*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Hartwall Undivided

Oletteko vielä ehtineet käydä piknikillä tänä kesänä? Mitä pakata eväskoriin piknikille? Mitä pukea päälle ja ketä pyytää mukaan? Mihin suunnata piknikille?

Meillä oli viime maanantaina suorastaan täydellinen piknik Helsingin Tähtitorninmäen puistossa. Moni ehtikin jo fiilistellä viltille kasattua kattausta Instagram Storiesin puolellla. Piknikin järjestäminen ei ollut kokonaan yhden ihmisen vastuulla; tarjottavat olivat Vienan ja Hannan käsialaa. En malta odottaa, että Hanna julkaisee reseptinsä piirakasta. Siinä oli käytetty rikkaruohoja eli siis villiyrttejä, sillä piirakka oli oikeasti niiin hyvää, ah!  Viinit napattiin mukaan Asenteen toimistolta ja tarjottavia järjestettiin vilteille vähän yhteistuumin.

Mun mielestä onnistuneen piknikin salaisuus on se, että touhutaan porukalla tarjottavia, roudataan kamat paikalle yhdessä ja siivotaan myös pois porukalla. Extempore-piknikitkin ovat hauskoja, mikäs siinä rupatella uusien ihmisten kanssa viltillä herkkujen ja hyvän viinin ääressä? Piknikillä asu on vapaa, mutta liian lyhyiden ja kiristävien vaatteiden kanssa on hankala pötkötellä viltillä, rento kukkamekko tai väljät (kukka)housut ovat ehdottomasti parempi valinta, sanon minä.

 

piknik 1piknik 3

Tampreen parhaat piknik-paikat

Olen ollut useimmiten piknikillä Näsinpuistossa, se on ehkä suosikkipaikkani Tampereella. Myös Pyynikille ja Sorsikseen on tullut suunnattua pari kertaa ja jos kaipaa enemmän meininkiä, niin koskenrannastakin löytyy varmasti tilaa. Hatanpäällä on myös kaunista, sinne pitääkin vielä mennä tänä kesänä ihailemaan kukkaloistoa ja samalla nauttimaan vaikka iltapalasta piknik-henkeen. Jos kevyt patikoiminen kiinnostelee, niin ei muuta kuin eväät reppuun ja suunnistamaan Kirskaanniemeen – et varmasti pety maisemiin.

Monesti ollaan levittäydytty piknikille myös rantsuun; Peltolammin ranta on hyvä valinta lapsiperheille, sieltä löytyy iso nurmikkoalue ja varjopaikkoja. Rauhaniemen jätskikiskalta saa haettua jätskit jos kaipaa jotain extraa ja Ahvenisjärven kallioilta kelpaa ihmetellä auringonlaskua.

Helsingin parhaat piknikpaikoista mulla ei olekaan niin paljon tietoa, mutta ilmeisesti suosittuja paikkoja ovat ainakin Koffin puisto, Tähtitorninmäki ja ollaan me kerran syöty lounasta ruttopuistossakin.

piknik 7piknik 2

Piknik-viininä meillä oli saksalainen uutuusvalkkari Undivided Riesling sekä Undivided Pinot Noir -punaviini. Alkon sivuilla punaviiniä kuvaillaan sanoin keskitanniininen, karpaloinen, mustaherukkainen sekä mausteinen.

Itse olen enemmän valkoviinien ystävä ja pidin kovasti tästä raikkaasta, puolikuivasta rieslingistä. Useimmiten valitsenkin viinin juurikin rypäleiden perusteella ja riesling on itselleni yleensä se kaikista varmin valinta. Helposti tunnistettavat sinivalkoisin etiketin varustetut pullot ovat hinnaltaan 12 euron luokkaa. Jos tuotteita ei löydy lähimmästä Alkosta, niin kannattaa nykäistä myyjää hihasta ja kysäistä voisiko niitä tilata? Myös verkkokaupan kautta tilaaminen on mahdollista.

Vinkki: nappaa hyväksi todetun viinipullon etiketistä puhelimella kuva, niin ei tarvitse arpoa ensi kerralla Alkossa. Näissä molemmissa Undivided-viineissä on kierrekorkki ja hyvä niin, sillä kuka muistaa oikeasti pakata mukaan piknikille viinipullonavaajan?

 

piknik 6piknik 5piknik 4piknik 9piknik 8

Muistittehan, että Valviran ohjeistuksen mukaisesti alkoholia ei saa kommentoida, kaikki muut kommentit ovat lämpimästi tervetulleita. 

-Maj

2 Comments

  1. Varsinainen pinterest piknik. Ihana. 😍

    Vastaa
  2. Maija 17.6.2018

    Aivan ihanan näköiset herkut.

    Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *