi-aamuihin.

  Vastaa
  • Maj 3.12.2017

   Hahah, eikä :D Mulla on testissa myös sellanen energiavalo, joka on siis sininen. Mielenkiinnolla seurailen, että miten se vaikuttaa vai vaikuttaako? Ihana kun tätä kautta saan kuulla vähän teidänkin kuulumisia, best <3

   Vastaa
   • Sara // housefive 4.12.2017

    ❤️ ois huippua joskus päästä istahtamaan kahvikupilliselle sun kanssa ☺️

    Vastaa
 4. nina.lindroth 1.12.2017

  Moi! Olen seurannut blogiasi useamman vuoden. Nyt ihmetyttää tämä ”tuote postaus” sitäkö tämä blogi jatkossa on. Uusien tavaroiden markkinointia. ?? Onko rahapula,ideat lopussa vai mitä. Suunta kyllä harmillisen huono 😕 Tykkään tosi paljon sun tavallisen arjen jutuista. Ja jos pystyt niin avioero jutut tietenkin kiinnostaa koska se koskettaa meitä niin monia. Ei nämä mainosjutut. Toivottavasti ne loppuu.

  Vastaa
  • Maj 3.12.2017

   Hei Nina! Ei mulla varsinaisesti ole rahapula, kiitos kysymästä, mutta tämä on kuitenkin mun työtä. Näin ennen joulua täällä blogissa on ollut vähän totuttua enemmän yhteistyö-postauksia, mutta koitan kirjoitella silti kaikkea laidasta laitaan, kuten ennenkin. Toivottavasti täältä löytyy sulle jatkossakin mieluisaa luettavaa <3

   Vastaa
 5. Pi 1.12.2017

  Mä luulin/menin mainos uhrin moodiin😂No eipä nyt vaikuta uneen, mut rahat menetin😂

  Vastaa
  • Maj 3.12.2017

   Moikka! No voi että, kurja kuulla. Ostitko nimenomaan herätysvalon? Millaisia odotuksia sulla oli sen suhteen?

   Vastaa
 6. Arkeni estetiikkaa 2.12.2017

  Ei liity aiheeseen, mutta mistä tuo unisieppari on ostettu? mulla on ihan pieni valkoinen, toi näyttäis just sopivan kokoiselta <3

  Vastaa
  • Maj 3.12.2017

   Moikka! Kiitos, mäkin tykkään tuosta unisiepparista ihan tositosi paljon – mutta niin, ostin se Krabilta :/

   Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *