Myönnettäköön, että olen taipunut käyttämään sukkia ja villasukkiakin pakkasmittarin näyttäessä reippaasti yli -15 astetta. Laitoin lenkkarit kenkäkaapin takahyllylle huilamaan – ainakin nyt hetkeksi.

En muuten palellut laisinkaan kun tallustelin alkuviikosta menemään tässä asussa. Martensenit ja 100% villaneule pitävät viluisemmankin lämpimänä  ja sitä paitsi Tampereen kuiva pakkaskeli tuntuu sata kertaa lämpimämmältä kuin tämä Helsingin luihin ja ytimiin porautuva viima ja kosteus. Terkkuja siis vaan Helsingistä – huomaan omaksi yllätykseksenikin kaipaavani omaan kotiin!

pooloneule_asu1pooloneule_asu2pooloneule_asu3pooloneule_asu4

Pipo ja käsineet – H&M
Takki – LAB
Neule – PURA *saatu
Farkut – Zara
Kengät – Dr. Martens
Laukku – LV

pooloneule_asu5

”Onko nuo kengät vähän reilut sulle?” äitini kysäisi heti ensimmäisenä Martensenit nähtyään, jonka jälkeen hän totesi, että taasko ne ovat muotia ja hänelläkin on ollut omassa nuoruudessaan maiharit. Kiitos äiti, Martensenit eivät ole siroimmat mahdolliset kengät ja pelkään muutenkin Hessu Hopo -efektiä ne jalassani :D

Kengänkokoni taitaa olla 37,5 ja mun on toisinaan vaikeaa löytää kapeaan jalkaani hyvin istuvia kenkiä. Arvon aina 37 ja 38 kokojen välillä. Useita vuosia Martenseja käyttänyt ystäväni vinkkasi ottamaan mielummin aavistuksen reilut kuin napakat Martensenit. Maihareihin on hyvä jättää villasukkavaraa ja ne kuulemma hiertävät jalat verille kengän sisäänajon jälkeekin, jos koko on liian nafti.

Yleisesti kehotetaan kai valitsemaan mielummin ihan aavistuksen napakat nahkakengät, koska ne venyvät ja mukautuvat nopeasti jalkaan käytössä. Enpä sitten tiedä, mulla jäisi kengät käyttämättä pian kokonaan, jos ne yhtään hiertäisivät. Mitä mieltä olette, mielummin vähän Hessu Hopona kuin jalat hiertyneinä?

pooloneule_asu6pooloneule_asu7Kuvat – Jonna Leppänen

Ajattelin palata ehkä jo huomenna takaisin Tampereelle tai ainakin Siltaa on päästävä katsomaan sunnuntaina omalta sohvalta. Haluan ottaa iisiä ja valmistautua rauhassa sunnuntaina uuteen viikkoon, sillä se tuo mukanaan jännittäviä juttuja; mun on tarkoitus aloittaa uudessa duunissa, äääää miten jännää!

-Maj

9 Comments

 1. Leena-mummi 26.1.2018

  Hessu Hopo😉

  Vastaa
 2. Kerttuli 26.1.2018

  Ihanan lämpimän näköinen asu!

  Vastaa
  • Maj 27.1.2018

   No jep, 100% villaneule pitää kyllä lämpimänä :)

   Vastaa
 3. Annu 26.1.2018

  Juuri ihanat pomarin maiharit ostaneena päädyin 38, vaikka lestissä onkin reilusti tilaa. 37 oli napakka, olisi tullut jalat niissä kipeäksi, mahtuupa nyt sitten villerit alle jos tarvis :)

  Vastaa
  • Maj 27.1.2018

   No just niin, mun kenkiin taitaa mahtua kahdetkin :D

   Vastaa
 4. Siiri 27.1.2018

  Onnea uuteen duuniin!

  Vastaa
 5. Anne Jennika 29.1.2018

  Hahah, ihan samoja ajatuksia Martenseista mulla, että oonko ihan hessu hopo ne jalassa :D Ostin omani joku puolitoista vuotta sitten ja valitsin yhden koon normaalia isomman, kun luin monesta paikkaa, että isompaa kokoa suositeltiin ja sovittaessa ne tuntuikin paremmilta. Nyt syksyllä kaivoin ne esiin, mutten hetkeen voinut käyttää, kun ne on muka niin isot (koko 37) :D Toisaalta nyt ne ovat olleet kivat pakkasilla villasukkien kanssa. Ja työkaverin kanssa ollut puhetta samasta asiasta, hänkin valitsi kokoa isomman. Eikä sinulla ainakaan näytä isoille vaan just sopivan ronskeille :)

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *