*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Olvi

Minulla on tapana käydä säännöllisen epäsäännöllisesti Rauhaniemen Kansankylpylässä saunomassa ja uimassa. Hyytävässä vedessä polskuttelussa on jotain todella koukuttavaa. Viime viikonloppuna painelin ensimmäistä kertaa elämässäni avantoon ilman saunaa ja se tuntui yllättävää kyllä, tosi hyvältä. Mietin, että mahdanko hytistä kylmästä uintireissuni jälkeen, mutta sellaisesta ei ollut mitään tietoa. Kroppa oli uimisen jäljiltä kevyt ja ihana fiilis kesti pitkään. Avannossa käymisen (saunalla tai ilman) jälkeen olo on fresh; väsyneen näköinen naama ja kaikki turvotukset jäävät sinne järveen – tai sellainen fiilis itselleni ainakin tulee.

Olen houkutellut avantoon myös muutamia ystäväni. Melkein kaikki ovat torpanneet idean aluksi, mutta pienen suostuttelun jälkeen olen onnistunut saamaan heidät mukaani. Valehtelematta kaikki ovat jääneet koukkuun heti ensimmäisen kerran jälkeen, jopa pahin vilukissa Ida on nykyään ihan avantofani. Seuraavaksi ajattelin taivutella mukaani Jonnan, hehee!

lonkerolonkero1

Olen jo pidempään haaveillut tyttöjen päivästä; olisi ihana mennä isommalla ystäväporukalla ulkoilemaan sekä avantouimaan, jonka jälkeen voitaisiin laittautua yhdessä iltaa varten. Eli kysymys kuuluukin; koska mennään kimpassa Rauhikseen, tytöt? Olisi enemmän kuin ihanaa, jos onnistuisin kokoamaan ystäväni yhteen kivan tekemisen merkeissä.

lonkero2

Saunajuomani oli Olvin raikas Iisalmi Gin lonkero, joka on viime viikolla rantautunut kauppojen hyllyille. Kylmä lonkero maistuu kyllä kieltämättä taivaalliselle saunomisen jälkeen. Olvin uutuuslonkero on valmistettu käsinpoimituista suomalaisista puolukoista, iisalmelaisesta vedestä ja Helsinki Dry Ginistä, yhteistyössä Helsinki Distilling Companyn kanssa. Lonkero maistuu oikeasti kunnolla puolukalta, eikä se ole yhtään liian makea, vaan ennemminkin aavistuksen kirpsakka.

Osallistuin muutama viikko sitten  Helsinki Distilling Companyn tiloissa järjestettyihin Iisalmi Gin Lonkeron julkkarikekkereihin. Samoissa tiloissa valmistuu käsityönä pienissä erissä tislattu ensiluokkainen artesaani-gin, jota käytetään juuri tähän uuteen lonkeroon. Tilaisuuteen ja hauskaan Gin-tastingiin osallistuivat Asennemedian riveistä myös Juulia ja Hanna, jonka blogista löydät juuri tämän lonkeron kanssa täydellisesti yhteen sopivien halloumiranujen ohjeen.

lonkero3lonkero4

Pic or it didn’t happen! Vesi oli kieltämättä vähintääkin yhtä raikasta kuin lonkero. Uimisen jälkeen tarkenee kuitenkin istuskella hetken ulkona nauttimassa kevätauringosta samalla saunajuomaa hörppien.

lonkero6lonkero5lonkero7lonkero8

Löytyykö sieltä ruutujen takaa avantouimareita? Ihan pakko kysyä, onko saunominen osa teidän uintireissujanne? Koetteko fiiliksen jotenkin erilaisena, kuin perinteisen sauna + avanto -setin jälkeen?

-Maj

Muistuttelen vielä, että Valviran ohjeistuksen mukaan alkoholia ei saa kommentoida. Kaikki muut kommentit ovat todella tervetulleita!

5 Comments

 1. Eli 29.3.2018

  Moi! Toi kangaskassi on mahtava! Saakohan niitä mistään? :D

  Vastaa
 2. Hannan 29.3.2018

  Joo minäkin haluan ton kassin!

  Vastaa
 3. Mirkku 29.3.2018

  Hui, ilman saunaa. Raikkaita kuvia.

  Vastaa
 4. Kati 31.3.2018

  Vasta aloittaneena avantouimarina, olen huomannut että parasta on käydä hieman lihakset lämpiminä pulahtamassa. Liian hikisenä tulee tosi kylmä jälkeenpäin. Saunasta suoraan avantoon ei suositella, koska lämpötilaero on niin suuri, enkä ole sitä itse kokeillutkaan. Mutta huippu kivaa hommaa, tulee tosi hyvä olo/fiilis👍💪

  Vastaa
 5. Juulia 4.4.2018

  Mun edellisestä avantouinnista on aiiiivan liian kauan … mutta vielähän sitä ehtis! Ihanat kuvat ja tunnelma Maj!

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *