*Kaupallinen yhteistyö, Asennemedia & Viking Line

Viime viikonlopun reissu Tallinnaan oli helppo, hauska ja huoleton. Kaikkea sellaista, mitä toivoin ja ehkä vähän enemmänkin. Olin reissussa Idan kanssa, meillä oli yhtenäiset toiveet viikonlopusta; pitkät yöunet, huoletonta kiertelyä kaupungilla ja jotkut ihanat kauneushoidot.

Ei haluttu mitään sen erityisempää ohjelmaa, eikä ainakaan mitään tiukkaa aikataulua. Raflat ja kauneushoidot varattiin, mutta muuten oli kiva tehdä asioita oman fiiliksen mukaan. Säät suosivat meitä ja yksi parhaista jutuista olikin vaan kävellä ympäri kesäistä Tallinnaa. Innostuttiin lauantaina piipahtamaan yöelämässä ja törmättiin sattumalta tuttuihin – siitäkin tuli hauska spontaani seikkailu!

 

tallinna1tallinna2

Matkat Tallinnaan ja takaisin sujuivat M/S Viking XPRS:llä, jonne meille oltiin varattu hytti. Ihana tilava ja valoisa hytti se olikin, melkein sääli, että matka kesti vain 2,5 tuntia. Menomatkalla heitimme tavarat hyttiin, sen jälkeen siirryimme molemmat hetkeksi työmoodiin naputtelemaan läppäreitä.

Duunihommien jälkeen freesattiin ja kipiteltiin laivan buffettiin brunssille. Kuten jo sanottuakin, hytissä matkaaminen on vaan niin paljon mukavampaa. M/S Viking XPRS:llä on hyvä tax free valikoima, täydennettiin molemmat kosmetiikkavarastojamme ja vaateosastoltakin tehtiin löytöjä. Laivalla kiertelyn jälkeen, piipahdettiin aurinkokannella haukkaamassa raitista ilmaan ja ihmettelemässä maisemia.

 

tallinna3tallinna4tallinna11tallinna10

Olimme perjantaista sunnuntaihin  Radisson Blu Sky Hotellissa, ihan Viru Keskuksen vieressä. Meille oltiin varattu hotellista Business Class -huoneen, joka sijaitsi huonekerroksista ylimmässä  oli 22. kerroksessa. Näkymät huoneen ikkunasta oli huikeat.

Kaupunkilomalla hotellin keskeinen sijainti on tärkeää, Blu Skysta kävelee vanhaan kaupunkiin muutaman hassun minuutin, joten sijainti on mielestäni aika täydellinen. Täältä löytyy Radisson Blu Sky Hotelli sekä muita Viking Linen tarjoamia hotelleja Tallinnasta.

tallinna5tallinna6

Perjantaina käveltiin laivalta pari kilometriä suoraan hotellille ja ilta meni oikeastaan kierrellen kauppoja. Katsastettiin tietysti perinteiset Rottermannin liikkeet, Viru Keskus sekä Kaubamajan tarjonta. Nälkä tuli ihan yhtäkkiä, joten piipahdettiin Mannala Roosan kanssa samassa vihreässä rakennuksessa olevaan Tai Bohiin. Ruoka oli maukasta ja edullista, kuvassa mun annos, joka kustansi 10 euroa.

Mannala Roosa on varmasti yksi Tallinnan tunnetuimmista drinkkibaareista, tiedättehän sen? Kreisi psykedeellisesti sisustettu vihreä talo, joka on lähellä vanhankaupungin Viru-katua?

tallinna7

Vintage shop Fankadelik
Vana-Viru 6, 10111 Tallinn, Estonia

Bongattiin vanhasta kaupugista vintageakin – tai oikeammin ystäväni johdatteli meidät Fankadelikiin. Googlailin itse myöhemmin, että Fankadelik on Tallinnan vanhin ja valikoimaltaan suurin vintage-kauppa. Myymälässä oli hyvät valikoimat asusteita, kenkiä ja vaatteita. Bongattiin muutamia ihanuuksia, mutta tällä kertaa koot eivät natsanneet, harmi, mutta tosiaan ehdottomasti poikkeamisen arvoinen paikka.

 

tallinna8tallinna9tallinna12tallinna13

Tallinnan coolein ja kuuluisin kuvausspotti on ehdottomasti Ihana vaaleanpunainen ovi vanhassa kaupungissa! Olen kuullut jonkun hurjan huhun, että jengi jonottaa pääsevänsä kuvattavaksi tuohon ovelle, mutta eipäs siellä ainakaan aurinkoisena lauantaina ketään muita meidän lisäksi näkynyt. Reittioppaaseen voi kirjoittaa osoitteeksi 2 Suur-Karja jos ovi on hukassa, hahah!

tallinna14tallinna15

Radisson Bly Skyn 24. kerroksesta löytyy Spa, jonne varasimme meille lauantaille peräkkäiset ajat jalkahoitoihin. Perjantaina tuli käveltyä paljon ja muutenkin jalkani olivat siinä kunnossa, että vähän hävetti näyttää niitä kenellekään; en edes muista koska olen viimeksi käynyt jalkahoidossa tai vaivautunut itse niitä hoitamaan. Hemmotteluhetki kesken päivän teki niin hyvää.

tallinna17tallinna19

Rentouttavan jalkahoidon jälkeen laittauduimme iltaa varten. Kävimme syömässä illallisen Lounge24:ssä – jos menette, niin älkää skipatko jälkkäreitä. Hotellin ylimmässä kerroksessa sijaitsevan ravintolan kattoterassilta on upeat näkymät kaupungin ylle, joten pelkillä drinkeillä käyminenkin kannattaa.

Drinkeillä voi pyörähtää myös keskustan tunnelmallisessa Frankissa, jossa kävimme kumpikin ekaa kertaa tällä reissulla. Jos taas suuntaa Telliskiven alueelle syömään tai drinkeille, niin voimme kumpikin suositella sekä F-Hoonea että Pudelia – molemmat vanhoja tuttuja lemppareita, jotka olivat tälläkin reissulla listallamme, kun mietimme kivoja paikkoja istua iltaa.

tallinna18tallinna20

Sunnuntaina kotimatkalle lähti kaksi väsynyttä, mutta onnellista matkustajaa. Käytiin testaamassa laiva Wine & Dine -ravintolan burgerit ja otettiin tyytyväisenä torkut hytin parisängyllä. Ihana reissu.

-Maj

7 Comments

 1. Maija 21.6.2018

  Kiitos hyvistä vinkeistä! Kuvat jälleen loistavia. Hauskaa juhannusta!

  Vastaa
  • Maj 23.6.2018

   No huippua, jos näistä oli hyötyä :) Ja oikein ihanaa juhannusta sinnekin!

   Vastaa
 2. Tina 22.6.2018

  Hei mistä tuo Idan raidallinen mekko on ostettu? :)

  Kiitos tiedosta jo etukäteen :)

  Vastaa
  • Maj 23.6.2018

   Moikka! Idan mekko on ostettu Mangosta :)

   Vastaa
 3. Johanna 22.6.2018

  Hei, osaatko suositella Tampereelta kivaa paikkaa, joka tarjoaa esim. kuumakivihierontaa tai muita vastaavia hoitoja? Pyöreitä täyttävälle kaverille lahja hakusessa ja lahjakortti johonkin pieneen hemmotteluun olisi yksi vaihtoehto.

  Vastaa
  • Maj 23.6.2018

   Hei! Mulle tuli ekana mieleen Olo Urban Spa – en tosin ole varma tehdäänkö siellä kuumakivihierontaa, mutta ainakin vartalohoitoja :) Kurkkaa täältä -> https://www.olourbanspa.com

   Vastaa
 4. […] Tallinnan reissu. Oli hemmottelua, seikkailuja ja lepoa hyvässä suhteessa. Miten sen aina unohtaakin, että […]

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *