happy1

x Kun kuulen sanan ”käristyskupoli” niin alkaa välittömästi hymyilyttämään. Seksihelle ei tosiaankaan ole mitään verrattuna käristyskupolihelteeseen. Tämä kesä tullaan muistamaan ikuisesti käristyskupolikesänä, jolloin tuulettimia piti jonottaa kaupoista. Oon muuten ekana listalla, soon Dyson, soon!

x Laittautumisen voi unohtaa tai ainakaan siihen ei kannata käyttää ihan hirveästi aikaa. Ensimmäisen viiden ulkona otetun askeleen jälkeen kaikki sulaa ja valuu. Kasvot hehkuvat muutenkin koko ajan kevyestä hiestä, joten hehkua antavat meikkituotteet säästyvät syksyyn.

x En olisi uskonut, että lomamatkoilta ostetut viuhkat tulevat ikinä oikeasti käyttöön. Ne on ihan sairaan käteviä esimerkiksi bussissa, jossa ilma vaan seisoo. Viuhka käsilaukkuun, try it out!

x Pyykkiä tulee ihan älyttömästi, mutta vitsit se kuivaa nopeasti parvekkeella!

happy2

x Pakkaus on iisiä, hellevaatteet vievät niin paljon vähemmän tilaa laukussa, eikä illaksikaan tarvi varata villapaitaa tai takkia.

x Jengiä on liikenteessä aamusta iltamyöhään – ja mikä parasta, hyväntuulista jengiä. Vastaantulijat hymyilevät vähän eri tavalla, kuin pimeään vuodenaikaan tai viime kesänä.

x On ihanaa, kun on voinut tehdä suunnittelmia niin, ettei tarvi stressata säästä. Olen myös iloinen tapahtumienjärjestäjien puolesta, sillä porukkaa on varmasti rittänyt ihan eri tavalla, kuin jos olisi ollut koleaa.

happy3

x Tulee vietettyä minimisti aikaa koneella tai telkkaria tuijottaen. Aika vähän muutenkaan katselen itse mitään, mutta tänä kesänä olen tainnut nähdä ehkä kaksi leffaa, joista toinen oli lasten pyynnöstä valittu Disneyn animaatioleffa Vaiana – lämmin suositus!

x En ole kuullut kovin montaa kertaa lasten suusta sitä perinteistä ”ei ole mitään tekemistä” -marinaa. Koko ajan riittää puuhailtavaa ulkona, koska on niin hyvä sää!

x Käristyskupolikesän jälkeen syksy saattaa tuntuakin ihan kivalta. Toivon todella niin. Se olisi jotain ihan uutta mulle, sillä syksy ei ole vuosiin tuntunut kivalta, ei tippakaan. Nyt kuitenkin on sellainen fiilis, että näin voisi käydä. Toivottavasti.

happy4

Voikaa hyvin, juokaa paljon vettä ja nauttikaa helteistä.
Me lähdetään seuraavaksi uimaan.

-Maj

3 Comments

 1. Halina 25.7.2018

  Blogeisaakin voisi näkyä enemmän seuraavia tylsiä käytännön vinkkejä helteelle:

  – säästäkää vettä, sillä pohjavedet ovat natalalla. Ei tosiaan sitä turhaa pyykinpesua yms. Vedellä lutraamista :/

  – tarkistakaa sinilevä ja järviayyhy tilanne, pk-seudulla alkaa näyttää jo vähän uinahallikeleiltä.

  – riittävä aurinkosuoja, päähine ja kivennäisvesipullo (ei saa juoda pelkkäö vettä koko ajan ellei lisää itse suoloja mukaan/syö suolaista ruokaa).

  – muistaa metsäpalovaaran

  – tiedostaa ettei ilmastonlämpeneminen ole mikään hauska juttu jos vedet rehevöityy ja viljasadot jää huonoksi. Monet maatilat ovat kaaoksessa viime kesän veden tulon ja tämän kesän kuivuuden kanssa. Eli nyt pitäisi alkaa pikkuhiljaa kiinnittää huomiota siihen omaan hiilijalanjälkeen kuten lentomatkailu /vaatteet/autolla ajelu/muu luonnonvarojen tuhlaaminen jne. Ei todellakaan ole hauska helle kyseessä kun monta viikkoa 30astetta Suomessa, Japanissa 40astetta ja Afrikassa 51 astetta ja koko ajan tulee uutisia ihnisten kuolemista, sairaalaan joutumisesta, metsäpaloista, ilmastonmuutospakolaisuuden lisääntymiaeatä ja ruuantuotannon/maatalouden heikosta tilanteesta.

  Anteeksi olla tällänen kauhea ilonpilaaja, mutta kun blogit alkaa nykyään olla niin ammatillisia, että uskaltaa antaa tälläistäkin kritiikkiä:) Iloista kesää joka tapauksessa!

  Vastaa
  • Maj 26.7.2018

   No moikka Halina! Sulla on tosi hyviä pointteja tuossa. Mä en kirjoittanut postausta mitenkään ihan super vakavana, vaan oikeastaan päinvastoin. Sinne myös ihanaa kesää :)

   Vastaa
 2. Halina 26.7.2018

  Ja lisään vielä eiliseen kommenttiin, että en oleta blogien sisällön olevan mikään uutistiedote, mutta tuntuu että mitä ammatillisempi blogi niin sitä tyhjemmäksi sisällöt muuttuvat. Ehkä lifestyleblogit ovat uusi ilmiö naisten hömppälehdille? Koska sitten taas puhtaasti harrastelijablogeja tai ns. Oikeiden alojen ammattilaisten työblogeja on kivempi lukea. Esim. Tämä postaus on kuin suoraan jonkun kaverin facebook päivitys sisällöltään :o ja joka postauksen ei tarvitse olla mikään informaatiopläjäys mutta esim tämä blogi on pistänyt silmään kulutuskeskeisyydellä mm. Vaatteiden ja matkustaniaen suhteen, mutta olet ehkä ainoa blogi joka ei ole tehnyt postausta lentopäästöistä vaikka et ole voinut olla törmäämättä siihen muissa blogeissa? Entä missä on vaatteiden vastuullisuus ja eettisyys? Tuet ja mainostat koko ajan brändejä, jotka jää jatkuvasti kiinni mm. Lapsityövoimasta (samalla kun omat lapsesi pukeutuvat niihin?). Lisäksi olet tehnyt kaupallisia yhteistyöpostauksia vaikka minkä firman kanssa, etkä ikinä vastaa kommentteihin mitä tiedät yrityksen vastuullisuudesta/eettisyydestä ja MIKSI teet yhteistyötä heidän kanssaan? Jos blogien on tatkoitus olla vuorovaikutteisia ja sinä mainostat tuotteita/teet yjteistyötä firmojen kanssa, olet vastuussa vastata kuluttajalle/lukijalle hänen kysymyksiinsä tai edes ohjata kyseisen firman asiakaspalvelyhenkilöstön pakeille (niitä tietoja ei ole ollut helppoa kaivaa kuluttajana jostain firman nettisivujen syövereistä). En odottaisi tätä jos oliait joku 2v harrastelijatyttö, joka pitäisi blogia omaksi ilokseen, mutta nykyään tämäkin blogi on ammatillinen/kaupallinen blogi! Eli tältä voi odottaa parempaa, tai oikeastaan normaalia työelämässä vaadittavaa vastuuta.

  Aina puhutaan että bloggaajat ovat ammattiryhmä, mutta tälläisten postausten takia se on sama kun katsoisi ostostvtä, sillä bloggaajat eivät ota vastuuta työstään. Tai anteeksi, moni muu vastuullinen ja ammatillinen bloggaaja ottaa, mutta esim tämä blogi on hyvin väistänyt kaikki kyaymykset mitä liittyy bloggaajan vastuuaeen. En tied oliaiko pitänyt nauraa kun yhteistyö tuli niinkin ison lafkan kanssa kuin eräs lääkärifirma ja bloggaukaesi oli tehty alaravoisesti verrattuna muihin yhgeistyöblogeihin. En ainakaan firmana olisi halunnut jatkaa yhgeistyötä sinun blogisi kanssa jatkossa. Työelämä ei ole vaan sitä, että kirjoitetaan ”tämä on kiva huulipuna” vaan pitäisi myöa tehdä muu myynti-ja markkinointityö sekä ainakin tiedostaa itse minkä yrityksen kanssa työskentelee sekä vastata kojdennetun likujakunnan kysymyksiin. Ellei sitten mene samaan kategoriaan kun esim. yksi blogi, joka mainosti avoimesti glaukoomalääkettä sisältävää ripsienpudennysainetta ja oli ihan pihalla asiasta kun ei ollut viitsinyt seurata mm. Fimean uutisointia kyseisestä tuotteesta ennen kuin rupesi yhteistyöhön :D

  Anteeksi taas todella pitkä ja varmasti sekava palaute, mutta olen lukenut blogiasi 2009v asti ja nykyinen taso ei vaan enää riitä. Se ysiluokan teinityttö tykkäsi lukea sisustuspostauksia ja tavallista arkea, mutta nyt aikuisena vaadin ammatilliaempaa lähestymistapaa jos tämä tosiaan on päätyösi! Kiitos silti blogistasi ja näistä vuosista, on ollut hauskaa seurata blogia tämän 9 vuoden ajan :D Taisin vaan kasvaa ulos blogistasi, mutta niin se taitaa pakostakin mennä :D Enää jään vanhoista suosikeistani seuraamaan vaan Nelliinaa, joka on onniatunut tasapainoilemaan kaikki nämä vuodet ammatillisen hömppäböogin kategoriassa ja kuuluu siksi lempareihinim Kiitos myös sinulle ja kaikkea kivaa elämään! Jos jatkat bloginnpitämistä pitkään niin ehkä palaan taas parin vuoden päästä vilkaisemaan mitä kuuluu :D ♡

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *