Jos olette suuntaamassa Lefkadaan, Nidriin ja kaipaatte lomallanne pientä aktiviteettia, niin kannattaa ehdottomasti tehdä retki Rahin vesiputouksille. Nidristä on matkaa ehkä noin nelisen kilometriä vesiputoukselle vievän kävelyreitin alkuun ja se taittuu helposti pyörällä – tai taksilla. Varaisin itse kävelyreittiin muutaman tunnin aikaa, sillä maisemissa riittää ihailtavaa.

Me oltiin reissussa toukokuussa ja ainakin silloin vettä oli kivasti ja se oli ihanan vilvoittavaa. Kuulemma kaikista kuumimpina kesäkuukausina vesi on aika vähissä, eikä putous ole niin siihen aikaan kovin vaikuttava näky – vaikka muutoin maisemat ovat varmasti silloinkin kauniit.

Nidri vesiputous

Polku vesiputouksille on selkeästi merkattu, eikä reitiltä voi eksyä. Osittain maasto voi olla vähän haastavaa ihan pienille lapsille ja iäkkäämmille ihmisille. Me Rebekan kanssa pärjättiin sandaaleilla, mutta suosittelisin laittamaan jalkaan paremmat kengät ja vettä kannattaa myös varata mukaan. Matka ei ole kovin pitkä parkkipaikoilta ylös asti, meidän jengiltä se taittui aika vaivattomasti ja nopsasti.

Lefkas nidri waterfallsmatkavinkit nidrinidri waterfalls 4nidri waterfalls 5

Ihan viimeiset parikymmentä metriä ylös asti ovat ehkä ne vaikeimmat,  polku on kapea ja liukas. Toki putousta voi jäädä ihailemaan vähän alempaakin, kuten mukana ollut äitini teki. Lapset nauttivat pienestä seikkailusta, he bongasivat sammakoita ja uiskentelivat matalissa ja kirkkaissa lammissa.

nidri waterfalls 6nidri waterfalls 7nidri waterfalls 8
nidri waterfalls 9nidri waterfalls 10nidri waterfalls 11nidri waterfalls 12

Ihan reitin alussa, parkkipaikkojen vieressä on kiva kahvila, josta me ostettiin tuoreista hedelmistä tehdyt smoothiet palkinnoksi patikoimisesta. Kahvilasta löytyy myös vessat ja lapsille iso leikkipaikka.

-Maj

3 Comments

 1. Maija 30.5.2018

  Kaunista!

  Vastaa
 2. Outi 30.5.2018

  Kiitos tästä vinkistä!Ollaan lähdössä parin viikon päästä tuonne kahden lapsen kanssa ja hotelliksi valikoitui myös Porto Galini.Innolla odottelen lisää vinkkejä ja kokemuksiasi hotellista :)

  Vastaa
 3. Leena-mummi 1.6.2018

  Olipa ihanan näköistä

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *