*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Perlage Sgàjo

Juhlat tai bileet kannattaa aina järjestää, kun siihen löytyy pienikin syy – vai tarvitaanko edes mitään syytä? Olen pienestä asti rakastanut kaikenlaisia juhlia. Etenkin rennot kesäjuhlat ovat parhaita, joten päätin avata pelin ja järkkäsin kavereilleni kemut.

partyyy

 

Vieraat tekevät juhlan saattaa olla ehkä kulunut sanonta, mutta onhan siinä perää. En osaa kaivata juhlapöytään sen seitsemää sorttia, yksinkertaiset tarjottavat ovat enemmän omaan makuuni, joten riittää kun on tarjolla rentoa ruokaa ja kuplivaa. Onhan se kiva myös vähän panostaa, mutta ihannetilanne mielestäni on, että emännän tai isännän roolissa oleva voisi myös nauttia ja ottaa rennosti. Hampaiden kiristely ei varsinaisesti nosta kenekään juhlatunnelmaa.

Kannattaa pitää myös mielessä, että kaikkea ei tarvitse tehdä itse – eikä sen ”kaiken” tarvitse olla viimeisen päälle. Harvemmin kenellekään jää bileistä mieleen pienet yksityiskohdat tai niiden puuttuminen. Hienot puitteet eivät ole prioriteetti numero yksi, vaan pääasia on olla yhdessä hyvällä fiiliksellä. Onnistuneet bileet tunnistaa siitä, etteivät vieraat malttaisi lähteä kotiin.

 

perlage 2

 

Viime viikon lauantaina kutsuin kourallisen tai paremminkin kolme kourallista ystäviä luokseni viettämään kesän avajaisia ja samalla vähän tupareitanikin. Tarjolla oli salaattia ja muuta pientä suolaista, pavlovaa sekä reilusti kuplivaa.

Perlage Sgàjon vegaaninen luomuprosecco oli täydellinen valinta kesäkemuihin. Perhetilalla tuotettu prosecco on hapokas ja kuiva – just täydellisen raikas. Sgàjoa kuvaillaan myös sanoilla; päärynäinen, appelsiininkukkainen, mandariininen ja hennon mausteinen. Mielestäni tämä prosecco on helppo juoma, se sopii moneen makuun ja tilanteeseen.

 

perlage 3

Teimme Idan kanssa ”juhla-aamuna” pari pavlovaa ja nyt rasti seinään, sillä resepti löytyi täältä Magicpoksista. Tuplattiin resepti niin saimme aikaiseksi kaksi isoa marenkipohjaa. Toinen pohja oli vieläkin isompi, kuin tämä kuvissa näkyvä. Pavlovaa kehuttiin ihan älyttömästi, jopa kokkiystäväni Jose kyseli sen perään  – eli nyt jo toinen rasti seinään. Kakkua jäi juhlien jälkeen vähän jäljellä, mutta se oli vielä saman yön aikana kadonnut mystisesti jääkaapista…

 

PAVLOVA
4munanvalkuaista
2,5 dl sokeria
1 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
1 tl sitruunamehua

Erottele munanvalkuaiset huolellisesti. Vaahdota valkuaiset kulhossa  ja lisää sokeria hiljalleen. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu sekä lisää perunajauho. Marenki on valmista kun se pysyy kulhossa, vaikka sen kääntäisi ylösalaisin. Levitä marenki kiekoksi leivinpaperille ja laita se esilämmitettyyn uuniin.
Paista 125 asteessa parisen tuntia.

Kuorruta marenki kermavaahdolla ja koristele pensasmustikoilla, karhunvatukoilla, viinirypäleillä ja mintun lehdillä.

 

perlage 4perlage 5perlage 6

Sgàjo toimii loistavasti suolaisen syötävän kaverina – mutta miksipä ei vaikka kakunkin kanssa? Pullon tunnistaa Alkon hyllyiltä helposti vihreän etiketin ansiosta ja hintakin on tosi kohtuullinen, pullo proseccoa kustantaa 12,48 euroa. Alkon valikoimassa on muitakin Perlagen perhetilan viinejä sekä kuohuvaa, jotka menevät kyllä heti seuraavaksi testiin.

perlage 7

Hennalla on aina parhaat idikset koristeluun. Neitonen kävi järjestämässä partsilla tuolit uuteen uskoon ja samalla hän kiikutti pari tavaraa sisältä ulos ja päinvastoin. Hennalla on maaginen tatsi, sillä muutaman pienen stailauskikan jälkeen partsi oli astetta juhlavampi.

perlage 8perlage 9

perlage 10

perlage 11

Ihan kaikkia ei saatu samaan kuvaan, mutta tässä suurin osa meidän jengistä!

 

perlage 12perlage 13

Mulle jäi muistoksi juhlista polaroid-taulu, jossa on jokaisesta vieraasta kuva. Heliumpallot keikkuvat parvekkeella vielä täysissä voimissaan ja muistuttavat kivasta illasta. Kiitos vielä kerran tätäkin kautta kaikille vieraille sekä tietty vara-emännälle, u best.

Saattaapa olla, että järjestän kesälle myös jäähyväisbileet – let’s see!

Muistittehan, että Valviran ohjeistuksen mukaisesti alkoholia ei saa kommentoida, kaikki muut kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. 

-Maj

6 Comments

 1. Rena 24.5.2018

  You definitely know how to organise the perfect party!
  xx from Bavaria/Germany, Rena
  http://www.dressedwithsoul.com

  Vastaa
 2. Lotta 24.5.2018

  Ihanan raikkaat ja kesäiset juhlat! Mistä mahtaakaan olla tuo seinäsysteemi joJon kuvat on kiinnitetty? Olen jo pitkään etsinyt vastaavaa.

  Vastaa
 3. Tuuli 24.5.2018

  Öö..mitäs Hennan värinmääritykselle on tapahtunut😂🤣

  Vastaa
 4. Maija 25.5.2018

  Voi miten kivan oloiset kemut. Kakkua täytyy kokeillä

  Vastaa
 5. millak 25.5.2018

  Moikka! Hassu kysymys, mutta miten saat marengin irti leivinpaperista? Itsellä jää aina paperi pohjaan kiinni, vaikka olen välillä jopa voidellut paperin :D

  Vastaa
 6. Anni 3.6.2018

  Minäkin haluaisin kuulla, mistä olet ostanut (tai saanut) tuon kultaisen kehikon, johon kuvat on kiinnitetty?

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *