Samuel sai vanhemmiltani lahjaksi tabletin, joka on ensimmäinen laatuaan tässä taloudessa. En koskaan ole omistanut tablettia ja mitäpä mä sillä tekisinkään? Pöytäkone, läppäri ja puhelin on ihan riittävä kombo meikäläiselle. No mutta, nyt meillä on kumminkin tabletti, enkä oikein tiedä miten siihen pitäisi suhtautua? 

rebekka7

Rebekka ja Samuel eivät ole ennen tätä varsinaisesti kyselleet tabletin tai oman tietokoneen perään, vaikka tosi monella kaverilla on sellainen. Rebekalla on puhelin ja Samuel saa varmaankin omansa eskari-ikäisenä. Automatkat, lennot ym. ovat sujuneet lapsilta ihan kivasti ilman tablettia tähän asti. Joskus lentokoneessa he ovat pelailleet tai katsoneet mun läppäriltä piirrettyjä. Mun puhelimessa on myös muutama peli, joita Samuel saa joskus pelata.

rebekka2lasten ruutuaikalasten tablettilapset ja tabletti

Nyt sitten yhtäkkiä Samuelilla on tabletti ja samalla se on vähän Rebekankin. Ja mä oon ihan, että mitä sillä pitäisi sitten tehdä? Millaisia pelejä tai juttuja mun kannattaisi siihen ladata? Löytyykö ilmaiseksi mitään fiksua? Tällä hetkellä tabletissa on vain pari lapsille sopivaa peliä. Otin varman päälle, joten kai nekin on jotain alle 3-vuotialle sopivia, apua! Niin  ja ladattiin myös Pikku Kakkosen sovellus. Tunnen olevani tässä asiassa niin super old school, että ihan naurattaa!

rebekka4

Teillä on ihan varmasti hyviä vinkkejä mulle? Mitkä olisivat hyviä tai kehittäviä pelejä 6-8-vuotiaille? Mitkä ovat teidän lasten lempparipelejä? Entä onko teillä joku ruutuaikakäytäntö tai muita sääntöjä tabletin käyttöön? Mä toivoisin, että mun ei tarvitsisi kellon kanssa kytätä lasten tabletin käyttöä vaan muuhunkin puuhailuun & leikkimiseen riittäisi edelleenkin mielenkiintoa.

parhaat peli 6-8-vuotiaille

Veljeni tulee tänään käymään ja hän saa opastaa meidät alkuun tablettihommissa. Jos teillä on niitä vinkkejä, niin laittakaahan tulemaan, olisin superkiitollinen!

-Maj

ps. Kiitos kaikista ristiäislahjavinkeistä, niitähän tuli valtavasti. Nyt ei ole ainakaan ideoista puutetta, lähinnä mua vaivaa valinnanvaikeus.

ja hei, eikös Rebekka näytäkin jo niin isolta tytöltä? Hän täyttää tällä viikolla 8 vuotta, apua!

12 Comments

 1. Leena-mummi 28.3.2018

  Max käyttää ihan omatoimisesti jo. Osaa mennä YouTubeen ja valkkailee itselleen videoita, eka haettu mitä voi katsella, niin tulevat valikkoon. Sitten on ladattu yle lasten areena, missä useampi ”ohjelma”. Tabletti on nettiyhteydessä koko ajan…ilman liittymää, mutt mokkulan kautta. Sitten oon Play kaupan kautta ladannut jotain ”pelejä”.

  Vastaa
 2. Ellla 28.3.2018

  Ekapeli. Opeyellaan ensin kirjaimet, tavut jne. Tämän avulla vajaa 6v oppi lukemaan. Pelaavat myös eskarissa. Tosi kiva ja palkitsee kun oppii.

  Vastaa
 3. Halina 28.3.2018

  Hih aika muuttuu! Itse sain nokia 3310 (tän legendaarisen puhelimen) vasta kolmannella luokalla, eli just 8-vuotiaana :D nyt kännykät taitaa olla jo ekaluokkalaisilla! Tein sijaisuuksia iltapäiväkerhossa ja sinne oli tullut ihan ongelmaksi puhelimet ja siksi ne oli kiellettyjä koulun sekä ilttiskerhon aikana. Ongelmia oli jatkuva pelaaminen sekä se, että vanhemmat soitteli suoraan lasten puhelimiin millon saa lähteä esim. kotiin, sen sijaan että olisi soittaneet meidän työnumeroon. Ei saatu siis päästää lapsia kotiin joa meille ei oltu suoraan ilmoitettu (vastuusyistä). Siinä jotenkin konkretisoitui, että wautsi ajat on muuttunut omasta lapsuudesta :D

  Mä en osaa sanoa kovin hyvin peleistä, kun että latasin kesällä disneyn jonlun moana pelin, joka lli aika viihdyttävä! Siinä opeteltiin kaupankäyntiä eli matikkaa, myymistä, ostoa ja vaihtokauppaa on haudla opetella. Samalla oppii englantia! Voi tarvita ehkä aikuisen apua et pääsee pelissä alkuun, mutta tykättiin ainakin poikaystävän kanssa pelailla sitä hahah :D ainiin ja jotain logiikkapeliä kokeiltiin myös ja sekin oli aika hauska kunnes rupesi toistamaan itseään.

  Vastaa
 4. Kerttuli 28.3.2018

  Onnea Rebekalle, niin ihanan näköinen iso tyttö.

  Vastaa
 5. Aurinko 28.3.2018

  Ekapeli Alku on hyvä. Äitikin tykkää, kun on samalla hyödyllinen 😁

  Vastaa
 6. Taija 29.3.2018

  Meillä ihan eskarista suositeltiin ladattavaksi tuo jo täälläkin mainittu Eka peli. Sit on Hayday ja joku skeittipeli Tom jotain.. youtubea katsellaan ja musiikkia kuunnellaan. Meillä tytön on vaikea laittaa tabletti pois, vaikka on annetut aikarajat jne., hän jää selvästi koukkuun, vielä yksi peli/video jne.,joten siinä on opeteltavaa! Ensi syksynä saa puhelimen ja sitten on opittava itse rajoittamaan käyttöä! Tuo youtube on kyl yks murhe sekin.. Paljon siinä on toki hyvää mutta myös huonoa ja lapselle haitallista (myös kids-versiossa), kannattaa tutkia aihetta! Ja valvoa käyttöä!

  Vastaa
 7. Piia 29.3.2018

  Toca boca -pelit! Maksavat kolme euroa per peli, ensin ladattava Toca City, johon voi myöhemmin ostaa lisäosia. Turvallinen, luotettava sovellus eikä lapset voi ostaa pelin sisältä mitään! Kokonainen leikkimaailma, ja porukallakin voi pelata, meillä tykkää 4-11v lapset tosi paljon. Suosittelen tutustumaan :)
  Itse perehdyin aika paljon lasten sovelluksiin, kun meille tuli tabletti ja oon tarkka, mitä ladataan. Viihdevintiöt.com on hyvä nettisivusto näihin pelijuttuihin liittyen.

  Vastaa
 8. Annu 29.3.2018

  Heti katsoin että onpa jotenki ihan yht äkkiä kasvanut isoksi tytöksi!

  Ekapeli on kiva, samoin pikkukakkosen sovellus siellä ei ainakaan ole mitään lapsille sopimatonta ja se sisältää useamman pelin, hayday koukuttaa niin äitiä kuin lapsiakin, angrybirds.
  Joissakin amerikkalaisissa peleissä tulee jotain ihme peli mainoksia ja meillä lapset oli kauhuissaan kun siinä leikattiin jonkun prinsessan kasvoja…Haloo, lastenpelissä leikattiin nenä! Ja siinä pienentytön ääni sanoo tyyliin ”nenäsi näyttää hassulta, korjataan se” aivan uskomatonta! Samoin on ollut mainos jostain missä ihmisellä on maha auki ja siinä näkyy veret ja kaikki ja sitten häntä siinä hoidetaan…Minusta aivan sairasta! Kuvottaa aikuistakin!

  Youtubessakin kannattaa olla varovainen, kun sieltä aukaisee jonkun lasten ohjelman niin parin videon päästä saattaa tulla jotain ihan muuta, kun hakee esim.elsa tai spiderman niin ne on jotain ihan muuta kuin lastenohjelmia. Kannattaa olla tarkkana :)

  Vastaa
 9. Kaisa 29.3.2018

  Legolla on laadukkaita ja ilmaisia pelejä. SimCity on myös lasten suosikki.

  Vastaa
 10. mimmi 29.3.2018

  Meillä varsinkin poika koukuttuu pelaamiseen todella helposti. Puhelin ostettiin, kun hän aloitti koulun. Peliajan vahtiminen alkoi käydä todella työstä ja ainainen lisäajan pyytäminen..vielä yksi, pliis. Otin käyttöön screentime -sovelluksen (näitä on varmaan muitakin), jolla voi määrittää peliajan puhelimeen valituille sovelluksille. Kun peliaika täyttyy, sovellukset menevät ”lukkoon”. Saan myös aina omaan puhelimeeni ilmoituksen, kun lapsi lataa puhelimeen uuden sovelluksen.
  Suosittelen lämpimästi varsinkin kouluikäisille lapsille!

  Vastaa
 11. tp 30.3.2018

  Ekapeli ehdottomasti, sitten lasten areena ja pikkukakkosen oma sovellus. Tabletilla on varmasti omia lasten pelejä, ne ovat kivoja. Meillä tykätään myös kuvien ja videoiden ottamisesta ja piirtämisestä. Meillä on myös netflix ikärajoituksilla käytössä. Vaikka yllä moni suosittelee YouTubea, en antaisi valvomatta katsoa sitä, sillä siellä on todella epäsopivaa materiaalia helposti käsillä, kun se ehdottelee vastaavia videoita ja varsinkin suomenkielisissä ihan tavallisesti alkavissa piirretyissä on ollut kesken kaiken törkysisältöjä säännöllisesti. Ja nyt ihan oikeasti ihan lapsille sopimatonta matskua, outoa puhetta, ihan pornopiirrettyjä ja silpomisia yms. ja ne tulee sitten kesken ihan normaalisti alkavan ohjelman. Joku sairas on kyllä liikenteessä kun tekee tuollaista!

  Vastaa
 12. -R 13.4.2018

  Täältä vastaus kaikkeen: http://viihdevintiot.com/

  Tämä kirja lukuun: http://kustantamo.sets.fi/kirja/kuinka-kasvattaa-diginatiivi/

  Ja Youtube pannaan, sieltä iskee lapsen verkkokalvoille käsittämätöntä kuraa käsittämättömän helposti.

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *