Otsikkoon voisi lisätä vielä helppo & nopea – kuinkas muutenkaan! Arkiruuat aiheuttaa itselleni usein päänvaivaa, sorrun tekemään useimmiten samoja safkoja. Päätin vuoden alussa, että teen enemmän ruokaa kotona. Se ei ole tähän asti mennyt kovin hyvin, enkä siis pääse varsinaisesti kehuskelemaan saavutuksillani. No onneksi vuotta on vielä jäljellä vaikka kuinka! Ja onhan tässä jotain kuitenkin tullut tehtyä ja kuiva-aine kaapin valikoimakin on laajentunut muutamalla purkilla.

Ida opasti minua viikonloppuna tekemään hänen  vakkariarkiruokaansa; linssimuhennosta. Tuttavallisemmin linssimössöä. Nyt  meitsillä on yksi uusi resepti takataskussani ja toivottavasti teilläkin on tämän postauksen luettuanne ;)

arkiruokaa1arkiruokaa2

Linssimuhennos

– Paketti punaisia linssejä
– 1 sipuli
– 1-2 valkosipulinkynttä
– 1/2 tölkki kookosmaitoa
– Tölkki tomaattimurskaa
– Mausteiksi juustokuminaa, kurkumaa, paprikaa chiliä, pippuria ja suolaa
– Päälle tuoretta chiliä, seesaminsiemeniä ja korianteria
+ Kvinoaa!

Huuhtele ensin kvinoa, jonka jälkeen kaada se sitten kiehuvaan veteen ja anna kiehua miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Kuullota sipulit ja mausteet oliiviöljyssä. Lisää tomaattimurska, linssit ja kookosmaito. Lisää mausteet linssimössön joukkoon ja anna hautua n. 20 minuuttia, niin että ylimääräinen neste haihtuu. Mausteita pitää siis vaan käyttää fiiliksen ja oman maun mukaan, sillä tähän en saanut masterchefiltä mitään ohjeistusta. Koristele annos tuoreella chilillä, seesaminsiemenillä ja korianterilla. Me käytettiin persiljaa, koska lähikaupasta ei muuta löytynyt, haha!

arkiruokaa3

Leipien päällä on vegaanista Violife-levitettä. Olen vasta hiljattain löytänyt vegaaniset levitetteet ja vitsit, että ne on niin paljon paremman makuisia kuin tavislevitteet. Leivän päältä löytyy myös avocadoa, chiliä ja seesaminsiemeniä. Olen ihan koukussa chiliin ja nämä safkassa & leivissä käytetyt chilit sattuivat olemaan niin tulisia, että suupielissä tuntui. Osaako joku muuten sanoa, että miksi chilien tulisuus vaihtelee niin paljon vaikka ostaisikin ihan samaa lajiketta?

arkiruokaa4

Vasta joskus jälkikäteen tajusin tämän reseptin & leipien olevan kokonaan vegaanisia, joten aina vaan paranee, jee! Linssimössö oli kyllä hyvää ja vaikka otettiin molemmat kerran lisääkin niin tästä setistä riitti silti seuraavallekin päivällekin syömistä. Äh, näitä kuvia tuijoteltuani mun tekee taas mieli jotain supertulista ruokaa, mikähän vaihe tämä nyt on? 

JA HEI
Ihanaa ystävänpäivää kaikille <3

-Maj

4 Comments

 1. Inkku 15.2.2018

  Ihanan värinen keitto. Kokki Kappe kyllä pitäis tästä, korostaa ruokien värikkyyttä. On kyllä maukkaan näköistäkin,
  täytyy kokeilla.

  Vastaa
 2. HannaK. 15.2.2018

  Tarkoittaako purkki linssejä sellaista pahvipurkkia, eli kuivia linssejä vai jo keitettyjä ”valmiita” linssejä? Kokonainen purkki kuulosti niin suurelta määrältä, mutta toisaalta se on varmaan tarkoituskin :) Menee kokeiluun!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *