*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Vaasan

Meidän taloudessa leipä kuuluu melkeinpä jokaiseen päivään. Leipä on helppo, nopea, kätevä ja täyttävä välipala. On aamu- ja iltapalaleivät, uunileivät, paahtikset, ilttisleivät, herkkuleivät, eväs- ja lohtuleivät. Toki me muutakin syödään, mutta kyllä kaapeista (myös pakastimesta) aina leipää löytyy.

Mun mielestä ihmisestä kertoo ainakin jotain pientä se, että mitä hänen leivän päältä löytyy  ja missä järjestyksessä, eikö totta? Ja miten voi sydäntä niin lämmittääkin jos joku on tehnyt juuri sinulle leivät valmiiksi? Etenkin jos se leivän tekijä tietää sun lempparit, että mitä siihen leivän päälle laitetaan – ja missä järjestyksessä, hahah! Leivän päällehän voi laittaa oikeastaan mitä tahansa, mutta ensimmäisenä mulla ainakin tulee mieleen ne kaikista arkisimmat versiot. Tietty myös juhlapöydästä voi löytyä kauniisti tuunattuja leipäpaloja ja itseasiassa niitä kauniita versioita pitäisi tehdä useammin itsellekin, koska miksi ei?

 

vaasan1

Tietenkin tiedän myös tarkasti millaiset leivät ovat lasten mieleen ja melkein aina teenkin heille lautasille valmiiksi ilta- tai aamupalaleivät odottelemaan. Viime viikolla meidän testiryhmän jäsenet käärivät hihansa ja ottivat haltuun niin leivän tekemisen kuin Vaasan leipäuutuudetkin. Vaasan Taika Ohut Kasvispaahtoleivät sekä Kasvis Rieskaset joutuivat tiukkaan testiin!

vaasan2vaasan3

Nämä Vaasan kasvispitoiset leivät ovat vasta ihan hiljattain ilmestyneet kauppojen hyllyille. Vaasan Taika Paahtiksesta 40% ja Rieskasista 32% on kasviksia. Niinhän se on, että lapset suusta se totuus tulee – jos ruoka tai tässä tapauksessa leipä ei oikein maistu, niin kyllähän se jää aika helposti siihen lautaselle. Kasvisleivät kuitenkin osuivat ja upposivat, Samuelin tykkäsi Rieskasista ja Rebekka Paahtiksista. Pitäisi useammin antaa lasten itse askarrella leipänsä, sen verran hauskaa noilla kahdella oli leipiä tehdessään.

vaasan4vaasan5

Tietysti leivät näyttää tältä, kun lapsi saa eteensä kasan vihanneksia, muutamia hedelmiä ja juustoa + levitettä. Meidän taloudessa ei käytetä ollenkaan leikkeleitä, eikä oikeastaan kumpikaan lapsi ole niistä koskaan erityisesti pitänyt. Olen niin tyytyväinen kun kasvikset maistuvat heille leivän päällä ja leivässä itsessäänkin!

Kasvisleipä on helppo tapa ujuttaa ruokavalioon vähän lisää kasviksia, Vaasan Rieskanen saa meheyttä porkkanasta ja perunasta. Vaasan Taika Ohut kasvispaahto pitää sisällään mm. kikhernettä, paahdettuja valkoisia papuja, porkkanaa ja palsternakkaa. Rouheutta Kasvipaahtoon tulee auringon- ja pellavankukansiemenistä.

vaasan6vaasan7vaasan8vaasan9

 Video – Arttu Mustonen

Testiryhmä näytti kasvisleiville vihreää valoa eli näitä Vaasan uutukaisia me ostetaan jatkossakin! Pakko kysyä, että millainen on sun unelmien leipä – mitä siihen tulee päälle? Tai millaisista leivistä teidän perheen pienimmät tykkää? 

Mun tämänhetkisen herkkuleivän päälle tulee vegelevitettä, paljon avocadoa, seesaminsiemeniä ja chiliä, best! Sampan leivässä on kaikkea mitä pöydästä löytyy, hyvin sekalaisessa järjestyksessä kun taas Rebekka pidättäytyy useimmiten simppelissä voi+juusto+kurkku kombossa :)

-Maj

5 Comments

 1. Halina 12.2.2018

  Syön itse aika harvoin leipää (valitettavasti hiiva ja venhä yhdistelmä saa vatsan hirmu kipeäksi), joten nautin erityisesti leipähetkistäni silloin kun päätän ”uhrautua” :D Koska saan vastanpurut siitä huolimatta syönkö ruis vai kasvisleipiä (sisältävät lähes poikkeuksetta ainakin pienen määrän hiivaa/vehnää) niin valkkaan omat suosikkini perus paahtoleivän tai leipomon kauraleivän. Päälle on ihana tunkea kaikkea: basilikaa, kurkkua, lohta, avocadoa jne. Oudoin tapani, jonka nappasin briteistä mukaan on laittaa paahtoleivän päälle appelsiinimardemeladia ja rasvaista juustoa, nam! Tämän toteutan meilkein aina hotelli aamupaloilla :D Muut kammoksuvat herkkuani hahah!

  Vastaa
 2. Ulpu 12.2.2018

  Meillä syödään aika paljon leipää, mainitsemistasi syistä. :) Lapsille uppoaa melko tasaisesti sekä tumma että vaalea, Lidlin paiston ciabatta ja vaaleat sämpylät on ihan hitti. Mä yritän pitää heidät hiukan ravitsemmissa leivissä, mutta välillä myös näitä höttöleipiä. Nuo kasvisleivät voisi testata, meidän toinen tyttönen on nirso ja luulen, että nuo ei uppoa, pienempi saattaakin syödä. Meillä menee leivän päällä ihan perus emmeet, juusto, kalkkunan ohut leike, kurkku, tomaatti. Näin talvella tomaatteja mun ja tyttöjen suut ei oikein kestä, mut kirsikkatomaatit sopii useimmiten. Meillä paahdetaan paljon leipiä, niin tummia kuin vaaleita. Tytöt syövät yleensä mieluummin pelkällä ingmariinilla leipänsä. Sunnuntain tein taas pataleipää, tällä kertaa spelttijauhoista ja oli kyllä niin hyvää. Viime viikolla innostuin tekemään sämpylöitäkin pitkästä aikaa, pitäisi useammin tehdä.

  Halinan kommentista tuli mieleen yks mun lempileipä, joka juontaa lapsuudesta, paahtoleivän päälle juustoa ja hunajaa, nam. Pienempi tyttö on myös innostunut tästä.

  Vastaa
 3. Milla 13.2.2018

  Aivan ihana video <3 Meilläkin syödään leipää aamuisin ja iltaisin enimmäkseen. Koko perheelle maistuu leipä ja mieluiten paahdettuna. Lapsien leivän päältä löytyy yleensä juustoa, kurkkua ja paprikaa. Aikuisilla juustoa, kinkkua ja kurkkua, aamulla monesti myös kananmunaa!

  Vastaa
 4. Kevät 23.2.2018

  Ruisleivän päällä parasta on kananmuna tai savulohi, kun taas juusto + tomaatti/paprika/kurkku sopii kaikenlaisten leipien kanssa. Kasvisleivät otan ehdottomasti testiin!

  Vastaa
 5. Vastuullinen kuluttaja 28.2.2018

  Kasvispaahtoleipä ja muutkin Vaasan paahtoleivät leivotaan Liettuassa. Kotimaisen tuotteen suosiminen palvelisi paremmin suomalaisten työllisyyttä. Parasta on ostaa lähellä leivottua leipää, se on ympäristönkin kannalta kestävämpi ratkaisu.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *